שתף קטע נבחר

DMO: הסניפים פתוחים, חוסר הוודאות ממשיך

סניפי הרשת שנסגרה אתמול, לאחר שהחברה-האם דטה-סייף נכנסה להקפאת הליכים, נפתחו הבוקר מחדש. זאת, למרות שהעובדים יקבלו את שכרם, אם בכלל, רק במהלך 2010. חלק ממנהלי הסניפים לא הסכימו לפתוח אותם - והוחלפו באחרים

סניפי רשת מוצרי הדפוס DMO שנסגרו אתמול נפתחו ברובם. כך עולה מבדיקת ynet. הסניפים נסגרו אתמול (ג') בהוראת עומר ניר-הוד, מנכ"ל דטה-סייף, החברה המחזיקה בבעלותה את חנויות הרשת, לאחר שדטה-סייף עתרה לבית המשפט וביקשה להיכנס להקפאת הליכים - ואכן נכנסה, בשל חובות של 120 מיליון שקלים. ניר-הוד אסף אתמול את מנהלי הסניפים, והודיע להם שהסניפים ייסגרו ליום אחד, וייפתחו שוב בהתאם להחלטת כונס נכסי החברה, רם בלינקוב. כפי שניר-הוד העריך מראש, החליט בלינקוב אמש לפתוח הבוקר את הסניפים מחדש.

 

חלק ממנהלי הסניפים הודיעו אתמול שלא יפתחו אותם עוד. ואולם, הסניפים נפתחו בכל זאת, לאחר שאותם מנהלים הוחלפו באחרים. "ניר-הוד הודיע לנו שלא נקבל את שכרינו לחודש נובמבר אלא לאחר שכונס הנכסים של החברה יממש את קופת הכינוס - כלומר, בעוד חודשים ארוכים", סיפר היום אחד ממנהלי הסניפים, שהפסיק לעבוד בחברה, "מבחינתי ומבחינת החוק אלה פיטורים לכל דבר, ולכן אני לא עובד שם יותר".

 

ניר הוד אמר בתגובה: "לא פיטרנו אף אחד. יש מספר קטן של מנהלי סניפים שהחליטו לא לעבוד יותר בחברה. זאת זכותם, והם הוחלפו באחרים". 

 

חובות של 120 מיליון שקלים

בית המשפט המחוזי בירושלים אישר אתמול בקשת חברות בקבוצת דטהסייף להקפאת הליכים. כמו כן, אושרה בקשתן למנות את רם בלינקוב, לשעבר ראש אגף התקציבים באוצר, כנאמן.

 

דטהסייף, ספקית שרותי ה-IT (טכנולוגיית מידע) מהגדולות בישראל, רכשה את חנויות DMO בתחילת השנה לאחר שחברת DMO שהפעילה אותן בעבר קרסה. דטה-סייף החזיקה גם לפני כן 10% מהבעלות על DMO, ובדטהסייף טוענים כי עיקר ההפסדים של הקבוצה נוצרו בגלל חובות DMO.

 

במסגרת הבקשה שהוגשה אתמול נטען כי "כבר עתה יצוין כי החברות נקלעו למשבר פיננסי חמור המקשה על פעילותן השוטפת, והדבר מתבטא, בין היתר, בעצירת הזמנות ע"י לקוחות, בלחץ בלתי פוסק מספקים, ואף בימים האחרונים, בחזרתן של המחאות אשר הוצאו על ידי החברות, בהעדר יכולת פירעון".

 

החברה הבהירה בבקשה שללא הזרמת הון חיצוני אל החברות במהלך השבועות הקרובים כפי שמוצע במסגרת ההסדר הנלווה לבקשה, "יחוללו ההמחאות של חברות אלו, חשבונותיהן יוגבלו והחברות יקרסו בטווח זמן של ימים ספורים, כאשר קריסה מעין זו תביא לאובדן הנכס המרכזי של החברות - הפעילות והמוניטין. למותר לציין כי גם העובדים של החברות יפוצו לכל רוח, ככל שהחברות תקרוסנה, כשהם מותירים אחריהם עיי חורבות".

 

בבקשת ההקפאה הפנתה החברה אצבע מאשימה למשבר הכלכלי בכל הנוגע לקשייה הנוכחיים "המשבר הכלכלי הקשה שהתרחש בכל העולם במהלך השנה וחצי האחרונה, ולא פסח על מדינת ישראל, פגע באופן משמעותי במגזר פרויקטי המיחשוב לשוק הבינוני והקטן אשר בו עוסקות החברות".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים