שתף קטע נבחר

שר על המפה: נתנו יותר מדי על חשבון הנזקקים

שלום שמחון הצביע יחד עם חבריו למפלגה נגד מפת העדיפות הלאומית, אך הסביר כי הבעיה איננה התמריצים להתנחלויות המבודדות. "ההרחבה של התכנית לשני מיליון איש היא לא נכונה", הסביר, "ניהלו שם קרב מטופש"

"ההתעקשות של מפלגת העבודה נגד ההתנחלויות מיותרת. מגיע גם למתנחלים שם חשמל, מים, רווחה וחינוך", כך תקף אתמול (יום א') שר החקלאות, שלום שמחון, שיצא נגד עמיתיו למפלגה בישיבת שרי העבודה ובישיבת הממשלה - שם הצביע יחד עם חבריו נגד מפת העדיפות הלאומית.

 

לדברי שמחון, "הבעיה האמיתית של מפת העדיפות הלאומית היא אחרת. בפועל לקחו מהחלשים וחילקו את זה לשני מיליון בני אדם. איזו עדיפות נותנים לאדם שיגור באביבים או באבן מנחם על גבול הלבנון? לקחו מהחלשים וחלקו עם החזקים".

 

דבריו של שמחון קיבלו תמיכה משני שרי ימין בכירים, שר האוצר יובל שטייניץ ושר החינוך גדעון סער. לדבריו, קריאות הסכמה נשמעו סביב שולחן הממשלה גם משרים אחרים. ואולם, למרות התמיכה, הרי שהממשלה הכלילה במפה מעל שני מיליון מתושבי המדינה, כשבפועל התקציב לא גדל.

 

לדעת שמחון, משמעות ההחלטה היא פגיעה באוכלוסיות הנזקקות באמת. "מדינת ישראל החליטה לקחת מהעדיפות שזכה לה עד לאחרונה מי שמגיע לו באמת, ולתת למי שלא מגיע לו בכלל. ההרחבה של התכנית לשני מיליון איש היא לא נכונה".

 

שמחון הוסיף ותקף: "ניהלו קרב מטופש על התנחלויות בזמן שזה בכלל לא רלוונטי. אולי מגיע להן גם כן? יש בהתנחלויות האלה ילדים. מגיע להם חינוך, חשמל, מים ורווחה. ניהלו קרב מטופש. הליכוד נכנס ללחץ כדי לתת להם, אז נתן גם לרבים אחרים, וכך הורחבה המפה כדי לתת לכאלה שממילא יש להם".

 

"לקחו מהחלשים ונתנו לחזקים"

שר החקלאות הסביר, כי "ברגע שמעקמים את השיטה בקריטריונים לא סדורים,

התוצאה היא שלקחו משהו מהחלשים וחלקו אותו עם החזקים. ההתעקשות על 100 אלף המתנחלים זה שטויות. מי שצריך לקבל - שיקבל. אין לי שום דבר נגד קריית טבעון, אבל אם אתה נותן לטבעון כמו לקריית שמונה, אז איזה יתרון יש לקריית שמונה?

 

"נתת בעצם להרבה מדי אנשים על חשבונם של הנזקקים באמת. בשיטה הזאת פגעת בפיזור של האוכלוסייה. פגעת בלתת לאלה שמגיע להם באמת". השר הבהיר, כי "הבעיה חמורה יותר. זה מתחיל במפת העדיפות הלאומית ואחר כך זה יעבור להטבות מס - כי כולם שווים. נעשה פה משהו שהוא לא נכון".

 

השר שמחון סבור כי "מדינת ישראל הפסידה". לדבריו, לא הגיוני שמדינה ששואפת להצטרף לארגון ה-OECD, תקבע כי 35 אחוזים מהאוכלוסייה שלה זקוקים לתעדוף. את הצבעתו הסביר בכך ש"היתה זאת הצבעת מחאה של שרי העבודה, ונאלצתי להצביע נגד. אבל נגד מה? נגד התנחלות בודדת? למה להעניש את הילדים?".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דודי ועקנין
שמחון. "ישראל הפסידה"
צילום: דודי ועקנין
מומלצים