שתף קטע נבחר

קודם תשלמו

תחקיר: שיטות המכירה האגרסיביות של גינדי אחזקות: רוצים לראות חוזה לרכישת דירה בפרויקט שרונה היוקרתי? שלמו מיד 50 אלף שקל, ואל תצפו להם בחזרה במקרה שתתחרטו

ג' ו־ט' הם זוג צעיר, נשוי, אנשי היי־טק, שרצו לרכוש דירה באזור פתח תקווה, קרוב להורים של ט'. "יום אחד קיבלנו לתא הדואר פרוספקט צבעוני שמבטיח לנו 65,000 שקל 'הנחה לבנים ממשיכים' בפרויקט של גינדי בעיר", הם מספרים. "התלהבנו מהמפרט העשיר ומהמצגת המשכנעת, אבל כשביקשנו לראות את החוזה אמרו לנו שעלינו לשלם 20,000 שקל על 'בקשת רכישה'. הסבירו לנו שאם לא נחליט מהר, נאבד את ההנחה של ה־65,000 שקל. כאשר חתמנו על בקשת הרכישה ושילמנו 20,000 שקל, הובהר לנו שאם לא נחתום על חוזה לרכישת הדירה תוך שבעה ימים, נאבד את 20,000 השקלים".

 

ג' ו־ט' הם לא היחידים. מאות רוכשי דירות בפרויקט שרונה (דרום הקריה) בתל אביב ובפרויקט "גינדי קולקשן" בפתח תקווה שילמו עשרות אלפי שקלים (50 אלף שקל במקרה של שרונה ו־20 אלף שקל במקרה של גינדי קולקשן) תמורת הזכות להבטיח לעצמם דירה בפרויקט, עוד לפני שניתן להם לעיין בחוזה לרכישת הדירה. הם חתמו על מסמך בקשה לרכישת דירה, שבו צוין בפירוש כי במקרה של חרטה, הכסף לא יוחזר. רק אחרי שחתמו ושילמו, ניתן להם לעיין בחוזה.

 

תחקיר "ממון" חושף כי לא בטוח ששיטת המכירה האגרסיבית הזאת חוקית. חברות הנדל"ן רבות אחרות שנבדקו דווקא אינן מערימות קשיים בהחזרת דגמי קדימה לקונים שהתחרטו.

 

מגינדי החזקות נמסר בתגובה: "עלינו לאזן את הביקושים האדירים לפרויקטים שלנו. הלקוחות פועלים מרצונם החופשי וחילוט הפיקדון הוא נוהג מקובל בענף הבנייה".

 

  • התחקיר המלא – בגיליון סוף השבוע של "ידיעות אחרונות"

מומלצים