שתף קטע נבחר

עלו ברשת: הנבחרים של 2009

אז מי היו האתרים הכי טובים, שימושיים ומעניינים השנה? נבחרי 2009 של מדור "עלו ברשת" - חלק א'

מדריכים

מוזר ומעניין - "איך עושים?" היא אחת השאלות הפופולריות ביותר בקרב בני כל גיל. לא רק ילדים סקרנים, גם מבוגרים בעלי מודעות ישמחו לדעת כיצד נוצר נייר כסף, איך טווים מגבת מטבח, מהי ההיסטוריה של מהדק הנייר, אילו חומרים מרכיבים חליפת צלילה ומהן הדרכים להכין המבורגר צמחוני. את

כל אלה ורבים אחרים תמצאו כאן.

 

שאל אותי כיצד - uZone הוא אתר מדריכים ישראלי, שרוכב על גל ה"עשה זאת בעצמך" ומציע מגוון אקלקטי-אך-מעניין של מדריכים בנושאים שונים: החל ממלאכה ואוריגמי, עבור בבישול ואפיה וכלה במחשבים ואלקטרוניקה. נכון להיום מוצגים באתר רק 96 מדריכים, אבל היד נטויה.

 

מקגייוור ביתי - מכירים את המיילים הקבוצתיים, שבהן עקרות בית למודות סק"ס חולקות זו עם זו טיפים מופלאים לשימור תפודים, הסרת כתמים וקידוח נטול אבק? במגזין Woman's Day החליטו להכין מהם פוסטר, שמפרט שימושים יוצאי דופן ויצירתיים בחפצים ביתיים כמו קרם ידיים, נייר אפיה, משחת שיניים, סלוטייפ ועוד.

 

טכנולוגיה

מטוגנים - מה משותף לכם, להוריכם, לילדיכם ולכארבעה מיליארד איש ברחבי העולם? לכולם יש טלפון סלולרי מפיץ קרינה. מכיוון שהחוקרים טרם הגיעו למסקנה חד משמעית באשר לנזקים הבריאותיים שגורמת הקרינה הזו, עדיף להיות זהירים ולברר אילו מכשירים יהפכו את גופכם לעיר מקלט פוטנציאלית לגידולים, ואת זה עושים בעזרת מאגר המידע שהקים ארגון Environmental Working Group.

 

נשק אוטומטי - אחרי שרכשתם עותק חוקי של חלונות והתקנתם אותה, הגיע הרגע ממנו חרד כל משתמש מחשב: התקנה בלתי נגמרת של תוכנות. שירות Ninite פותר את הבעיה ופוטר אתכם מהמשימה המעיקה והמשמימה הזו: הגדירו את היישומים הרצויים, התקינו את Ninite עצמה ולכו לעשות משהו אחר. היא תסתדר בעצמה.

 

טכנאי לכל פועל - פורום Free PC Help הוקם על ידי שרון, טכנאי מחשבים ישראלי, שרוצה לסייע למשתמשים אובדי עצות לפתור את בעיות המחשבים שלהם בחינם. מרבית התכנים כתובים בשפה מקצועית מדי עבור משתמשים חסרי ידע קודם, אבל משתמשים מנוסים עשויים למצוא בו כמה טיפים

חדשים והחובבים יוכלו להיעזר בו כדי לחסוך כסף על טכנאי.

 

הטכנאי המתחיל - מוריס רוזנטל הוא מוציא לאור ואיש מחשבים, שמציע מעין תנ"ך לטכנאי מחשבים. אבל לא חייבים לקנות את הספר כדי להשכיל; באתר שלו יש בונוס בדמות תרשימי זרימה אינטראקטיביים שיסייעו לאבחן תקלות חומרה ורשתות. בחרו נושא, לחצו על השלב בו אתם נמצאים ותקושרו לעצות מעשיות לפתרון התקלה.

