שתף קטע נבחר

המומלצים: איך לגשת למוזיקה שלכם מכל מקום?

רוצים להאזין למוזיקה שלכם מכל מקום וכל מכשיר באמצעות האינטרנט? אספנו עבורכם את שירותי אחסון ושידור המוזיקה הטובים ביותר ברשת

בשבוע שעבר הבאנו לכם מדריך לאתרי אחסון קבצים חינמיים ברשת, אם לצורכי שיתוף, גישה מאובטחת ממגוון מכשירים או גיבוי. השבוע נתמקד באתרים ושירותים המספקים אחסון וגישה נוחה לקובצי שמע ומוזיקה - מכל מכשיר: המחשב שלכם בעבודה, הסלולרי או הסטרימר.

 

למה זה טוב?

לכולנו יש אוסף הולך וגדל של מוזיקה בפורמט דיגיטלי - אם בסלולרי, בנגן MP3 או במחשב עצמו. לעתים הצורך לסנכרן מספר רב של מכשירים באוסף והעתקת קבצים מרובה - הופכים למועקה.

 

מה דעתכם שבמקום לאחסן אותה מקומית ובעותקים כפולים, תאחסנו את המוזיקה שלכם בשירות ייעודי לכך ברשת?

 

עבור אומנים ומוזיקאים מדובר בפתרון מושלם לגיבוי מקוון ונגיש למוזיקה שלהם, כמו גם הטמעה של השירים בעמודי אינטרנט - בלא שימוש ברוחב הפס של השרת בו נמצא האתר.

 

חלק מהאתרים גם מציעים לאומנים לקדם את עצמם באתר בו המוזיקה מאוחסנת, על ידי מתן גישה למשתמשים להאזנה או הורדה של שירים.

 

מאחר ולא מדובר בדרך כלל במידע סודי, אלא במוזיקה. במקרה הקיצוני תחשפו בפני משתמשים או חברות את העדפותיכם המוזיקליות, וגם זה, רק בחלק מאתרים.

 

החסרונות: אין רוחב פס עולה וגלישה יקרה

רוחב הפס בהעלאה (Upload) בישראל הוא נמוך, ולכן אוספים גדולים של מוזיקה יכולים להעסיק את החיבור שלכם כמה שעות טובות. המלצתנו היא להריץ את העלאת הקבצים בשעות שהן אינכם משתמשים באינטרנט באופן פעיל, כמו בלילה לפני שאתם הולכים לישון.

 

בעיה נוספת היא התלות המתבקשת של שרות מקוון בחיבור האינטרנט. על אף העלייה בזמינות של אינטרנט סלולרי במכשירי הדור השלישי, עלות חבילת הגלישה ורוחב הפס עשויים להפוך את ההאזנה למוזיקה בסלולרי ליקרה למדי.

 

מצד שני, רוב המכשירים החדשים מצוידים ביכולת להתחבר לרשתות Wi-fi שבאמצעותן ניתן להתחבר מבלי לחשוש לתעבורה היקרה בסלולר.

 

המומלצים

בדקנו עבורכם מספר רב של אתרים, ובחרנו כמה אתרים המתמחים באירוח מוזיקה, והמציעים מני אפשרויות כגון שיתוף ברשתות חברתיות ושימוש על גבי מגוון רחב של פלטפורמות.

 

MP3Tunes

כמה מקבלים בחינם: 2GB לאחסון קבצי מוזיקה

 

האתר הוותיק MP3Tunes הוא מיזם של האיש שעומד מאחורי הצלחות כמו MP3.com וגיזמו-5, היזם הסדרתי מייקל רוברטסון. האתר מספק בחבילת החינם אפשרות לאחסן עד שני גיגה של קבצי מוזיקה ולשמוע אותם כמעט מכל סוג של מכשיר החל מאייפוד טאצ' וכלה ב-PS3 ו-Wii.

 

באתר גם ניתן להוריד תוכנת סנכרון נוחה לקבצים, המאפשרת תזמון השעות בהן ניתן להעלות קבצים לשרות. קיימות גירסאות עבור Windows, לינוקס ו-Mac.

 

blueTunes

כמה מקבלים בחינם: 100 קבצי מוזיקה ראשונים

 

אתר זה, שאינו קובע מגבלה על גודל הספרייה אלא על מספר הקבצים המועלים, מציע השמעה שלהם מכל מחשב עם דפדפן, כמו גם ממכשירי טלפון חכמים בלא צורך בהתקנת יישום יעודי אלא פשוט באמצעות גישה לאתר וכניסה לשרות מדפדפן המכשיר.

 

תכונה נוספת של blueTunes הוא אפשרות שיתוף שירים להשמעה או רשימות השמעה עם חברים בפייסבוק או קוראים בבלוג.

 

MeCanto

כמה מקבלים בחינם: לא מוגבל

 

MeCanto היא חברה ישראלית קטנה המספקת שרות אחסון והשמעה של מוזיקה במגוון רחב מאוד של מכשירים.

 

ייחודו של שירות זה, פרט להיותו מיזם כחול-לבן, הם כמות שטח האחסון המוצעת (לא מוגבלת) וכן תמיכה במכשירים עם מערכת ההפעלה סימביאן הנפוצים מאוד בישראל (טלפונים מתוצרת נוקיה) ואייפון.

 


MeCanto - יוזמה מקומית (מקור: צילום מסך)

 

File Factory

כמה מקבלים בחינם: 100GB

בעוד האתר הזה לא מיועד ספציפית לאחסון והאזנה למוזיקה, הוא מציע נגן, שניתן להטמעה באתרים ובלוגים שיכול להיות נוח במיוחד עבור אמני מוזיקה. האתר גם מציע תשלום עבור הורדות ציבוריות חוקיות לפי כמות ההורדות.

 

אתר נוסף ששווה להזכיר הוא Badongo עליו כתבנו בסקירת אתרי אחסון קבצים. האתר מציע בין היתר אפליקציות סנכרון קבצים לפלטפורמות מרובות, וסרגלי כלים לדפדפנים ושירותים שונים כמו גם הטמעה של רשימות השמעה באתרים ובלוגים בעיצוב מותאם אישית. שווה בדיקה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום מסך
מוזיקה בכל מכשיר
צילום מסך
מומלצים