שתף קטע נבחר

גורם בחמאס: קיבלנו הבהרות, נסרב לגירוש המוני

תחת מעטה כבד של עמימות, הסכימו גורמים בחמאס לאשר בשיחה עם ynet כי התנועה קיבלה מסר מהמתווך הגרמני, אך בכיריה עדיין ממתינים לתשובה סופית מצד ישראל. בחמאס טוענים כי המתווך דחה את ביקורו בעזה, בשל בקשה ישראלית לנסח מחדש את תשובתה הסופית

המסר הישראלי עבר, לפחות בחלקו. גורמים בחמאס אישרו ל-ynet כי התנועה קיבלה לידיה את ההבהרות מצד ישראל מהמתווך הגרמני. הגורמים סירבו לומר אם אלה התקבלו בדמשק או ברצועה. גורם בכיר מאוד בתנועה הדגיש שלא יסכימו לקבל גירוש המוני של אסירי התנועה, כפי שמסתמן מהמסר הישראלי. לדבריהם, המסר הסופי מישראלי טרם הועבר וצפוי להתקבל בקרוב מאוד.

 

גורמים בחמאס אמרו לסוכנות הידיעות "רויטרס" כי המתווך הגרמני דחה את ביקורו המתוכנן בעזה. לטענת גורמים בתנועה, המתווך משתהה בשל בקשה ישראלית לנסח באופן סופי את התשובה שתועבר לארגון. בלשכת ראש הממשלה סירבו להתייחס לטענה בדבר עיכוב מצד ישראל. 


ציור קיר בעזה. בחמאס ניסונו מהתקשורת הישראלית (צילום: AP)

 

גורמים בחמאס אמרו: "ניזונו מהתקשורת בנוגע להסתייגויות הישראליות. אנו נחושים להתייחס בחיוב לעסקה, אבל לא ניתן שההסתייגויות הישראליות ירוקנו מתוכן את העסקה ואת דרישותינו. בלי שהדרישות שלנו תתקבלנה - לא תהיה עסקה".

 

עוד הבהירו ש"אנו מאוד מעוניינים לסגור עסקה, אבל לא ניתן שישראל תנסה לעשות מניפולציות". בחמאס העריכו כי מטרת ההסתייגויות היא להעביר את הכדור לצד שלהם. "הצעד הזה היה צפוי, אך אנו נשקול את העסקה על פי התנאים שהגדרנו מראש", אמר ל-ynet גורם בכיר מאוד בחמאס.

 

האסירים יבחרו בין הכלא לחו"ל?  

עם זאת, בני משפחה של אסירים פלסטינים אמרו כי להערכתם, בניהם יעדיפו להיות מועברים לחו"ל מאשר להעביר עוד שנים בכלא הישראלי. בעבר נטען כי חמאס יעניק את אפשרות הבחירה לאסירים בעניין זה.

 

כפי שפורסם ב-ynet, התשובה הישראלית שנמסרה למתווך - בדרכה לחמאס - כוללת גם הסתייגות ובה שמותיהם של "האסירים הכבדים" שישראל דורשת לגרש לעזה ולחו"ל.

אלה, כך לפי תשובת ישראל, לא יוכלו לשוב לגדה. העמדה, שנתמכת בידי כמה מהשרים וראש השב"כ, נובעת מחשש שאותם בכירים ישקמו את תשתית הטרור והתשתית הפוליטית של חמאס בגדה ויחדשו את המאבק המזוין והפיגועים נגד אזרחי ישראל והרשות הפלסטינית.

  

זמן קצר קודם לדברים ניתנה התבטאות ראשונה מדרג בכיר בישראל, מאז שהועברה התשובה לחמאס. שר הביטחון, אהוד ברק, אמר כי "זה עיתוי רגיש ולא זמן לדיבורים". עם זאת, הוא התייחס בהרחבה לשאלת המחיר שנדרש מישראל בעסקאות שבויים: "בעשרים ומשהו השנים האחרונות מדינת ישראל נמצאת במדרון חלקלק של עסקאות, מעסקת ג'יבריל, עד טננבוים. אפילו החזרת הגופות של גולדווסר ורגב".

 

"זהו מדרון חלקלק ואין ברירה אלא לעצור אותו", אמר ברק בפגישה עם תלמידים בראשון לציון. "ממשלת ישראל צריכה לשנות את מדיניות העסקאות מיסודה", הוסיף והדגיש כי על המדיניות להשתנות רק לאחר שתשולם עסקת שליט.

 

גלעד שליט נחטף לרצועת עזה לפני 1,276 ימים.

 

בהכנת הידיעה השתתף אטילה שומפלבי
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מאוד מעוניינים לסגור עסקה"
צילום: AFP
שליט. 1,276 ימים בשבי
צילום: רויטרס
מומלצים