 

מומחים לפינגווין - אתר מדריכי לינוקס עברי המציע ריכוז מידע אודות ארבע הפצות לינוקס פופולריות: אובונטו, פדורה, דביאן ואופן סוזה. בין השאר תמצאו שם מדריכי התקנה, הדרכה על שימוש ותפעול יומיומי של מערכת ההפעלה, עבודה עם סוגי קבצים שונים ועוד.

 

צרכנות

מוכר? מוכר? - אתר Car4All הוא זירת מכרזים ומכירות פומביות, המאפשרת למכור או לקנות מכונית באמצעות האינטרנט. כל מכונית מקבלת עמוד עם תמונות, מחיר מבוקש ונתונים נדרשים, והשוס האמיתי הוא שהן עברו בדיקה במכון מוסמך - על מנת להשתתף במכרז ולצפות בתוצאות הבדיקה יש לשלם 30 ש"ח, אבל זה כאין וכאפס לעומת הטרחה והממון שיידרשו מכם אם תבצעו את העיסקה מחוץ לאינטרנט.

 

רובין הודי - יצרנית הבגדים Champion מציעה לכם לעצב סווטשירט עם קפוצ'ון (המכונה Hoodie) מותאם אישית באמצעות מגוון צבעים ודוגמאות צבעוניות. את הדגם המוגמר תוכלו לקנות באתר וללבוש אותו בגאון או להשתתף בתחרות עיצוב מקוונת (שלח: שוקי לאה)

 

תעשה מחיר - אתר המכרזים הישראלי ask4 מאפשר לכם להפוך את היוצרות: מחפשים מישהו שיוציא את הכלב, יסייד את הבית, יתקן את המחשב או יפיק לכם אירוע? פרסמו מכרז וחכו שהפניות יגיעו אליכן. הספקים נדרשים לציין מחיר מבוקש, לוח זמנים ותיאור ההצעה.

 

מה כדאי - האם המסור החשמלי הזה אכן יענה על דרישותיכם? מה ההבדל בין דגמי הסלולר שמציעים לכם בחנות? ואיזו עגלת תינוקות הכי שווה בשוק? תשובות לכל אלה תמצאו ב-ProductWiki, אחד האתרים הכי שימושיים שיש ברשת, הכולל עשרות אלפי ביקורות גולשים על מוצרים מכל סוג ומין.

 

שוק אמנים - "הומםפרו" הוא ספק גלריה ספק קניון מקוון, שמקשר בין צרכנים לבין מאות פסלים, ציירים, קרמיקאים, צורפים, גרפיקאים, נגרים ושאר בעלי מלאכה. לכל אחד יש עמוד פרופיל בו הוא מציג את הפריטים שהוא מייצר וקהל הגולשים מוזמן לעיין ולקנות ממנו ישירות. בעמוד הבית תמצאו זרקור על עבודות נבחרות, אמנים מתחלפים, אירועים ותערוכות.

 

אפשר חשבון? - "אופיס. נט" של רואה החשבון צביקה לוין מציע שירותי הנהלת חשבונות וירטואליים לעצמאים וגופים שאינם זקוקים לייעוץ שוטף או תכנוני מס סבוכים: סרקו את החשבוניות, שלחו אותן אליו והוא יטפל בדוחות ובתשלומים לרשויות. הקשר עם אנשי המקצוע מתבצע במייל, SMS, צ'ט או פקס.

 

ירוק בעיניים - הפורטל GetGreen - מעין דבר והיפוכו - מוקדש לצרכנות ירוקה, שתכליתה פשוטה: אם אתם כבר מבזבזים כסף, עשו זאת בעסקים שדואגים גם למצפון ולעתיד הכדור. באתר תמצאו המלצות על מוצרים, נותני שירותים ועסקים ידידותיים לסביבה, כמו גם טיפים, קופוני הנחה ועוד.

 

בא בקלות - הגרלות הוא אתר מינימליסטי להחריד, שמרכז במקום אחד את כל הפרסים, ההגרלות, המתנות וההנחות שאפשר למצוא באינטרנט: החל מכרטיסים לסרט ומשחקי מחשב, עבור בכרטיסי טיסה וחופשות בחו"ל וכלה בפרסים כספיים תמורת מילוי סקרים ושאלונים.

