שתף קטע נבחר

משכורות עובדי הבימה הועברו באיחור

העבודה מחוץ למשכן הבית והקשיים הכלכליים ממשיכים לתת את אותותיהם בתיאטרון הלאומי, כשהעובדים והשחקנים נאלצו לקבל את חג החנוכה ללא משכורת, בשל עיכוב כספי התמיכה על ידי האוצר. היום, אחרי לחצים, הם יכולים לנשום לרווחה

תיאטרון הבימה כמרקחה: שלוש שנים של פעילות מחוץ לאולם הבית נותנות את אותותיהן. בשנה החולפת סבלו עובדי התיאטרון ושחקניו לא פעם מהלנות שכר שמאיימות על המשך העבודה השוטפת ומעכירות את האווירה בין הצוות הקבוע לבין ההנהלה. לצד הטלטלות היומיומיות של עבודה בתנאי נדודים על כל הכרוך בה, מצאו את עצמם גם החודש עובדים ושחקנים בערב חג החנוכה ללא משכורת שוטפת.

 

עד כה, בעיקר בזכות סולידריות אמיתית ותחושת אחריות כלפי המוסד שהפך להיות להם עם השנים לבית שני, התקבלה ההחלטה שלא לכבס את הכביסה המלוכלכת בחוץ. בשורות הבימה חוששים, אולי בצדק, שבשעתו הקשה של התיאטרון - בה נלחמת הנהלתו על קהל שמעדיף לרכוש מנויים לאולם מוכר וידוע עם חניה קרובה ותנאים נוחים - כל פרסום נגטיבי עלול לפגוע בעתידם. ובכל זאת, אומרים היום (ב') ל-ynet עובדים ושחקנים שמעדיפים להישאר בעילום שם: "כשמוסד אינו יכול להבטיח תשלומי משכורת חודש אחרי חודש, יש ציפייה מהנהלתו, אפילו כאקט הצהרתי, לשים את המפתחות על השולחן. אף אחד מההנהלה לא טרח אפילו לאסוף את העובדים והשחקנים ולדבר איתנו. אף אחד לא טרח לשתף".

 

אחרים אמרו: "אנחנו מנסים לגלות אמפתיה כלפי המצב, אבל מוצאים שפעם אחרי פעם מפקירים אותנו. עד מתי תשמש תקופת הביניים של השיפוצים כתירוץ לניהול בעייתי? אנחנו עובדים בתנאים לא תנאים ואף אחד לא מצייץ. יש פה אנשים שחשבונות הבנק שלהם עוקלו כיוון שהמשכורות פשוט לא הגיעו. אנשים פה חיים בפחד קיומי אמיתי".

 

את המשכורות של החודש קיבלו העובדים, אם כי באיחור של כמה ימים, והם יכולים לנשום לרווחה, עד הפעם הבאה. "זה טוב ויפה שהתיאטרון הלאומי בונה לעצמו בניין חדש, אבל מה המשמעות של זה כשגם משכורות המינימום שהוא נותן לא מועברות בזמן?", שואלים היום עובדים בהבימה. בין שורות העושים במלאכה זוכרים היטב את התגייסות העובדים לקיצוץ בשכרם סביב תקופת תכנית ההבראה. "סחבנו את התיאטרון על גבינו לאורך תקופות לא קלות, גילינו אחריות כלפי התיאטרון והיינו רוצים שיגלו אחריות כלפינו, כדי שאנשים פה יגיעו ליום עבודה עם הראש למעלה", אומרים העובדים ל-ynet.

 

מנכ"לית תיאטרון הבימה, אודליה פרידמן, אמרה בתגובה: "הכסף נכנס לבנק ומשכורות העובדים והשחקנים שולמו היום במלואם. הסיבה לאיחור בתשלומי השכר קשורה בהחלטת משרד האוצר לעכב חלק מכספי התמיכה על חשבון ההלוואה שהתיאטרון התחייב להחזיר במסגרת הסכם ההבראה.

 

"בזכות התערבות השרה לימור לבנת ומנהל תרבות, הצלחנו להתגבר על המכשול. ללא התערבותם, לא היינו מצליחים לשמר משכורות השבוע. תיאטרון הבימה מעולם לא עיכב משכורות כשהכספים המיועדים לכך נמצאים ברשותו. העיכוב הנוכחי אינו מעיד בשום אופן על התנהלות סיסטמתית. להיפך, תיאטרון הבימה התנהל תמיד, וימשיך להתנהל, באופן אחראי גם כשהוא מצוי בתקופות קשות כמו הנוכחית". פרידמן הוסיפה והדגישה, כי בניגוד לנאמר בכתבה, וועדי העובדים והשחקנים היו מתואמים מול ההנהלה בכל הנוגע לעיכוב בהעברת השכר. "שחקנים ועובדים שביקשו מקדמות על חשבון השכר, קיבלו אותן במועד", הוסיפה פרידמן.

 

במשרד התרבות אומרים בתגובה: "על פי החלטת משרד האוצר, עוכב לאחרונה סכום של מיליון שקל מכספי התמיכה בתיאטרון, לצורך החזר ההלוואה שניתנה בשעתו להבימה. על פי הסכם ההלוואה ובמסגרת תכנית ההבראה, היה התיאטרון מחויב להחזיר השנה סכום של 3.2 מיליון שקל. לאור מצבו המיוחד של התיאטרון, שפועל מחוץ למשכנו בשל עבודות השיפוץ במבנה הבית, הובילה השרה לימור לבנת מהלך ובעצה אחת עם נציגי האוצר הוחלט בסופו של דבר לדרוש מהתיאטרון החזר של 500 אלף שקל בלבד. בעקבות ההחלטה, הועברה היום יתרת התשלום לתיאטרון".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פרידמן. "הבימה התנהל תמיד באופן אחראי"
צילום: ז'רר אלון
לאתר ההטבות
מומלצים