שתף קטע נבחר

טעם כובש: גולאש בשר וכרוב כבוש

אחד הדברים הנהדרים במאכלי חורף, הוא שאפשר להכין אותם בסיר גדול שמספיק לכמה ימים. הנה מתכון לגולאש בשר עם כרוב כבוש, שיספק לכם הנאה רבה לזמן ארוך

גולאש בשר וכרוב כבוש

המרכיבים:

1 קג' בשר בקר לקדרה (רצוי שפונדרה), חתוך לקוביות בגודל 2 סמ'

2 בצלים קלופים וקצוצים

2 שיני שום קצוצות

שמן זית

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית פפריקה חריפה

1 פלפל ירוק חתוך לקוביות

2 כפות רסק עגבניות.

800 גרם כרוב כבוש

1/2 כרוב לבן חתוך לרצועות דקות

מלח

פלפל שחור


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול וכבד מטגנים את הבצל עד להזהבה.
  2. מוסיפים את קוביות הבשר והשום, מערבבים היטב, מכסים ומבשלים 5-7 דקות.
  3. מוסיפים את שני סוגי הפפריקה, הפלפל הירוק, רסק העגבניות וכוס מים.
  4. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כשעתיים.
  5. מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בו את הכרוב הלבן. מוסיפים אותו לסיר הבשר.
  6. מסננים את הכרוב הכבוש ושומרים את הנוזלים.
  7. מוסיפים את הכרוב הכבוש וחצי כוס מהנוזלים לסיר. מביאים לרתיחה.
  8. מחלישים את הלהבה, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כשעה נוספת, עד שהבשר מתרכך לחלוטין.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
צילום: גבי מנשה
מומלצים