שתף קטע נבחר

 

שבדיה לישראל: אל תפעלו בשיטת הפרד ומשול

הביקורת מישראל על שבדיה, בצד השבחים למדינות מרכז אירופה, בעקבות החלטת שרי החוץ של האיחוד האירופי, זוכה למענה חריף מצד שר החוץ השבדי. לדבריו, "האיחוד לא יישאר אדיש" בסוגיה מהותית כל כך

בשבדיה לא אהבו את הביקורת עליהם מישראל בעקבות החלטת שרי החוץ בבריסל שקבעה שירושלים תהיה בירת שתי המדינות העתידיות, ישראל והמדינה הפלסטינית, באמצעות מו"מ. שר החוץ השבדי, קארל בילדט, קרא לישראל להפסיק לפעול בשיטת "הפרד ומשול" עם 27 המדינות באיחוד האירופי.

 

לדבריו, האיחוד האירופי נותר מאוחד בדעתו "לא להישאר אדיש" בסוגיה מהותית כל כך. שבדיה היא הנשיאה התורנית של האיחוד עד סוף השנה, והיא מובילה קו נוקשה כלפי מדיניות ישראל. בעניין איראן, אמר בילדט שיש להיות זהירים בהטלת סנקציות נוספות: "זה אחד הכלים שקל לדבר עליהם, אך צריך להיות זהירים מאוד כשזה נוגע ליישום".

 

דברי שר החוץ השבדי נאמרו בעקבות דברים שאמר השבוע שר החוץ, אביגדור ליברמן: "ישראל מעריכה את המדינות האירופיות שהובילו לקבלת הנוסח הסופי ומנעו הקצנה בעמדות הפלסטיניות ופגיעה באפשרות לחדש את המשא ומתן. אני מרוצה מכך ששרי החוץ האירופים לא קיבלו החלטה מתלהמת וחד-צדדית כפי שהוצע תחילה".

 

גורם מדיני בכיר אחר בירושלים אמר השבוע כי "ישראל מאוכזבת עמוקות מתקופת הנשיאות השבדית. השבדים הוכיחו חד-צדדיות מאז פרשת הפרסום בעיתון אפטונבלדט על סחר ישראלי באיברי פלסטינים, ועד לטיוטת ההצעה הראשונית שהגישו. אף נציג שלהם לא הגיע בתקופת הנשיאות באופן תקדימי לישראל. שבדיה נהגה כאילו היא אחת ממשתתפות כינוס הפתח בבית לחם". 

 

הסעיף ה"נפיץ" בהחלטת מועצת האיחוד האירופי, שבעקבותיו קמה כל המהומה, הוא סעיף 8, העוסק במעמדה של ירושלים: "המועצה מזכירה כי מעולם לא הכירה בסיפוח מזרח ירושלים. כדי שיתקיים שלום אמת, יש למצוא במו"מ דרך ליישב את מעמדה של ירושלים כבירתן העתידית של שתי מדינות. המועצה קוראת לפתוח מחדש את המוסדות הפלסטיניים בירושלים, בהתאם למפת הדרכים. עוד היא קוראת לממשלת ישראל לחדול מהיחס המפלה שהיא נוקטת כלפי תושבי מזרח ירושלים הפלסטינים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים