שתף קטע נבחר

"כיפת ברזל" מושלמת: תוצב בשטח כבר השנה

סדרת ניסויים שבוצעה ביומיים החולפים הוכתרה כהצלחה, לאחר שמערכת "כיפת ברזל" יירטה רקטות ופצצות מרגמה וגם מספר מטחים במקביל. היא גם ידעה להבחין מתי תיפול רקטה בשטח פתוח, ולא ליירטה. המערכת תיכנס לפעילות מבצעית במחצית השנייה של 2010. שר הביטחון: זו אבן דרך משמעותית

הצלחה ישראלית ובשורה לדרום המאויים: מערכת "כיפת ברזל" ליירוט רקטות עברה ביומיים האחרונים סדרה מקיפה של ניסויים מוצלחים, ובעקבותיהם הוחלט להפעילה כבר במחצית השנייה של השנה.  

 

אנשי מחלקת פיתוח אמצעי לחימה (מפא"ת) במשרד הביטחון וחברת רפאל ערכו סדרה נוספת ומקיפה של ניסויי יירוט בדרום הארץ, במסגרתה התמודדה "כיפת ברזל" לראשונה מול מספר איומים במקביל, שכללו רקטות קסאם, טילי גראד, קטיושות קצרות טווח וגם פצצות מרגמה בקוטר 120 מ"מ.

 

הניסוי כלל גם מטחים מעורבים של מספר סוגי רקטות. שוגרו רקטות לעבר אזורים שהוגדרו מראש כ"לא רלוונטיים", בדומה לאזורים בלתי מיושבים, על מנת לבחון כיצד המערכת בוחנת את הסיטואציה ואינה משגרת טיל יירוט לעברם. כל האיומים יורטו בהצלחה מלאה. 


רגע הפגיעה (צילום: באדיבות משרד הביטחון)

 

שר הביטחון, אהוד ברק, אמר כי מדובר באבן דרך משמעותית. "הצלחת הניסוי מהווה ביטוי ליכולות של אנשי

רפאל והתעשיות הביטחוניות בישראל", אמר ברק והביע הערכה לכלל המעורבים בפרויקט.  

 

עם השלמת הניסויים, מסתיים שלב פיתוח המערכת, ובהתאם ללוח הזמנים המתוכנן, תועבר "כיפת ברזל" בקרוב לידי גדוד הנ"מ הייעודי שהוקם בחיל האוויר להפעלתה המבצעית של המערכת.

 

קצין בכיר בחיל האוויר אמר לאחרונה ל-ynet כי בבית הספר לנ"מ נערכים לקליטת המערכת בסדרת הכשרות מתאימה לחיילים שיאיישו את הסוללה. על פי התכנית, הסוללה הראשונה תוכרז כמבצעית בקיץ 2010. לאחרונה נבחרו בעלי תפקידים לגדוד שיפעיל את המערכת, ביניהם מפקד הגדוד העתידי, סגן-אלוף שבתאי בן בוחר, ומפקד הסוללה הראשונה, סרן מאור גבריאל.


רגע השיגור (צילום: באדיבות משרד הביטחון)

  

"פיתוח בפרק זמן שאין לו אח ורע" 

בסדרת הניסויים, שבוצעו ב-48 השעות האחרונות, נבחנו תרחישים שונים של המערכת, שגילתה מספר רב ומגוון של איומים, עקבה אחריהם, שיערכה את מסלולם, תכננה את מסלולי היירוט ושיגרה את המיירטים שהשמידו את המטרות. כל המערכות פעלו באופן תקין והאיומים הושמדו כמתוכנן.

 

במסגרת הניסויים שולבו כל מרכיבי מערכת "כיפת ברזל", המובלת ע"י רפאל, מכ"מ מתוצרת אלתא, מערך שליטה ובקרה מתוצרת "אמפרסט", משגר ומיירט מתוצרת רפאל.  

 

מערכת "כיפת ברזל" נועדה להגן על מדינת ישראל מטילים ורקטות קצרות טווח, ומפותחת על ידי מפא"ת כחלק מתוכנית ההגנה הרב-שכבתית של מערכת הביטחון הכוללת את "שרביט קסמים" לטווח הבינוני ו"חץ" לטווח הרחוק.   

 

מנכ"ל משרד הביטחון היוצא, פנחס בוכריס, ציין כי "סיום הפיתוח של 'כיפת ברזל' והפיכתה

למבצעית תשנה את המצב המדיני והביטחוני של ישראל בזירה הצפונית והדרומית". לדבריו, "מערכת הביטחון ממשיכה להיות מחויבת לעשות כל שביכולתה בכדי לספק לכלל תושבי ישראל הגנה רב שכבתית מול איומי הטילים והרקטות. אזרחי ישראל חייבים הוקרה רבה לצוות הפרויקט במפא"ת ורפאל על ההישג המרשים - מדובר בהישג טכנולוגי ישראלי שפותח בפרק זמן שאין לו אח ורע בפיתוח מערכות טכנולוגיות". 

 

גם מנכ"ל רפאל, האלוף (מיל') ידידיה יערי, בירך על סדרת הניסויים ואמר כי "תוצאותיו המוצלחות שייכות בראש ובראשונה לעובדי הפרויקט שעושים ימים כלילות על מנת לעמוד במחויבות שניתנה למערכת הביטחון ולעם ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הניסוי בכיפת ברזל
באדיבות משרד הביטחון
בירך על ההישג. שר הביטחון ברק
צילום: גיל יוחנן
"הישג טכנולוגי". מנכ"ל משרד הביטחון היוצא
צילום: גיא אסיאג
מומלצים