שתף קטע נבחר

אחרי 64 שנים: סלובקיה וליכטנשטיין כוננו יחסים

בשקט בשקט בלי שאף אחד כמעט ירגיש, הסתיים היום (לפחות במישור הדיפלומטי) אחד הסכסוכים הארוכים שידעה אירופה. שרי החוץ של סלובקיה וליכטנשטיין, מירוסלב לייסאק ואורליה פריק, חתמו בברטיסלבה על הסכם לכינון יחסים, כשלושה חודשים לאחר שגם צ'כיה חידשה קשריה עם ליכטנשטיין.

 

תחילתו של הסכסוך הלא מתוקשר מיד לאחר סיום מלחמת העולם השנייה. צ'כיה וסלובקיה, אז עוד בגרסתן המאוחדת, האשימו את נסיך ליכטנשטיין כי הרוויח מהסכמים שחתם עם הנאצים בתקופת הכיבוש ורכש נכסי נדל"ן שונים ברחבי צ'כוסלובקיה. עם בליעתה של צ'כוסלובקיה לתוך גוש המדינות הקומוניסטיות, החרימו פקידי הממשל את נכסיו של נסיך ליכטנשטיין.  

 

אך "הענק הצ'כוסלובקי", לא הפחיד את ליכטנשטיין -

נסיכות ננסית הכלואה בין אוסטריה לשווייץ שגודלה אינו עולה על 160 קמ"ר, וזו ניתקה את יחסיה עם פראג. צ'כוסלובקיה לא נשארה חייבת, היא ניתקה את היחסים עם ליכטנשטיין ואסרה על תושבי הנסיכות להיכנס לשטחה.

 

כעת, כאמור, אחרי לא פחות מ-64 שנים, חידשו צ'כיה וסלובקיה את היחסים עם ליכטנשטיין. בהסכמים נקבע כי הקשרים הדיפלומטיים יחודשו במסגרת תהליך לנרמול היחסים בין המדינות. סעיף הנדל"ן לא מוזכר, אך בסלובקיה כבר מיהרו להבהיר כי ההסכם אינו מעיד על הכרה בתביעות הנדל"ניות של ליכטנשטיין. אז האם הסכסוך הסתיים או שיתפרץ בעתיד? ימים יגידו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי פי
ארמון נסיך ליכטנשטיין
צילום: איי פי
מומלצים