שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    לא רק בולונז: מתכוני פסטה, ממרק ועד קינוח

    פסטה היא אחד מחומרי הגלם הכי מגוונים שיש, אפשר להכין איתה מרקים, סלטים, מאפים ואפילו קינוחים. הנה ארבעה מתכונים נהדרים

    לזניה חצילים ובשמל

    מתכון של השפית מאיה לביא, "גוסטו, פיצה גורמה"

     

    המרכיבים:

    1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה

    2 חצילים טריים

    3 כדורי מוצרלה גדולים, פרוסים דק

    6 עגבניות בשלות, פרוסות לרוחב

    1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

    רוטב בשמל:

    300 מ"ל חלב

    1 עלה דפנה

    50 גרם חמאה

    3 כפות קמח

    מלח, פלפל לבן


    (צילום: דלית שחם)

     

    אופן ההכנה:
    1. פורסים את החצילים ומסדרים בתבנית בשכבה אחת. מזלפים עליהם מעט שמן זית ומפזרים עליהם טימין, מלח ופלפל. קולים את החצילים בתנור שחומם למצב גריל, עד שהם שחומים קלות. הופכים וקולים גם את הצד השני.
    2. מכינים את הבשמל: מחממים יחד את החלב ועלה הדפנה, ומסננים.
    3. ממיסים בסיר את החמאה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב עד קבלת תערובת אחידה. מערבבים דקה על אש קטנה.
    4. מסירים את הסיר מהאש וטורפים פנימה בהדרגה את החלב המסונן עד קבלת תערובת אחידה.
    5. מחזירים את הסיר לאש ומערבבים על להבה בינונית נמוכה עד שמתקבל רוטב סמיך והתערובת מבעבעת. מתבלים ומורידים מהאש.
    6. מסדרים שתבנית מתאימה עלי לזניה, עליהם מניחים שכבת חצילים, עליהם פרוסות מוצרלה, עגבניות, בזיליקום ומעט פרמזן. יוצקים מעט מהבשמל וחוזרים על השכבות 3 פעמים.
    7. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-45 דקות

     

    מרק בשר עם שעועית ופוזילי

    מתכון של השפית מאיה לביא, "גוסטו, פיצה גורמה"

     

    המרכיבים:

    2 בצלים קצוצים גס

    300 גרם שעועית לבנה שהושרתה במים למשך הלילה

    2 כפות שמן זית

    1 ק"ג כתף בקר, חתוכה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ

    1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות

    2 עגבניות חתוכות גס

    1 גזר חתוך לקוביות

    1 כפית מכל אחד: טימין, אורגנו ורוזמרין טריים

    1ו-1/2 ליטר ציר ירקות או מים

    2 כוסות פסטה מסוג פוזילי, מבושלת


    (צילום: דלית שחם)

     

    אופן ההכנה:

    1. מחממים את שמן הזית בסיר ומאדים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לאדות כמה דקות.
    2. מוסיפים את קוביות הבשר ומערבבים כחמש דקות. יוצקים את הציר או המים, מביאים לרתיחה ומקטינים להבה. מבשלים כשעתיים שעות על אש נמוכה.
    3. מוסיפים את השעועית וממשיכים לבשל כשעה, עד שהיא רכה.
    4. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את עשבי התיבול כעשר דקות לפני תום הבישול.
    5. בהגשה מוסיפים מעט פסטה לכל קערה.

     

    סלט פסטה עם גבינת מוצרלה וארטישוק

    מתכון של השפית מאיה לביא, "גוסטו, פיצה גורמה"

     

    המרכיבים:

    200 גרם פסטה מסוג פנה, מבושלת ומקוררת

    5 לבבות ארטישוק משומרים

    4 כדורי מוצרלה (רצוי מחלב באפאלו)

    4 עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות

    2 אבוקדו

    10 זיתי קלמטה

    4 כפות שמן זית

    מיץ מלימון אחד

    מלח ופלפל

    קמצוץ אורגנו 


    (צילום: דלית שחם)

     

    אופן ההכנה:

    1. פורסים את האבוקדו ואת לבבות הארטישוק לפרוסות ומעבירים לקערה.
    2. בוצעים את כדורי המוצרלה לתוך הקערה, מוסיפים את רצועות העגבניות, הזיתים והפסטה, מתבלים במלח, פלפל, אורגנו, שמן זית ומיץ לימון. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך.

     

    קומפוט פירות עם פסטה מטוגנת

    מתכון של השפית מאיה לביא, "גוסטו, פיצה גורמה"

     

    המרכיבים:

    5 אגסים חומים

    5 תפוחים אדומים

    2 מקלות קינמון

    1 כוכב אניס

    2 מסמרי ציפורן

    קליפה מתפוז אחד

    מיץ מתפוז אחד

    מיץ מלימון אחד

    1/2 בקבוק יין אדום יבש

    3/4 כוס סוכר

    לפסטה המטוגנת:

    150 גרם ספגטי

    אבקת סוכר

    שמן לטיגון עמוק


    (צילום: דלית שחם)

     

    אופן ההכנה:

    1. מוציאים מהתפוחים והאגסים את הליבה בעזרת תפוחן ומעבירים לסיר. מוסיפים את שאר המרכיבים כל ומביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לריכוך הפירות.
    2. ממשיכים לבשל עד שמתקבל סירופ מעט סמיך ומסירים מהאש. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
    3. פסטה מטוגנת: מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן ומקררים לגמרי. 
    4. מחממים שמן לטיגון עמו בסיר מתאים (4-5 ס"מ עומק) מטגנים את הספגטי ,עד קבלת צבע זהוב. מוציאים ומניחים על נייר סופג. מפזרים אבקת סוכר מעל.
    5. הגשה: מניחים מעט פירות הצלחת הגשה, יוצקים עליהם מעט מהסירופ, מניחים מעל ספגטי מטוגן ומגישים מיד.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים