שתף קטע נבחר
צילום: Jupiter

כדור הבדולח 2020: משחקים חברתיים וגדולים

איך ייראה עולם הגיימינג בעוד עשור? ארז רונן ואילנה ברודו בודקים את המגמות וחוזים את עתיד משחקי המחשב

בתלמוד נכתב כי מאז שחרב בית המקדש, ניטלה הנבואה מן הנביאים וניתנה לשוטים ולתינוקות. ובכל זאת, בפרויקט "כדור הבדולח" אנחנו מנסים על בסיס מגמות קיימות - לחזות ולנבא מה יהיה כאן מבחינת טכנולוגיה ואינטרנט בעוד עשור. אתם מוזמנים לשוב אלינו גם ב-2020 - לראות אם צדקנו. כתבה ששית בסדרה

 

היום, לקראת סוף שנת 2009, תעשיית משחקי המחשב נמצאת במצב של חוסר וודאות. מצד אחד, התעשייה שרדה בצורה יפה את המיתון, והמשחקים הפופולריים, כמו גם קונוסולות המשחק, עדיין מצליחים למכור ולגלגל לחברות המשחקים סכומים נאים של כסף.

 

מצד שני, מכירות המשחקים נמצאות בדעיכה יחסית לשנים שעברו. חברות רבות פשטו את הרגל, ואף אחד לא יכול לחזות את הצלחתו של משחק לפני שזה מגיע למדפי החנויות.

 

אז מה יקרה בשנת 2020?

סביר להניח שמגמות שמתחילות היום בשוק יהפכו אז לגוון השליט. כך, למשל, את רוב המשחקים שלנו נרכוש לא מהחנויות, אלא מהאינטרנט.

 

כבר היום קיימות חנויות ווירטואליות מצליחות לכל החברות הגדולות (מיקרוסופט, סוני, נינטנדו, Valve ועוד), ויש להניח שבעקבות עלויות ההפצה הנמוכות יותר והרווח הגדול יותר לחברות המשחקים ממכירות דיגיטליות - זמנם של המשחקים כפי שאנחנו מכירים אותם כיום, כשהם מגיעים בקופסת קרטון או פלסטיק, ספורים.

 

דור הקונסולות הבא

אך לפני שמדברים על משחקים, צריך לחשוב קצת על האמצעים בהם נשחק אותם. יש להניח שעד שנת 2020 נהיה לפחות דור קונסולות אחד קדימה. אם לא יחולו הפתעות מיוחדות, סביר להניח שהשחקנים ישארו אותם שחקנים, ורק הקונסולות עצמן ישנו את שמן.

 

נינטנדו מן הסתם תוציא גירסה משופרת ל-Wii, שתציג (סוף סוף) גרפיקה טובה יותר ותתאים גם לטלוויזיות HD. סוני תוציא את ה-PlayStation 4, ומיקרוסופט גירסה חדשה של ה-Xbox. סביר להניח שלכל הקונסולות יהיו בקרי משחק המבוססים בצורה כזו או אחרת על תנועה טבעית (כמו הבקר של ה-Wii, או פרוייקט Natal המעניין של מיקרוסופט), בד בבד עם בקרים סטנדרטיים יותר.

 

מקוון לחלוטין?

אם נרצה להתפרע, לא נפסול גם את האפשרות שלפחות אחת מהקונסולות תהיה נטולת אמצעי מדיה אופטית (דהיינו, כונן DVD או בלוריי) ותתבסס לגמרי על הורדות ישירות של תכנים. אפשרות סבירה נוספת היא שהקונסולות יהפכו רשמית למכשיר הדומיננטי בסלון:

 

הן יכללו, כמו היום, נגני וידאו, שירותי השכרת סרטים ואם יצרניות הקונסולות יבחרו להשקיע בתחום, אולי גם יתפקדו כרסיברים למכשירים נוספים או אמצעי שליטה של בתים חכמים.

 

מחשבים האישיים ימשיכו להפוך לחזקים יותר ויותר, בעזרת מעבדים ומאיצים גרפיים עתידיים שיגרמו לטכנולוגיה של היום להיראות מיושנת. החדשות הרעות לחובבי משחקי המחשב (בניגוד למשחקי הקונסולות) היא שאם העניינים ימשיכו להתגלגל כפי שהם מתגלגלים היום - יותר ויותר מפתחות משחקים יוותרו על הפצה למחשב עקב הפחד מפיראטיות, ככה שהמחשבים אולי יהיו חזקים מתמיד - אבל לא יהיה יותר מדי מה לשחק בהם.

 

משחקים - לא רק לגיקים

כמו כל חברה כלכלית, ישאפו חברות המשחקים ויצרני הקונסולות להגדיל את קהל היעד שלהם ויציעו יותר משחקים, קונסולות ואביזרים שיתאימו לכל סוגי השחקנים.

 

לא עוד יהיה עולם הגיימינג נישה של גיקים, אלא גם לאמא ואבא יהיו בקרוב משחקים, אם בקונסולה של הילד או אם משחקים חברתיים כמו הפוקר של פייסבוק או משחקי קז'ואל מבוססי פלאש, או אפילו משחקונים באייפון.

 

 

משחקים גדולים יותר

המשחקים עצמם ככל הנראה  יהפכו לגדולים יותר ויותר. כבר היום הופכות הפקות המשחקים לשאפתניות ועצומות אי פעם. שחקנים הוליוודיים ידועים כבר מגלמים דמויות משחקי מחשב ללא בושה (הערת העורך: בניגוד לטרנד החולף של משחקי וידאו בתחילת שנות התשעים), הגרפיקה של המשחקים הופעת לכמעט ריאליסטית והמסרים שהמשחקים מנסים להעביר לנו הופכים לחדים יותר ויותר.

 

המגמה, ככל הנראה, רק תלך ותחריף. המשחקים יהפכו לגדולים יותר ויותר - וזה לא בהכרח דבר טוב, כי יש להניח שמשחקים "בינוניים" פשוט יבוטלו אי שם בתהליך הפיתוח שלהם. אומנם יכול להיות שנראה עוד עשור את Call Of Duty 26 ואת Halo 12, אבל זוהרם של משחקים חדשים ומקוריים ילך וידעך, ואלה יהפכו למצרך נדיר של ממש.

 

תוכן משתמשים

לא מן הנמנע שבכדי למלא את החלל, יווצרו יותר משחקים חינמיים או מבוססי פרסומות בדומה לאפליקציות פייסבוק. כמוכן יכול להיות שבקרוב הטכנולוגיה לבניית משחקים תהפוך לנגישה יותר גם לשחקנים, שיוכלו לבנות לא רק שלבים או מודים למשחקים קיימים, אלא ליצור משחקים משלהם על גבי פלטפורמות שונות.

 

יש לזכור שאלה רק ספקולציות, ושוק משחקי המחשב הוא עדיין שוק צעיר ודינאמי עם תעשייה גדלה באופן אורגני. סביר להניח שלפני עשור אף אחד לא היה יכול לתאר לעצמו משחקים ברמה שאנחנו רואים היום, ולכן, אם נהיה כנים עם עצמנו, נוכל למעשה להגיע רק למסקנה אחת לגבי כיצד יראה שוק המשחקים עוד עשור: אין לנו מושג.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Jupiter
תחזית לעשור הבא
צילום: Jupiter
קונסולות: שליטה בתנועה
צילום: רותם פלדנר
בשיתוף אתר games
מומלצים