שתף קטע נבחר

החקלאים מוחים? "רוצים עבדים ב-13 ש' לשעה"

חסימת הצמתים הבוקר, בדרישה מהממשלה לאשר הבאת עוד עובדים, הקימה מחאה מצד כמה ארגונים. ערבים רבים מוכנים לעבוד, אמרו, והזכירו את השכר הזעום שמנוגד לחוק

החקלאים חסמו תנועה בצמתים מרכזיים  - והארגונים שפועלים למען העובדים הזרים מזכירים שהפתרון נמצא מתחת לאף: בעמותת "מען" טוענים כי ישנן עשרות אלפי נשים ערביות, וגם גברים, שמוכנים לעבוד. ברשותה של העמותה פרטיהם של למעלה מאלף נשים שמוכנות לצאת ולעבוד והם מבטיחים, כי אם החקלאים ייענו - יהיו אלפים נוספים.

 

"החקלאים רוצים עוד עבדים שיעבדו ב-13 שקל לשעה, כאשר עוד ועוד עובדים נזרקים לעוני ולאבטלה", נמסר מטעם העמותה. "החקלאים מתעשרים על חשבון התאילנדים ואיתם חברות כוח האדם, בעוד פועלי ופועלות חקלאות יושבים כיום בבית וחותמים בלשכה לקבלת דמי אבטלה".

 

נוכח זעקת המצוקה של החקלאים הזכירו בעמותת "קו לעובד" את הדו"ח שחיברו לא מכבר, לפיו פועל מתאילנד מרוויח בממוצע 13 שקלים לשעת עבודה.

 

מזכ"ל התאחדות חקלאי ישראל, חבר הכנסת לשעבר אבשלום (אבו) וילן, אמר היום בהפגנה בצומת אחווה שבדרום: "אנחנו לא מבקשים תוספת עובדים, אלא שיתירו את בואם של 5,000 עובדים מתאילנד במקום אלו שסיימו את עבודתם וחזרו. הממשלה התחייבה לכך בהסכם רק לפני כמה חודשים". לטענת החקלאים, ישראלים לא מוכנים לעבוד בתחום.

 

בתוך כך, הזכירו ב"מוקד הסיוע לעובדים זרים" שמהגרי העבודה שאיבדו את אשרתם, והיו רוצים לעבוד בחקלאות, הם הפתרון.

 במוקד טוענים כי כמה אלפי אזרחי תאילנד איבדו את אשרת העבודה רק משום שעזבו את מעסיקם, או שזה לא טרח להסדיר את האשרה כנדרש. "מדי שבוע פוגשים המתנדבים שלנו תאילנדים רבים בבתי הכלא שממתינים לגירושם", אמרו נציגי הפעילים.

 

לדברי אנשי מוקד הסיוע, "במקום להביא לכאן עובדים חדשים שמשלמים אלפי דולרים לרווחת חברות כח האדם - יש לעצור את הדלת המסתובבת, להפסיק את הגירוש, לרשום את העובדים שכבר כאן ולהסדיר את עבודתם מחדש".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנת חקלאים, היום בנגב
צילום: הרצל יוסף
בצומת מחניים. וכמה משלמים?
צילום: אביהו שפירא
מומלצים