שתף קטע נבחר

זמן האוויר כלול במחיר: הסנופארקים הכי טובים

מה ההבדל בין קיקר ל-Half Pipe, איזה סוגים של ריילים יש ואיפה נמצאים הסנופארקים שייתנו לכם אינסוף מתקנים ברמה בינלאומית? מדריך והמלצות לגולש שרוצה להתחיל לעופף

כבר משחר האנושות ניסה האדם לקרוא תיגר על הטבע/האנטומיה/אלוהים ולעוף. חלק ניסו לחבר לגופם כנפיים בעזרת שעווה, אחרים בנו מטוסים בניסיון לחקות את מבנה הציפור ויש צנחנים שקופצים מצוקים בניסיון לדאות כמה שיותר.

 

הרצון לבלות באוויר לא פסח על ספורט החורף. הנורבגים המציאו את ענף קפיצות הסקי (Ski Jumping) כבר בשנת 1809, ולא הפסיקו לרחף מאז. הרבה שנים מאוחר יותר, כשגולשי סנובורד נכנסו לתמונה, גם הם רצו זמן אוויר. בהשראת הפארקים והמתקנים של גולשי הסקייטבורד - נולד הסנופארק (או Terrain Park, כפי שהוא מכונה באתרים רבים).

 

סנופארקים, שאפשר למצוא כיום בכל אתר סקי שמכבד את עצמו, הם אזורים תחומים ומוגדרים שמכילים מתקנים מעשה ידי אדם. הייעוד של חלקם הוא לשגר את הגולש לאוויר, בעוד שעל האחרים אפשר להחליק ולבצע תרגילים. כניסה לסנופארק משולה לכניסתה של עליסה למאורת הארנב: זה עולם שבו הכל אפשרי, וככל שתתפרעו יותר - כך תזכו ביותר יוקרה (בהנחה שגם תנחתו בשלום). בשנים האחרונות הצטרפו גם חלק מגולשי הסקי לחגיגה, בזכות צמיחת ענף ה-Freestyle Skiing.


גולש בסנופארק של אישגל, אוסטריה (צילום: TVB Paznaun-Ischgl)

 

חלק מקסמו של סנופארק טמון בכך שהוא משתנה כל עונה. מדי שנה צוותי התחזוקה משנים את סדר המתקנים, בונים חדשים ודוחפים את הגולשים לקצה. עם זאת, יש בסיס שנשאר קבוע, וכל מתחם שרוצה לקרוא לעצמו סנופארק חייב להכיל אלמנטים משלושה סוגים:

 

קיקר (Kicker): מקפצה שעשויה משלג שהודק היטב. המשתנים החשובים כאשר בוחרים (או בונים לבד) קיקר הם זווית העלייה ואורכה, המרחק למדרון הנחיתה וזווית ואורך המדרון עליו נוחתים.

 

רייל (Rail): מעקה שניתן להחליק עליו. בהתחלה גולשי סנובורד גלשו על מעקות אמיתיים (בד"כ מבטון), לצד גרמי מדרגות שכוסו בשלג. עם השנים החלו לבנות גם מעקות ייעודיים באתרים, באורך, עובי וצורה משתנים. הריילים בולטים מעל השלג, והגישה אליהם כרוכה בד"כ בקפיצה קטנה (אוֹלי, Ollie). נוסף לריילים מסורתיים שנראים כמו מעקה ארוך יש גם Spine Rail - בצורת עמוד שדרה קמור לגובה או לצדדים, ו-Box Rail - קופסה מאורכת שבסיסה קבור עמוק בשלג.

 

חצי צינור (Half Pipe): מתקן חצוב בשלג בצורה האות U, שקוטרו כ-15 מטר וקירותיו בגובה 3-8 מטר (תלוי באתר). המטרה היא לגלוש במהירות אל השיפוע שמסתיים בזווית אנכית, לקפוץ מעל שפת הצינור, לעשות סלטות ואחיזות שונות באוויר, לנחות בשלום, לגלוש אל הצד השני וחוזר חלילה. יש אתרים בהם אורך ה-Half Pipe הוא יותר מ-100 מטר.


