שתף קטע נבחר

 

שיחדתם עובד ציבור מחו"ל? זה מה שצפוי לכם

היועץ המשפטי לממשלה רואה חשיבות בהתמודדות עם תופעת השחיתות והשוחד בעסקאות בינלאומיות - ולכן החליט להקפיד בנושא. בין היתר ייתכן שכספי השוחד יחולטו

היועץ המשפטי לממשלה, מני מזוז, פרסם היום (ד') הנחיות חדשות בנושא איסור מתן שוחד לעובד ציבור זר. במשרד היועץ אמרו, כי ההנחיות פורסמו בעקבות החשיבות המיוחדת בהתמודדות עם תופעת השחיתות והשוחד בעסקאות בינלאומיות, ובתשומת לב למחויבויות הבינלאומיות שישראל נטלה על עצמה בעניין זה.

 

על פי ההנחיות, המשטרה תבדוק חשדות ותלונות בדבר ביצוע עבירות של מתן שוחד לעובד ציבור זר, כדי להחליט אם יש בסיס לפתיחה בחקירה פלילית. עוד נכתב בהנחיות, כי בהתאם להתחייבויות של מדינת ישראל, על פי אמנת ארגון ה-OECD, אין לשקול בעניין זה שיקולים הנוגעים לזהותו של האדם או התאגיד המעורב, לאינטרסים כלכליים לאומיים, או שיקולים שנוגעים להשפעה פוטנציאלית על היחסים על מדינה זרה.

 

בנוסף כתב מזוז, כי קיימת חשיבות רבה לשיתוף פעולה עם רשויות האכיפה של מדינות אחרות, נוכח מאפייניה של העבירה. לדבריו, במקרים בהם הוחלט על פתיחת חקירה, המשטרה תיתן את דעתה גם לשאלה האם ניתן לחלט את כספי השוחד או את שוויו, כאשר השימוש בכלים של חילוט הוא משמעותי לתיקים אלו, ובעל אפקטיביות וכוח התרעתי רב.

 

לסיום כתב היועץ, כי במסגרת חקירה תיבחן השאלה האם יש ראיות לאישומים בעבירות נוספות, כדוגמת עבירות של הלבנת הון והעלמת מס.

 עוד נכתב, כי גורמי הפיקוח במערכת הביטחון ויתר הגורמים הרלוונטיים במערכת ובמשרד החוץ הונחו לסייע לגורמי החקירה ולהעביר מידע שמצוי בידם, ככל שיידרש.

 

הוא הוסיף כי בעקבות חשיבות האכיפה בתחום זה, ההחלטה על פתיחת החקירה תתקבל על ידי ראש אח"מ במשטרה, תוך יידוע מראש של פרקליט המדינה, וכי במקרים בהם הוחלט על קיום חקירה, תועבר ליועץ המשפטי לממשלה המלצה מנומקת בכתב, האם להורות על הגשת כתב אישום או על גניזת התיק.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מזוז. חשיבות לנושא
צילום: גיל יוחנן
מומלצים