שתף קטע נבחר

 

אוהדי מצרים לאלג'יריה: "היכונו ל-11 שהידים"

המתח בין המדינות גובר לקראת המשחק המכריע על העלייה למונדיאל. הנשיאים הורו לממן הטסת אוהדים לסודן. כל שחקן מצרי יקבל 300 אלף דולר אם הנבחרת תעלה

הטירוף הולך וגובר. נשיא אלג'יריה, עבד אל עזיז בוטפליקה הורה לסבסד את נסיעתם של 10 אלפים אוהדים מארצו לחרטום, בירת סודן, כדי שיוכלו לעודד את הנבחרת הלאומית במשחק המכריע שתקיים ביום רביעי מול נבחרתה של מצרים על הזכות להשתתף במונדיאל.

 

מנכ"ל חברת התעופה הלאומית של אלג'יריה, ווחיד בו-עבדאללה, אמר כי אלג'יריה החליטה לממן את הטסתם של האוהדים לחרטום, כדי שיוכלו לעודד את נבחרתם. בו-עבדאללה הוסיף כי במקביל ננקטים צעדים להקל על האוהדים להשיג את הוויזות הדרושות לטיסה ישירה לחרטום. 

 

כזכור נפגשו שתי הנבחרות בשבת האחרונה בקהיר. המצרים ניצחו 0:2 ובעקבות זאת מחזיקות שתי הנבחרות במאזן זהה עם סיום טורניר המוקדמות. משום כך יתקיים משחק מכריע בסודאן. זאת, אחרי שלפני המשחק בקהיר הותקפו שחקני אלג'יריה באבנים על ידי אוהדים מצרים.


שחקני אלג'יריה מותקפים עם הגעתם למצרים (צילום: AFP) 

 

המהומות והעקיצות נמשיכו ביומיים האחרונים וגלשו גם למלחמת האקרים באינטרנט. האקרים אלג'יראים פרצו לאתר האינטרנט של ההתאחדות המצרית, שתלו בו מגן דוד וכתבו: "אתם הבובות של הישראלים". בתגובה מסרו גולשים מצרים: "היכונו לעוד 11 שהידים ביום רביעי". אלג'יריה ידועה כ"מדינת מיליון השהידים" בשל מלחמת העצמאות העקובה מדם שהתחוללה בה.

 

כוחות הביטחון בחרטום, הועלו לכוננות עליונה. היומון "אל-קודס אל-ערבי" היוצא בלונדון דיווח כי שלטונות סודן נקטו בצעדי ביטחון תקיפים, כולל תגבור הכוחות, לאחר ישיבות חירום שקיימו ראשי מנגנוני הביטחון במדינה. זאת, בניסיון למנוע התנגשויות אלימות בין שני מחנות האוהדים סביב המשחק. 


משחק אש. אוהדי נבחרת מצרים בחגיגות (צילום: רויטרס) 

 

לאחר הניצחון המצרי בשבת חגגו מילוני אוהדים מצרים ברחובות, תופפו ושאגו "מצרים". התנועה הופסקה ברחובות רבים בקהיר ולא מעט נהגים נתקעו. שידורי הטלויזיה הופסקו והתעסקו בתוצאה, כאשר אוהדים התקשרו לברך, ממש כאילו הנבחרת כבר הבטיחה את עלייתה. "הכדורגל הוא הדת של האנשים כאן", אמר האוהד מחמוד סאלם". לכל שחקן מצרי הובטח סכום של 300 אלף דולר אם הנבחרת תנצח.

 

התפרצויות השמחה החלו מיד לאחר השער השני שכבש עימאד מוטאייב בנגיחה, חמש דקות בתוך תוספת הזמן. הטלויזיה המצרית הקרינה שוב ושוב את השער בשידור חוזר לקול מוסיקה עממית סוערת. מצרים היא אלופת אפריקה והופיעה לאחרונה במונדיאל באיטליה 1990, כאשר אז הפתיעה עם תיקו 1:1 מול הולנד של רוד חוליט ומארקו ואן באסטן.

 

גם בצד המצרי עושים הכל כדי להביא אלפי אוהדים לסודן. העיתון "אל-אהראם" דיווח כי הנשיא, חוסני מובארק, הורה מייד עם תום המשחק "לספק את כל הצרכים הנחוצים לתמיכה בנבחרת". בשל כך תואם עם השר לענייני תעופה הסדר להטסת כ-2000 אוהדים בעשר טיסות לחרטום.


המצרי אחמד חסן במשחק בשבת (צילום: רויטרס) 

 

32 איש, כולל 20 אוהדים אלג'יראים, נפצעו במהלך היתקלויות אלימות בין האוהדים לאחר המשחק, אבל הדבר לא הפחית מהרצון העז של אזרחי המדינה לעודד את נבחרתם בהתמודדות הקובעת. אלג'יריה לא שיחקה במונדיאל מאז שתי ההופעות שלה בטורניר הגמר ב-1982 ו-1986.

 

ב-82', עם כוכבים דוגמת לאחדר בלומי ורבאח מאדג'ר (זכור כמי שכבש בעקב את שער הניצחון של פורטו ב-1:2 בגמר גביע האלופות על באיירן מינכן ב-1987) סיפקו האלג'יראים את אחת ההפתעות הגדולות בתולדות המונדיאלים, כאשר גברו 1:2 על גרמניה המערבית (שהעפילה לגמר) בשלב הבתים. בסופו של דבר הם לא העפילו לשלב השני לאחר שגרמניה ואוסטריה סיכמו בינהן על ניצחון גרמני 0:1, שהעלה את שתיהן.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים