שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    סיור רטוב בתל-אביב וכרוב ממולא
    הגשם השוטף תפס את נורית טל באמצע סיור סידורים בדרום תל-אביב, אבל היא לא נתנה לו לקלקל לה את התוכניות לבשל כרוב ממולא לארוחת צהריים. הנה מתכון שופע רוטב ותבלינים

    מסתובבת סהרורית ברחוב הרצל, מחפשת ידיות בגשם השוטף, שהופך לאט לאט לטפטוף טורדני. השעה אחת עשרה בבוקר ואני לא מסוגלת להתרכז בשום דבר פרט לכרוב הממולא. החזאים אמרו שבשעות הבוקר יפסק הגשם וייתחדש שוב רק בשעות הערב. זה לא לגמרי עוזר לי כרגע, כשאני רטובה ורועדת מקור כי 

    לא השכלתי להצטייד במטרייה ומעיל. יש לפני עוד שורה ארוכה של משימות לפני שאגיע לזלמן הקצב, כדי לקחת ממנו בשר טחון, ומשם לרוץ הביתה כדי להכין איתו כרוב ממולא. בבוקר, לפני שיצאתי לדרך, הכנסתי את הכרוב לשקית וחיממתי במיקרוגל במשך 7 דקות. זה פטנט להפרדת עלי הכרוב, שלמדתי מדודה נעה.

     

    התשוקה לכרוב הממולא, ממלאת אותי בחוסר שקט, והמחשבה שמא לא אגיע בזמן להכין אותו, כך שיהיה מוכן לארוחת הצהריים היום, הופכת את השיטוט ברחובות תל אביב, העולה על גדותיה אחרי הגשם, לבלתי נסבל. מזל לפחות שהכרוב כבר מרוכך ומוכן למילוי. הגשם ממשיך לרדת. לפחות הוא יוצר אווירה מושלמת לכרוב רך ו"סמרטוטי", אך תפוח ומדושן, שוחה ברוטב עגבניות שחום, סמיך ומתובל ביד רחבה.

     

    מסמנת וי על עוד כמה משימות, אני שועטת לעבר יפו. לוקחת את הבשר הטחון, יחד עם שקית שהוכנה עם כל המרכיבים הדרושים למרק העוף של מחר. אני מציעה לקצב "סטארט אפ" היסטרי: שקיות מוכנות עם כל המרכיבים למרק עוף, רק לקחת ולבשל. הוא חושב שאני מצחיקה.

     

    חוזרת בטיסה, מהירה אבל זהירה, הביתה וזורקת הכל בכניסה. ממהרת למטבח ורוקחת מילוי לכרוב. בלהט העבודה והמהירות אני לא שמה לב ומוסיפה למילוי וגם לרוטב, כמויות עצומות של תבלינים. בדיעבד מסתבר שאולי זה הוא סוד ההצלחה. יצא הפעם כרוב ממולא מפנק וטעים עד אבדן חושים. כרגיל במצבים שכאלה נותר רק לרבוץ ולנסות לעכל כמויות לא הגיוניות של כרוב, אורז, בשר ועגבניות.

     

    כרוב ממולא

    כמו מאכלים אחרים, גם כרוב ממולא הוא ממשפחת המאכלים שטעימים יותר ביום שלמחרת

     

    המרכיבים (ל-12 יחידות):

    1 כרוב גדול וכמה שיותר פחוס

    2/3 כוס אורז בסמטי (רצוי של טילדה)

    1/2 ק"ג כתף בקר, טחון פעמיים

    1 בצל קטן

    1 גזר

    1 קופסת רסק עגבניות קטנה

    1 קופסת עגבניות תמר כתושות (תוצרת איטליה)

    מלח

    כמון

    כורכום

    פלפל אנגלי טחון

    כרוויה (קימל טחון)

    פפריקה שמן מתוקה


    (צילום: נורית טל)

     

    אופן ההכנה:

    1. מוציאים לכרוב את הליבה, בעזרת סכין. עוטפים אותו בשקית (לא אטומה) ומבשלים במיקרוגל במשך 7 עד 10 דקות. מוציאים ומניחים לו להתקרר.
    2. בנתיים מערבבים את האורז (לא מבושל) עם הבשר (לא מבושל).
    3. מגרדים את הגזר והבצל ומוסיפים למלית. מתבלים במעט מלח והרבה כמון, כורכום, קרויה, פפריקה ומעט פלפל אנגלי טחון. לשים את כל המרכיבים יחד, לקבלת עיסה אחידה.
    4. מסירים את עלי הכרוב בזהירות, משתדלים לא לקרוע.
    5. מניחים חופן (קצת יותר מכדור פינג-פונג) במרכז העלה. מקפלים את שני הצדדים פנימה, מעל המילוי ומגלגלים לחבילה, צרה וארוכה. מנסים להסוות קצוות קרועים. בסוף, עם הבישול, הכל מסתדר.
    6. ממלאים את כל העלים, עד שנגמר המילוי, או העלים הגדולים.
    7. קוצצים שני עלי כרוב אותם לא מלאנו, לחתיכות גסות.
    8. מחמים שמן בתחתית סיר רחב ומוסיפים אליו את הכרוב הקצוץ.
    9. מוסיפים כמון, כורכום, קרויה ופלפל אנגלי ביד רחבה.
    10. מוסיפים קופסא של רסק עגבניות ומטגנים קלות תול כדי ערבוב.
    11. מוסיפים את קופסת העגבניות המרוסקות, פפריקה וכוס מים.
    12. מניחים את הכרובים בסיר, בצפיפות. מוסיפים מים, כמעט עד כיסוי, מכסים ומביאים לרתיחה.
    13. מחלישים את האש כך שתהיה בינונית ומבשלים כשעה.
    14. טועמים, בזהירות (לא לשרוף את הלשון) ומתקנים תיבול.  

     

    נורית טל מפרסמת את בלוג האוכל "תופינים "

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים