שתף קטע נבחר

פיצוץ? כמה פרשיות על שולחן ממליצי היועמ"ש

בצל שורת גילויים שמעיבים על עבודתם - מתכנסים הערב חברי הוועדה שאמורים להמליץ על מועמדים לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה. מה בדבר הבדיקה הנוספת לחשדות אודות אחד המועמדים? ומיהו הבוס של אשת יו"ר הוועדה?

ספק אם ועדת האיתור להצגת מועמדים לתפקיד היועץ המשפטי לממשלה תקבל הערב (יום ה') החלטות. חברי הוועדה יתכנסו למה שכבר כונה "פגישה מכרעת", ושורת גילויים מעיבים על המעמד החשוב וצפוי שיעלו לדיון בפורום. לא מן הנמנע שהטענות שיועלו אף יביאו לידי פיצוץ הישיבה ופיזורה ללא הכרעה, עד כדי החזרת המנדט של ועדת האיתור לממשלה.

 

חברים בוועדת האיתור מבקשים לברר מדוע מועמד מטעמו של השופט אור, עו"ד צבי אגמון, לא מסר לוועדה שהתיק שנסגר נגדו בפרשת פז עדיין עומד בהליכי בקשה לדיון נוסף בערכאות. אגמון נחשד בעבר בפרשה, במסגרת הייצוג שהעניק לאחד הצדדים במכירת השליטה בחברת האנרגיה.

  

עוד פרשייה שמעיבה על קבלת החלטות בניקיון כפיים היא החשש לניגוד עניינים חמור, בכך שיו"ר הוועדה תיאודור אור לא גילה לוועדה כי אשתו מועסקת בשכר על ידי הנהלת בתי המשפט. מנהל בתי המשפט, השופט משה גל - ששמו עולה לדיון בוועדת האיתור - הוא המעסיק את שידלובסקי-אור בחוזה אישי.

שידלובסקי-אור, אשר פרשה מכהונת שופטת לפני שנתיים, מועסקת בפרוייקט 'הטמעת המחשב' ומקבלת שכר גבוה על עבודתה. 

 

פרשייה נוספת שגרמה להרמת גבות בקרב כמה מחברי הוועדה נוגעת לדברים שנכתבו באתר פייסבוק, בעמוד שמציג כביכול את הפרופיל האישי של המועמדת הפרופ' דפנה ברק-ארז - שמצידה הכחישה כל קשר אליהם.

 

אתמול הגיעו לידי חברי ועדת האיתור הדברים שנכתבו באתר, בהם התקפה צינית על כמה מחברי הוועדה. חברי ועדה שנחשפו לדברים אמרו כי ספק אם ניתן יהיה להושיב את היועצת-לעתיד לצד נשואי הביקורת שהוצגה בפייסבוק. פרופ' ברק ארז השוהה בחו"ל ביקשה להבהיר באמצעות מקורבת לה: "אין ולא היה לי מעולם קשר לפייסבוק. מעולם לא כתבתי בפייסבוק דבר וחצי דבר. אני מסתייגת באופן מוחלט מהדברים שיוחסו לי ושהופיעו בפייסבוק שלא על דעתי ולא בידיעתי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: חיים צח
השופט אור. היכן עובדת אשתו?
צילום: חיים צח
מומלצים