יש גם ריילים מעץ (צילום: Avoriaz Tourist Office. Burton Euroteam)

 

נוסף לאלמנטים הללו, יש סנופארקים שמתגאים במתקנים ייחודיים שמוסיפים אתגר לגלישה וצבע לצילומים: גזעי עצים שמתפקדים כריילים, שולחנות פיקניק בתור בוקסים, מכוניות במרווח שבין הקיקר למדרון הנחיתה ועוד. בסנופארקים לא תמצאו את המתקן כבודד (פרט ל-Half Pipe), אלא כחלק מסדרה של מתקנים לאורך המדרון.

 

מכיוון שסנופארקים מושכים אליהם גולשים רבים ברמות שונות, רוב האתרים מפצלים את המתקנים לפי רמות קושי. המתקנים מסומנים לרוב בצבעים (ירוק, כחול, אדום ושחור - בסדר קושי עולה) או אותיות (S, M, L, XL). זה שאתם יורדים מסלולים אדומים בלי בעיה לא אומר שקיקרים אדומים מתאימים לכם בביקור ראשון בסנופארק, אבל בטוח שתמצאו כמה מתקנים גם ברמתכם.

 

אז לאן כדאי לטוס כדי לגלוש בסנופארקים הטובים בעולם? לפניכם 9 המלצות:

 

Ischgl, אוסטריה

Ischgl סנופארק

כל הסנופארקים המובילים מתגאים במבחר גדול של מתקנים, אבל לסנופארק באישגל יש אס בשרוול: קיקר ענק עם מזרון ענק לא פחות שמהווה את אזור הנחיתה. כך אתם יכולים לנסות את הטריקים שרק חלמתם עליהם, בלי לפחד שתגמרו את היום בחדר מיון. כדי להראות לכולם שהצלחתם לעשות סלטה של 720 מעלות, תוכלו לקחת מצלמת וידאו ולצרוב את הצילומים על DVD - והכל בחינם. רק אל תשכחו להשאיר את המזרון מחוץ לפריים.


להתפרע בלי להסתכן (צילום: TVB Paznaun-Ischgl)

 

Whistler Blackcomb, בריטיש קולומביה, קנדה

Nintendo סנופארק

לפני שאתם בוחרים לאיזה סנופארק להיכנס בוויסלר, תבדקו איזה מהם מתאים לכם. ב-Habitat Terrain Park תמצאו מתקנים מצוינים למתחילים, אבל האקשן האמיתי נמצא בסנופארק של Nintendo. יש שם חמישה מסלולים ויותר מ-70 מתקנים: ריילים, קיקרים, שולחנות, בוקסים וכל מה שתוכלו לדמיין לעצמכם. למי שזה לא מספיק, יש גם מסלול בורדר-קרוס ו-Half Pipe באורך 150 מטר עם קירות בגובה של יותר מ-5 מטר (יש גם אחד קטן יותר).

 

Livigno, איטליה

Mottolino סנופארק

הסנופארק בליביניו מחולק לשני חלקים: אזור המקצוענים והמתאבדים (מסומן ב-XL, כצפוי) שמכיל מתקנים אימתניים, ויתר הפארק, שכולל מתקנים בגדלים שונים (S, M, L) וידידותי מאוד גם למי שמתעופפים לראשונה. מדובר בסנופארק הגדול ביותר באיטליה, שמארח תחרויות בינ"ל דוגמת אליפות אירופה הפתוחה של Burton וה-Rookie Fest (תחרות לחובבנים ממש טובים, שמתים להיות לשון ווייט הבא). במספרים: 43 בוקסים וריילים, 25 קיקרים, 2 Half-Pipe ו-Wall Ride אחד.


הכי גדול באיטליה (צילום: http://www.mottolino.com/it)

 

Park City, יוטה, ארה"ב

Park City Ride 

כשמדובר באתר הבית של שון ווייט (Shaun White), גולש הסנובורד המעוטר בעולם, אתם יכולים להסיר דאגה מלבכם. באתר קיימים ארבעה סנופארקים ו-Super Pipe עצום באורך 150 מטר. שון התעופף, נפל והתרסק בכל אחד מהפארקים הללו בדרכו לפסגה, והוא תורם מנסיונו לצוות התחזוקה שבונה את המתקנים. אם אתם עוד לא ממש ברמה המקצוענית, כדאי שתנסו את ה-Pick 'n Shovel - הסנופארק הכי ידידותי למתחילים.


