נתניהו: היועץ הבא - לפי המתכונת הנוכחית
בפגישה עם חברי הוועדה לאיתור היועץ המשפטי, אמר ראש הממשלה כי "הוועדה צריכה לקבל החלטה לפי המתכונת הנוכחית של תפקיד היועץ". גורמים במשרד המשפטים הבהירו כי ייתכן שסמכויות היועץ יצומצמו במהלך כהונתו. שר הביטחון ל-ynet: "זה ניצחון של השכל הישר"
ראש הממשלה, בנימין נתניהו, החליט כי היועץ המשפטי הבא יכהן עם סמכויות מלאות, כמו היועץ המשפטי הנוכחי. פיצול סמכויות התפקיד יידחה בשלב זה. בלשכת שר המשפטים מצננים את ההתלהבות, ואומרים כי ייתכן שסמכויות היועץ יצומצמו במהלך כהונתו.
בפגישה שקיים הבוקר (יום ב') עם הוועדה לאיתור היועץ המשפטי לממשלה, אמר נתניהו כי "שאלת הפיצול איננה רלוונטית להחלטה של הוועדה. הוועדה צריכה לקבל החלטה לפי המתכונת הנוכחית של תפקיד היועץ המשפטי לממשלה". ראש הממשלה ביקש מחברי הוועדה להגיע להבנה ולהסכמה בנושא בהקדם האפשרי, ואלו העריכו כי יצליחו להמליץ על מועמדים בקרוב.
"ביקשתי ממזוז להאריך את הכהונה, אולם הוא נחרץ לעזוב בסוף חודש ינואר. יש פה לוח זמנים שבו יש לעשות כל מאמץ כדי להגיע להבנות", אמר נתניהו. "אני לא נכנס לשמות, ואני לא נכנס לאיזה מועמדים, אבל אני מבקש מכם להגיע להבנות בהקדם האפשרי. ההליך הראוי הוא שאתם תמליצו, והממשלה תבחר על פי ההמלצות שלכם".
גורמים המעורבים בפרשת פיצול סמכויות היועץ המשפטי אמרו ל-ynet כי בין נתניהו לנאמן יש הבנה שגם אם היועץ הקרוב ייבחר במתכונת המקובלת כיום, הרי שבחינת סוגיית הפיצול תוגבל לכמה חודשים ובסיומה יוביל היועץ הנבחר את תהליך הפיצול - אם יוחלט עליו - עוד בכהונתו.
בלשכת שר המשפטים אמרו כי היועץ החדש ייבחר תוך ידיעה, שישנה אפשרות גבוהה שסמכויותיו יפוצלו. גורמים בלשכה הדגישו כי השר כבר אמר לחברי הוועדה לפני כשבועיים, שבינתיים עליהם לבחור יועץ על פי המתווה הקיים. המהלך לפיצול הסמכויות צפוי לצאת לדרך מיד לאחר בחירת היועץ החדש.
שר הביטחון ויו"ר העבודה אהוד ברק בירך על דבריו של נתניהו והבהיר כי לא מדובר בניצחון של מחנה כזה או אחר. "זהו ניצחון של השכל הישר ולא ניצחון פוליטי של מי מהאנשים", אמר ל-ynet. הוא ציין כי הנושא צריך להיבדק בצורה מעמיקה ובשיקול דעת על-ידי ועדה מקצועית.
חבר הוועדה, ח"כ יריב לוין (ליכוד), אמר לאחר הפגישה כי "ראוי ונכון לקיים, ללא דיחוי, דיון ממצה בהצעת השר נאמן. מאבק בפשיעה מחייב מינוי של תובע כללי במשרה מלאה, והמאבק המשפטי בזירה הבינלאומית מחייב מינוי יועץ משפטי לממשלה. הקושי באיתור יועץ משפטי ממחיש עד כמה נכון לפצל את התפקיד".
בפגישה עם נתניהו השתתפו חברי הוועדה - השופט תיאודור אור, ח"כ יריב לוין, עורכי הדין משה ניסים ואייל רוזובסקי - וכן שר המשפטים, יעקב נאמן. מהצד של ראש הממשלה השתתפו בפגישה גם מזכיר הממשלה צבי האוזר, ויועץ התקשורת ניר חפץ.
בפתח הדברים אמר השופט אור כי הוא פועל במסגרת החלטת הממשלה והמלצות ועדת שמגר, לפיהן צריך להיוועץ לפחות פעם אחת בראש הממשלה ובשר המשפטים, לפני שממליצים על השמות. ראש הממשלה בירך את חברי הוועדה, אמר שהוא מעריך את עבודתם, ואז הגיע ללב העניין: "לא קיבלתי עדיין החלטה אם לפצל או לא. שר המשפטים עוסק בזה רבות. מאחר ומדובר בסוגיה מורכבת, ייקח עוד הרבה חודשים עד שתתקבל החלטה לכאן או לכאן. וגם כשתתקבל החלטה, היישום יקח הרבה זמן".
השר יעקב נאמן אמר: "לא ראש הממשלה ולא אני הצענו שמות לוועדה, כדי שלא יהיה חשש שגורמים פוליטיים מנסים להתערב. זו הפעם הראשונה שראש הממשלה ושר המשפטים לא מציעים. היה חשוב שלא יהיה אפילו אבק של חשש שגורמים פוליטיים מתערבים".
חברי הוועדה דנים בשעה זו באפשרות לצרף מועמדים נוספים לרשימת 11 המועמדים המקוריים. בין היתר עלה שמה של שופטת בית המשפוט המחוזי בתל-אביב דבורה ברלינר, וכן של יו"ר הרשות לניירות ערך זוהר גושן, והשופטים יהודית צור, צבי זילברטל ואילן שיף. יצויין כי חלק מהמועמדים הללו כבר הצהירו שאינם מעוניינים בתפקיד.