שתף קטע נבחר

הפסנתרן ריצ'רד גוד בדרך לישראל

גוד יקיים רסיטל חד פעמי שהכנסותיו יוקדשו לטיפוח פסנתרנים צעירים מצטיינים. במקביל יקיים כיתות אמן בירושלים

הפסנתרן והמוזיקאי האמריקני ריצ'רד גוד יגיע בתחילת מארס לביקור ראשון בישראל, במסגרתו יקיים רסיטל חד פעמי שהכנסותיו יוקדשו לטיפוח פסנתרנים צעירים מצטיינים. ביקורו של גוד, יוזמה משותפת של האקדמיה למוזיקה בירושלים ועמותת ארתור רובינשטיין הבינלאומית למוזיקה, יכלול בין היתר גם כיתות אמן ומפגשים עם מוזיקאים צעירים במרכז אלדוול שבאקדמיה למוזיקה ובמשכנות שאננים.


גוד. רסיטל יחיד וכיתות אמן למוזיקאים מצטיינים (צילום: Michael Wilson) 

 

ריצ'רד גוד היה הפסנתרן האמריקני הראשון שהקליט את מכלול הסונטות של בטהובן. גוד החל את דרכו המוזיקלית בגיל צעיר וכילד למד אצל הפסנתרנית אלבירה סיגטי, דודתו של הכנר ההונגרי הנודע ג'וזף סיגטי. משם המשיך את לימודי הפסנתר אצל קלוד פרנק ומאוחר יותר למד פסנתר, תיאוריה וניצוח ב-"Mannes" שבניו יורק, הנחשב לאחד מבתי הספר המובילים בעולם בתחום המוזיקה.

 

גוד למד בין היתר אצל עילויים כמו רודולף סרקין, מיצ'יסלב הורצובסקי וקארל אולריך שנאבל. הוא החל להופיע ב-1962 בניו יורק ואת תחילת דרכו באירופה סימן שנתיים מאוחר יותר, בפסטיבל "שני העולמות" בספולטו שבאיטליה. ב-1967 הפך לאחד מחברי התזמורת הסימפונית הקאמרית של בוסטון.

 

בתחילת הקריירה הארוכה שלו, גוד הופיע בתזמורות שונות והיה אחד ממקימיה של החברה למוזיקה קאמרית של הלינקולן סנטר בניו יורק. בזכות עידודם של חברים וקולגות, בהם לאונרד ברנשטיין, החליט גוד לעזוב את האזור הבטוח של נגינה במסגרת תזמורות קאמריות והחליט לפתח את קריירת הסולו ברסיטלים.

 

בגיל 47 קיים קונצרט ראשון בקרנגי הול וזכה להכרה כאחד מפסנתרני הרסיטלים המוערכים. ב-1987 השלים ביצוע פומבי של מעגל הסונטות של בטהובן שזכה לשבחים אדירים והוגדר על ידי מבקרי הניו יורק טיימס "אחד מהאירועים החשובים והבלתי נשכחים של העונה". קונצרט מקביל התקיים ב-1994 ושנה לאחר מכן בקווין אליזבת הול בלונדון. ריצ'רד גוד נחשב לסולן וירטואוזי, נגן רסיטלים מוערך, חבר מחויב בהרכבים קאמריים ומבצע בעל רגישות.

 

הרפרטואר שלו מעוגן בקלאסיקה מרכז אירופית וכמו ארתור שנאבל, שרבים נוהגים להשוות ביניהם, גם גוד התמחה בסונטות לפסנתר מאת פרנץ שוברט שנשתכחו ונזנחו. הקלטות שקיים למכלול הסונטות לפסנתר של בטהובן בשנות השמונים המוקדמות הפכו את שמו לשגור. ביצועיו ליצירות מאת מלחינים כמו באך, מוצרט, שומאן, שופן, דביוסי ואחרים זכו לתשבחות דומות.

 

גוד הופיע לאורך השנים בין היתר עם התזמורות הפילהרמוניות של ניו יורק, פילדלפיה ולוס אנג'לס כמו גם עם התזמורות הסימפוניות של בוסטון, סן פרנסיסקו וקליבלנד. באירופה הופיע גם עם התזמורת של פריז, התזמורת הלאומית של טולוס, התזמורת הסימפונית של רדיו ברלין, התזמורת הסימפונית של וינה והפילהרמונית של המבורג. הוא ניהל במשותף עם הפסנתרנית מיצוקו אושידה את הפסטיבל ובית הספר למוזיקה של מרלבורו בורמונט, ארצות הברית.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גוד. מעודד מצוינות
צילום: Deborah Feingold
לאתר ההטבות
מומלצים