שון ווייט ב-Half Pipe העצום (צילום: Park City Mountain Resort)

 

Mayrhofen, אוסטריה

Vans סנופארק

סנופארק ענק עם ארבעה מסלולים לרמות שונות. המתחילים יכולים ליהנות בלי שהמקצוענים ינשפו בעורפם, והאחרונים זוכים למספיק זמן אוויר בלי צורך לחכות שמתחילים יתפסו אומץ ויפנו את המסלול. יש בסנופארק 35 מכשולים שכוללים ריילים, בוקסים, קירות, קיקרים ו-Half Pipe רציני ביותר. לא הספיק לכם? מתחתית הסנופארק תוכלו לתפוס רכבל ישיר שיעלה אתכם לפתח המתחם לסיבוב נוסף.


רייל של מקצוענים במאיירהופן (צילום: Roman Lachner)

 

Flachau, אוסטריה

Absolut סנופארק

כשתתחילו בקצה הפארק העליון לא תדעו נפשכם מרב אושר. קיקרים ענקיים (אם אתם לא מקצוענים, רצוי פשוט להסתכל מהצד על המשוגעים), ריילים משולבים, שולחנות ואפילו גרם מדרגות שנחצב בשלג כדי שאפשר יהיה לגלוש על המעקה שלו. חלקו התחתון של הפארק מכיל מתקנים פשוטים יותר, עליהם יכולים להתאמן גם מי שזו הפעם הראשונה שלהם בפארק. אחרי קילומטר וחצי של מכשולים תגיעו לצ'יל האוס שמעוצב בסגנון המערב הפרוע, שם תוכלו להתאמן גם על כישורי הסקייטבורד שלכם.

 

Madonna di Campiglio, איטליה

Ursus סנופארק

כיאה לאתר ששמו נקשר עם האם הקדושה של הנצרות, גם הסנופארק שבו קשור לדת: דת הפריסטייל. מדובר באחד הפארקים הטובים באירופה, שמארח בקביעות תחרויות בינלאומיות. זה בהחלט לא מפתיע בהתחשב בכמות הריילים האינסופית, הקיקרים וכמובן ה-Half Pipe שאורכו 100 מטר.


קדוש עבור גולשי פריסטייל (צילום: Murio. Ursus Snowpark)
  

Les Arcs, צרפת

Apocalypse סנופארק

בהתחשב בכך שאחד מתושבי העיירה, רג'יס רולנד, נחשב לסנדק של גלישת הסנובורד באירופה, לא מפתיע שמדובר באחד הסנופארקים הפופולריים ביותר בקרב גולשים על קרשים. פארק האפוקליפסה משנה את צורתו מדי שנה וגם במהלך העונה. תמצאו בו מסלול בורדר-קרוס אתגרי, מקפצות וריילים בשלוש דרגות קושי. בצמוד ל-Arcs 2000 תמצאו גם Half-Pipe מרשים בגודלו, מוקף בהמון שטחי אוף-פיסט שרק מחכים לכם.

 

Flims-Laax, שוויץ

No Name סנופארק

ברוכים הבאים לממלכת הסנובורד של שוויץ. לכאן מתנקזים כל גולשי הסנובורד שאין להם כוח לשוויצרים על מגלשיים, והם יודעים בדיוק למה. יש באתר ארבעה סנופארקים: אחד למתחילים, שניים לבינוניים ואחד למקצוענים. זה של המקצוענים כולל Super Pipe בין הגדולים באירופה. בכל הפארקים תמצאו מגוון תצורות של ריילים ובוקסים, עליהם תוכלו להתאמן מדי יום עד שתצליחו, או עד שייכאב לכם יותר מדי.

 

הייתם בסנופארק שראוי לסגור את העשירייה של הפארקים הטובים בעולם? טקבקו וספרו לנו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הסנופארק במאיירהופן
צילום: Michael Drashnig
חצי צינור, הנאה שלמה
צילום: APT Livigno
מומלצים