 

שלוש בעשר - באתר "פאו - מחפשים מבצעים" משלבים בין המשבר הכלכלי לבין יזמות, ומציעים מנוע חיפוש למבצעים והנחות בכל תחום צרכנות שיעלה בדעתכם. הגולשים מוזמנים להוסיף עדכונים על מבצעים שאינם מופיעים באתר. הבונוס לגולשים מאותגרי-ארנק: בלוג חביב. (שלח: רמי)

 

כלכלה

כלכליקי - "אקו-ויקי" מגדיר עצמו כ"מקום מפגש בנושאי אקולוגיה, חברה וכלכלה", שנכון להיום מונה 1,489 ערכים: מגלובליזציה וכלכלה קיינסינית, עבור בקרן המטבע או ג'וזף שטיגליץ וכלה באפקט החממה ותומס מלתוס. מטבע הדברים, לא כל הערכים שווים בהיקפם ואיכותם, אבל זה כוח הוויקי: אפשר

לתקן במקום להתלונן.

 

שעת עבודה - באתר MyHours הישראלי יש רק מחשבון אחד פשוט ויעיל, שיאפשר לעובדים במשמרות להבין מהי המשכורת שמגיעה להם (שלח: ניסן ואנונו).

 

השקעה נבונה - אם המיתון עדיין לא הכריע אתכם, ואתם אמיצים דייכם לשחק בבורסה, היעזרו באתר WikInvest, מאגר מידע משובח להשקעות. באתר תוכלו למצוא מיני פילוחים, גרפים ונתונים השוואתיים בעלי ערך, שמלווים בהסברים, עדכוני חדשות ומידע פיננסי על החברה המבוקשת.

 

השקעה לעתיד - משרד האוצר השיק אתר שימושי במיוחד למתעניינים בחיסכון פנסיוני: מה ההבדל בין קרן פנסיה לביטוח מנהלים, מהי קופת גמל והיכן, לעזאזל, נמצא הכסף שלכם. באתר תמצאו גם תשובות לשאלות נפוצות, מילון מונחים ומידע על החברות הפועלות בתחום.

 

תרבות

בהתהוות - "כשאנחנו מנסחים מה אנחנו רוצים זה תמיד יוצא קצת מתחכם. אבל השאיפה פשוטה: לייצר דיון פורה ואינטיליגנטי באמנות ועיצוב", זוהי ההגדרה של אתר "אנטייטלד", שהקימו אברהם קורנפלד וטליה זליגמן. בין הכותבים והיוצרים שאת עבודותיהם ניתן לראות: דוד עדיקא, מירב פרץ, איתמר דאובה, עופר כהנא, מאיה מרום, מאיר סדן ואחרים, לרבות צמד המייסדים. untitled.org.il

 

להיות, בטח להיות - גם אם ויליאם שייקספיר, מחזות ותיאטרון לסוגיו לעולם לא ייכנסו לתפריט שלכם, נעים לדעת שיש אתרים כמו "שייקספיר ושות'", ועוד בעברית. דורי פרנס, מתרגם, מלחין ומשורר, החליט להעלות לרשת את כל התרגומים שביצע לאורך השנים למחזות של שייקספיר (ובני דורו), ולשחררם לעולם (שלח/ה: גילי ב.)

 

אמריקה ורסאנו - "פופ טארטס" של העיתונאי אפי טריגר הוא אתר המוקדש לתרבות אמריקנית ובריטית, ועוסק בסדרות טלוויזיה, סרטי קולנוע, עדכוני רכילות קלילים, חדשות מהעולם ואפילו פוליטיקה. הוא מתעדכן בתדירות גבוהה ומציע גם ביקורות ותכנים מעניינים אחרים (שלח: אהוד קינן)

 

קולנוע

באר המשאלות - אתר Jinni מאפשר לחפש סרטים על פי מצב רוח, ז'אנר, קו עלילה או המלצות שמותאמות לטעמכם האישי. הסרטים מוצגים בתמונות שגודלן תואם לרלוונטיות החיפוש והמנוע לומד את העדפותיכם. שם האתר נגזר מהמילה גנום; זהו חלק מפרויקט מיפוי סרטים, שמתייחס לעולם הקולנוע

כאל אורגניזם שאי אפשר לתמצת רק במילים "מתח" או "קומדיה".

