שתף קטע נבחר

מחכים לאות חיים מבתו של אייבי נתן בהאיטי

בני משפחתה של שרונה אלסייה (נתן) בישראל , ניסו מאז שנודע להם על רעש האדמה בהאיטי ליצור עמה קשר. אך בשל קריסת קווי הטלפון במדינה הענייה הם לא הצליחו. על-פי הדיווחים, אלפי בני-אדם נקברו תחת ההריסות

מחכים לאות חיים: כמה ישראלים מתגוררים בהאיטי, המדינה הענייה שבקאריביים שהלילה (יום ד') אירעה בה רעידת אדמה חזקה - בעקבותיה דווח כי אלפים נקברו תחת ההריסות. אחת הישראליות היא שרונה אלסייה, בתו של לוחם השלום אייבי נתן ז"ל, שבני משפחתה בישראל עדיין לא הצליחו ליצור עמה קשר. המשפחה פנתה למשרד החוץ בירושלים. במקביל, נערכים במשרד החוץ ובפיקוד העורף לסייע למדינה שהוכתה ברעש העז.

 

 

דורלי שוורץ, בת-דודתה של שרונה מנסה ליצור קשר עמה - אך הדבר אינו אפשרי מפני שווי הטלפון במדינה קרסו. "דיברתי עם חדר המצב במשרד החוץ והם אמרו שיהיו איתי בקשר ברגע שיהיה איזשהו מידע", סיפרה שוורץ ל-ynet.

 

שרונה אלסייה (לשעבר נתן), מתגוררת בהאיטי זה מספר שנים עם בעלה. אחד מילדיה מתגורר בארץ ושלושה חיים בארצות הברית.


תמונת עבר: שרונה לצד אביה, אייבי נתן

 

הקשר האחרון עם שרונה נוצר לפני כחודש, וכעת בני המשפחה נואשים לחפש כל פיסת מידע שתעזור להם לברר מה עלה בגורלה של שרונה ובני משפחתה. "ניסינו להתקשר אבל הקווים קרסו. לא תפסנו את הבת שלה בארצות הברית והבן שלה עובד לילות, אז לא תפסנו אותו הבוקר ואני בכלל לא יודעת אם הוא מודע לרעידת האדמה".

 

עמוס רדיאן, שגריר ישראל ברפובליקה הדומיניקנית, שאחראי גם על ענייני ישראל בהאיטי, אמר מוקדם יותר ל-ynet כי לא ידוע על ישראלים שמבקרים שם כעת, וציין כי אנשים מהארץ אינם נוטים להגיע להאיטי. רדיאן עדכן כי ברפובליקה הדומיניקנית, שגם בה הורגשה הרעידה, לא היו נפגעים בנפש כלל.

 

במקביל, משרד החוץ בירושלים הודיע הבוקר כי כוח בדיקה ראשוני של מספר מומחים יישלח להאיטי.

מדובר במשלחת משותפת של משרד החוץ ושל פיקוד העורף. שמונת חברי המשלחת יבדקו האם יש צורך לשלוח צוותי חילוץ או משלחת סיוע גדולה יותר. במשלחת חברים רופא הפיקוד, מהנדסים, ראש ענף ארגון ומומחי חילוץ. 

 

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, הורה למשרד הביטחון, משרד החוץ והמשרד לביטחון פנים לפעול בדחיפות להגשת סיוע הומניטרי להאיטי. מלשכתו של ראש הממשלה נמסר עוד, כי נתניהו הנחה את שגריר ישראל ברפובליקה הדומיניקנית לצאת להאיטי כדי לדווח על המצב במקום וכן, שגרירות ישראל בוושינגטון הונחתה לעמוד בקשר עם גורמי הסיוע האמריקנים על מנת לתאם את פעולות הסיוע.

 

קצין רפואה ראשי, תת אלוף ד"ר נחמן אש, אמר כי גם חיל הרפואה נערך לשלוח סיוע רפואי. "לא קיבלנו עדיין פנייה ממשרד החוץ, אבל אנחנו מקיימים היערכות פנימית כדי שנוכל לצאת שם כמה שיותר מהר", אמר תת אלוף אש והוסיף: "אני מעריך שתוך 24 שעות מקבלת הפנייה נוכל לשלוח למקום צוותים וציוד רפואי". בשנת 2003 צה"ל שלח בית חולים שדה לסייע לנפגעי רעש אדמה בהודו.

 

המידע הראשוני הגיע באימייל האדום

 

בהכנת הידיעה השתתפו מיטל יסעור בית-אור וחנן גרינברג
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
תמונה של שרונה מהעבר
בניינים קרסו בהאיטי
צילום: AP
מומלצים