שתף קטע נבחר

"מנה מנה": החטיפים החדשים של חברת מנה

האם החטיפים החדשים של ‭,Mana‬ שמכילים כמות מופחתת של שומן רווי, מהווים אלטרנטיבה לביסלי, אפרופו ודומיהם? מבחינת הטעם, בהחלט. בהיבט, הבריאותי כנראה שלא. כפי שפורסם במוסף ממון של ידיעות אחרונות

אם חשבתם שחברת המזון החדשה Mana (מנה) מצאה את הפתרון האולטימטיבי לחטיפים מלוחים בריאים, צר לי לאכזב אתכם. זה לא המצב. חברת Mana עולה על המדף עם שורה של חטיפים מלוחים טעימים – ובחלקם אפילו טעימים מאוד – שמהווים מבחינת הטעם אלטרנטיבה מעניינת לאסם.

 

לו הייתה החברה ממקדת את כניסתה המרשימה לשוק החטיפים המלוחים במגוון ‭19 –‬ פריטים מארבע קטגוריות: חטיפים לילדים, חטיפים למבוגרים, שקדי מרק ופינוקי מרק, וכמה סוגי פריכיות – או בטעם שלהם, אז ניחא. היא הייתה יכולה להתהדר גם בחדשנות, עם מבחר הכולל חטיף "רב דגנים" באריזה בת 176 קלוריות, חטיף תפוח אדמה בטעם שוקו מייפל או פריכיות מאורז חום מלא בתוספת קצח.

 

אבל Mana החליטה לתת דגש מיוחד, גם על האריזות וגם בקמפיין הפרסומי, למסרים "בריאותיים" ומתהדרת לא פחות ולא יותר מאשר בחידוש עולמי. החטיפים ושקדי המרק הם על בסיס שמן קנולה עם תכולת שומן רווי נמוכה: ‭3%-2%‬ לחטיף במקום ‭16%-9%‬ המקובלים בקטגוריה, ומכילים תוספת של אומגה ‭.3‬


(צילום: אפרת אשל)

 

חלק מהחטיפים מהווים גרסה מוצלחת לנכסי צאן ברזל של מדף החטיפים מבית אסם: הביסלי, האפרופו והדובונים. במקביל יצאה החברה גם עם שקדי מרק גדולים וקטנים, עוד שוק שבשליטת אסם ש‭Mana-‬ מבקשת לקעקע, אם כי במידה פחותה של הצלחה. שקדי המרק טעימים, אבל חלק מהטועמים שלהם הגשנו אותם העדיפו את אסם.

 

בסיוע הדיאטנית מריאנה אורבך משירותי בריאות כללית, השווינו את הערכים התזונתיים של המוצרים למוצרים מקבילים של אסם, ומצאנו שאין הפחתה בקלוריות. גם המוצרים החדשים מכילים כמויות אדירות של שומן: ‭27%-26%‬ בשקדי המרק החדשים לעומת ‭23%‬ בשקדי מרק אסם.

 

הם גם מכילים כמויות גדולות של נתרן, ובמקרים בודדים יותר מהמתחרים הוותיקים. חטיף "לבבות" של Mana מכיל ‭1,100‬ מ"ג נתרן ל‭100-‬ גרם, אפילו יותר מ"דובונים" של אסם, שבו כמות לא מבוטלת של 850 מ"ג נתרן ל‭100-‬ גרם.

 

"המסרים ה'בריאותיים‭,"'‬ קובעת אורבך‭",‬בעייתיים דווקא במוצרים הפונים לילדים. את הילדים הרזים המוצר 'יסתום‭.'‬ בגלל תכולת השומן הגבוהה הם יחושו שובע ולא יאכלו אוכל רגיל, ואילו השמנים יעמיסו על עצמם כמויות שומן וקלוריות מיותרות. נוכחות הנתרן בכמויות כאלו מהווה מפגע בריאותי.


(צילום: אפרת אשל)

 

"הפחתת השומן הרווי נחמדה – שומן רווי נחשב לכזה שגורם לעלייה ברמת הכולסטרול הכללית בגוף, ובמיוחד לעליית ה‭LDL-‬ (הכולסטרול הרע) – אבל גם סך כל כמות השומן חשובה. ומדובר במוצרים עתירי שומן. שמן הקנולה אמנם מכיל אומגה ‭,3‬ אבל יש מקורות צמחיים טובים יותר לאומגה ‭,3‬ כמו אגוזים. זה שחטיפים אחרים לא מכילים רכיב זה, אז מה? דובונים של אסם מתהדרים בוויטמינים. האם דובונים צריכים להיות המקור לוויטמינים? ממש לא‭."‬

 

גם הדיאטנית ציפי רוטשילד חושבת כך‭":‬זה שהחטיפים מפחיתים את כמות השומן הרווי זה בסדר גמור, אבל כמות הקלוריות, הנתרן, השומן וכמות הקלוריות שמגיעה משומן הן גבוהות מדי‭."‬

 

לגבי המחירים, החטיפים החדשים לא מגיעים מתוך תפיסה של מלחמת מחירים מול הוותיקים. הם נמכרים במחירים מקבילים, גבוהים או נמוכים יותר – תלוי ברשת. כך, למשל, חטיף פרונטו (הדומה לאפרופו) עולה ‭4.99-4.49‬ שקלים, שקדי מרק עולים 13 שקל ומחיר הפריכיות נע בין ‭6-5‬ שקלים.

 

בתגובה מסר אורי אייזנשטיין מנכ"ל ‭:Mana‬ "אני לא מתיימר למכור תרופה. מדובר בחטיפים מלוחים, וזוהי משפחה שיש בה הרבה שומן ונתרן. אם אעשה חטיפים כאלו ללא נתרן, לא יאכלו אותם. תשאלי דיאטניות ותגלי שהדבר הכי גרוע בחטיפים הוא השומן הרווי, ואותו הפחתנו משמעותית. יש אצלנו גם אומגה ‭,3‬ שאין בחטיפים אחרים. מי שאוהב חטיפים, יאכל כאלו שיש בהם פחות שומן רווי ויותר אומגה ‭."3 ‬

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אפרת אשל
צילום: אפרת אשל
מומלצים