 

סרטים רבותי, סרטים - אתר Moviesplanet הוותיק זכה לאחרונה לשדרוג משמעותי, שהפך אותו מאתר קהילתי נישתי לכדי פורטל קולנוע וטלוויזיה, שמספק את כל צרכיו של הצופה האקטיבי. באתר תמצאו מידע על סדרות וסרטים, שמציע הפניות לצפיה מקוונת, המלצות על תוכנות רלוונטיות (נגנים, מקודדים וכדומה), אפשרות בניית ספריית סרטים אישית, החלפת סרטים ועוד.

 

על המסך - "אידיבי" של אלי שגב מנסה להיות לגולש דובר העברית מה ש-IMDB לגולשים מכל העולם: מאגר מידע אולטימטיבי לנושאי קולנוע, טלוויזיה ותמונות נעות, הכולל חדשות, מידע על זמני הקרנה, נתונים מלאים על הצוות וההפקה, דירוגים ואפשרויות מיון ותצוגה עשירות. עוד באתר: מאגר של 12,000 סרטים וסדרות טלוויזיה; ריכוז ביקורות מאתרים ישראליים; מנגנון המלצה המסייע בבחירת סרט; ודגש על הזווית הישראלית, בין אם בהיבט של ביוגרפיות מלאות ודיווחים חדשותיים ובין אם באמצעות תיעוד מצולם וכתוב של הפקות ישראליות קלאסיות.

 

תתאפקו - כיום, כשרבים מבתי הקולנוע ביטלו את מוסד ההפסקה, בוודאי יצא לכם לייחל לאיזו תקלה בהקרנה, שתאפשר לכם לרוץ לרגע לשירותים. עכשיו מספיק לעיין באתר המבריק RunPee (רוצו להשתין, בתרגום לעברית), שימליץ מהו העיתוי הטוב ביותר להתרוקנות.

 

מערבון פלאפל - תעשיית הקולנוע הישראלית לא מצטיינת בסוגה הזו, אבל סטודנט לקולנוע בשם בן טברסקי מתכוון לשנות את המצב עם "בצהרי היום בבוקר", פרודיה מקומית על מערבונים.

 

וזאת לתעודה - באתר Free Documentaries תוכלו לצפות או להוריד סרטים בעלי אופי פוליטי, שיחשפו אתכם לתכנים מעוררי מחשבה, שלא תמיד תמצאו במקום אחר (שלח: שוקי)

 

מהלב - הבלוג של רשת בתי הקולנוע "לב" אמנם נועד לקדם את המותג שמאחוריו, אבל רוב הזמן הוא עוסק בביקורות קולנוע, עדכונים מהתעשיה בארץ ובחו"ל וגם אקטואליה.

 

משכילים

תנועת ההשכלה - הידעתם שבכל דקה זורם במוח דם בכמות המשתווה לשלוש פחיות משקה? העליתם בדעתכם שדלמטים נולדים בלי נקודות? לו פקדתם את Learn Something Everyday הייתם יודעים.

 

חוכמה גדולה - המטרה שחרת על דגלו אתר iWise היא לארגן את חוכמת העולם ולהפכה לנגישה בקלות. זה מאתגר, אבל מאגר הציטטות והפתגמים הזה עומד בכבוד בנסיון, ומאפשר למצוא ציטוטים של דמויות היסטוריות בולטות מתחומים שונים.

 

אמנות חכמה - אתר smARThistory מציע ללמוד אמנות באופן מקוון ומהנה במיוחד, בעזרת וידאו, אודיו וטקסט. נכון להיום כולל האתר מידע על 270 יצירות מתקופות שונות, והשיטוט בו מתבצע באמצעות תמונות הפרושות על פני ציר זמן.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נבחרי 2009
צילום: Gettyimages Imagebank
מומלצים