שתף קטע נבחר

בחגיגיות: כתף טלה צלויה עם עשבי תיבול וירקות

המנה הבאה מיועדת למי שרוצה לפתוח את סוף השבוע הראשון של השנה בחגיגה של טעם וניחוחות: כתף טלה צלויה בתנור עם עשבי תיבול וירקות. הגישו עם אורז לבן ושקדים ויש לכם ארוחה מפוארת

כתף טלה צלויה עם עשבי תיבול וירקות

אפשר להחליף או להוסיף ירקות כמו שומר, ארטישוק ירושלמי, בטטות, ברוקולי או כרובית, ולגוון את עשבי התיבול לפי הטעם

 

המרכיבים (ל-4 סועדים):

1/2 2 ק"ג כתף טלה (אפשר גם שוק)

2 בצלים פרוסים

2 כרשות פרוסות לפרוסות דקות

3 גזרים פרוסים לפרוסות דקות

150 גרם גבעולי אספרגוס חצויים

2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 כוס יין לבן

לתיבול:

4-5 שיני שום שלמות

2 גבעולי רוזמרין

3 גבעולי טימין

2 ענפי זעתר

4-5 עלי מרווה קרועים

למרינדה:

2 כפות חרדל

1 כוס שמן זית

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

2-3 גרגרי פלפל אנגלי

2-3 כפות מיץ לימון


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה.
  2. מורחים את היטב את כתף הטלה בכמחצית ממהמרינה.
  3. בעזרת סכין חדה יוצרים חרכים קטנים בכתף ומכניסים לתוכם את עשבי התיבול ושיני השום השלמות.
  4. מעבירים את הכתף לתבנית אפייה גדולה ואופים כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
  5. בקערה גדולה מניחים את כל הירקות ויוצקים עליהם את המרינדה שנותרה. מערבבים היטב.
  6. מוציאים את התבנית מהתנור ומוסיפים לתוכה את ירקות ביחד עם המרינדה שנותרה.
  7. מוסיפים את היין ומכסים ומחזירים לתנור ל-20 דקות נוספות.
  8. מחלישים את חום התנור ל-180. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים כשעה נוספת, עד שהבשר והירקות התרככו.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף אמברם
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים