שתף קטע נבחר

הוכרז סכסוך עבודה ברכבת

לאחר שבתחילת השבוע החלו עובדי הרכבת בהכנה לקראת סכסוך עבודה ועיצומים, קיבלו היום (ג') העובדים את אישור ההסתדרות לסכסוך עבודה. המשמעות: השביתה הגדולה בדרך

מחאת עובדי הרכבת עולה מדרגה: מקורות ברכבת ישראל אומרים הערב (ג') כי ההסתדרות אישרה לוועד העובדים להכריז על סכסוך עבודה. ועד העובדים של רכבת ישראל קיבל היום בערב את אישור ההסתדרות להכריז על סכסוך עבודה, כך אומרים ל-ynet מקורות בחברה. סכסוך העבודה מגיע לאחר שמשרד האוצר סירב לאשר את הסכם העבודה הקיבוצי החדש, שנחתם בין עובדי הרכבת, הנהלת החברה וההסתדרות. מנגד, יו"ר ועד העובדים של החברה, משה סוליקרו, אומר כי רק הוגשה בקשה להכריז על סכסוך עבודה - אך טרם ניתן לעניין אישור רשמי מצד ההסתדרות.

 

לידיעת נוסעי הרכבת: השביתה הגדולה בדרך

 

לדברי מקורות ברכבת, בוועד העובדים עדיין לא החליטו אם להכריז רשמית על סכסוך העבודה מחר (ד'), או לדחות את ההכרזה לתחילת השבוע הבא. מועד הכרזת הסכסוך חשוב, שכן מיום ההכרזה נדרשים 14 יום עד שיכולים העובדים לנקוט צעדי מחאה. המקורות גם אומרים כי לאחר שיוכרז הסכסוך, ובתום שבועיים ממועד הגשת ההודעה להנהלת הרכבת, בכוונת העובדים לשבש באופן חמור את תנועת הרכבות בכל הארץ - ואף להשביתה לחלוטין.


(צילום: משה מילנר, לע"מ)

 

מרכבת ישראל נמסר הערב ל-ynet בתגובה כי "החברה עושה מאמצים מול כל הגורמים הרלוונטיים כדי להגיע לפתרון מהיר של המצב, וזאת על-מנת למנוע פגיעה בציבור הנוסעים". את תגובת ההסתדרות לא ניתן היה לקבל. ממשרד התחבורה נמסר כי לא הגיע לידיהם מידע בעניין הכרזת סכסוך עבודה ברכבת.

 

מ-2003: ללא הסכם שכר

במשרד האוצר הסבירו השבוע ל-ynet כי סירובם לאשר את ההסכם נובע מ"סוגיות טכניות", הניתנות לפתרון מהיר יחסית. אולם, מקורות ברכבת סבורים כי המחלוקת עם האוצר חריפה הרבה יותר, ונוגעת בעיקר לכך שלעובדי החברה אין הסכם שכר מאז 2003. "המרמור של העובדים מוצדק הפעם", אומר מקור בכיר בחברה. "מאז 2003 אין לעובדים הסכם שכר - וזה פשוט בלתי נתפס, ובוודאי שזה לא ראוי או מקובל". אחת הסוגיות העיקריות עליהן צפויים להתעקש עובדי החברה, הוא גובה עדכון השכר הרטרואקטיבי שיקבלו.

 

ראוי לציין כי לדעת גורמים המקורבים למשרד התחבורה ולרכבת ישראל, הצהרות ועד עובדי הרכבת נועדו להפעיל לחץ על משרד האוצר, ותו לא. להערכת אותם גורמים, איומי הוועד לא יתממשו, ובסופו של דבר יגיעו העובדים להסכמות עם משרד האוצר, שיאפשרו את אישור הסכם העבודה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רכבת ישראל: לקראת שביתה?
צילום: הרצל יוסף
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים