שתף קטע נבחר

פיתוח מכאן: "משכין השלום" בין כרטיסי גרפיקה

ענקית לוחות האם הטיוואנית MSI, סופרת לאחור להשקת לוח אם מהפכני, המאפשר לראשונה לכרטיסי גרפיקה מתחרים לעבוד יחדיו. השבב המתווך שעשה את המהפכה - פיתוח ישראלי למהדרין

אם פעם שדרוג המחשב משמעותו הייתה הרחבת זיכרון או החלפת מעבד, כיום כל ניסיון לשפר את ביצועי המחשב באמצעות שדרוג חומרה יכלול בדרך כלל החלפה של כרטיס המאיץ הגרפי במחשב.

 

המאיצים הגרפיים אינם מהווים עוד רכיב ששימושו היחיד הוא משחקי תלת-ממד ויישומי גרפיקה כבדים, אלא גם מערכות הפעלה ותוכנות מסוגים שונים החלו עושות שימוש ב-GPU, יחידת העיבוד הגרפית שעל גבי הכרטיס. חלונות 7, לדוגמא, משתמשת ביכולות העיבוד של ה-GPU כשאינו פעיל, בכדי להציג תצוגה מקדימה של חלונות הנמצאים בסרגל המשימות, ולביצוע משימות נוספות.

 

יצרניות המאיצים הגרפיים למחשבים השולחניים פיתחו כל אחת בתורה, טכנולוגיות המאפשרות שימוש במספר מאיצים גראפיים מאותו הסוג (CrossFire של AMD ו-SLI של nVidia) אך אלו, חייבו רכישה של שני כרטיסים בעלי מעבד זהה או דומה ובכך העלו משמעותית את עלות שדרוג הביצועים.

 

התקווה הגדולה

בשוק בו מדי שנה יותר ויותר שחקני משחקי וידאו רוכשים PS3 או XBOX נראה שישועת ה-PC גיימינג, תבוא דווקא מחברה ישראלית, המפתחת שבב המאפשר אופטימיזציה של עיבוד המידע הגרפי ויתרה מכך – מאפשר שימוש במספר יחידות עיבוד גרפיות - של יצרנים שונים.

 

בקרוב צפויה יצרנית האלקטרוניקה ומחשבים MSI להתחיל במכירות לוח האם הראשון המשתמש בטכנולוגיה – Big Bang המכיל בתוכו טכנולוגיה ישראלית של חברה קטנה בשם לוסיד לוג'יסק, הממוקמת בכפר-נטר.

 

בראיון ל-ynet סיפר אופיר רמז, הנשיא והיזם של לוסיד, על שבב HYDRA 200 עליו עמל ההזנק הישראלי כבר למעלה משנתיים. "ראינו את הפוטנציאל במיקבול תהליכי עיבוד גרפי שמהווים את אחד מצווארי הבקבוק במחשוב בימינו", אמר רמז. "תחילה חשבנו 'למקבל' את העיבוד הגרפי על פני מספר מחשבים על גבי רשת אך במהרה גילינו שאין זה אפשרי כי תעבורת הרשת פשוט אינה מהירה מספיק." 

 

לוח אם כלבויניק

מטרת שבב ההידרה של לוסיד היא להפוך את לוח האם לסוג של "כולבויניק" מבחינת המאיצים הגרפיים, ולתמוך במקביל בעד ארבעה מעבדים גרפיים (נכון להיום). בעצם, עם לוח אם המאפשר עיבוד מקבילי של מספר כרטיסי PCIe, אין צורך בהחלפה של המאיץ הגרפי אלא רק בתוספת של עוד מאיץ, אם רוצים לשדרג - גם אם הכרטיס הישן הוא מדור קודם או יצרן שונה מזה של הכרטיס החדש.

 

בעבר, שימוש בטכנולוגיה של ריבוי מאיצים גרפיים היה אפשרי רק במערכות ייעודיות, בין היתר בגלל שחלונות ויסטה לא תמכה בכך באופן מלא. חלונות 7 שינתה את התמונה ואפשרה למפתחי שבב ההידרה, לפתח מערכת המבצעת מיטוב ומקבול של עיבוד נתונים גרפיים. הלוח החדיש יהיה גם הראשון לכלול את טכנולוגיית הסאונד של THX TruStudio PC ו-EAX Advanced HD 5.0 של קריאטיב והוא יתמוך במעבדי אינטל i5 ו-i7.

 

מחיר הלוח טרם ידוע וכן טרם נמסר מתי יגיע הלוח לישראל. מסתבר כשגם שהמוח הישראלי ממציא פטנטים - הטאיוואנים לא עושים לנו הנחות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הספירה לאחור במשרדי לוסיד
מומלצים