שתף קטע נבחר

הגאדג'טים המוזרים שלא תראו בחנויות

מדפסת שמדפיסה מזון, לפטופ מקרטון וסלולרי על מנואלה - הקונספטים והגאדג'טים שלא תמצאו בקרוב על המדף, ושמאחוריהם עומדים רעיונות מעניינים. פורסם במקור ב"ידיעות אחרונות"

לו גלשנו בפייסבוק ונתקלנו בדג זהב, שהיה מציע לנו שלוש משאלות תמורת מחיקת החשבון שלו מהרשת החברתית, אחת מהן היתה להמציא לנו גאדג'טים שבאמת עובדים, כמו נוקיה 3100. מאחר שאין סיכוי שזה יקרה, החלטנו לצאת אל הרשת ולדוג את הקונספטים העיצוביים שהכי חסרים לנו.

 

הם לא בהכרח המאגניבים, מרובי התכונות ועתירי הברק ביותר שבנמצא, אבל הם בהחלט נראים כמו משהו שעשוי - ככה בטעות, על הדרך - לשפר קצת את האינטראקציה שלנו עם העולם וחפיציו.

 

סוללות נטענות - בעולם של גאדג'טים נישאים וחיבוריות בלתי פוסקת, המצרך החיוני ביותר הוא חשמל. כמו ה-USBCell, סוללות המצוידות בשקע USB שדרכו הן נטענות, גם ה-IF-battery משלבת את המטען בגופה. שלא כמו ה-USBCell, שזמין לרכישה מזה זמן מה, סוללות ה"לו-יהי" המדומיינות הללו מסתמכות אך ורק על חשמל. בתוך הסוללה הסטנדרטית (AA) טמון תקע רגיל לגמרי, שמאפשר לחבר אותן לשקע לצורך טעינה, כאשר על חלקן החיצוני ישנו אפילו רכיב שיעדכן אתכם מתי הסוללה מלאה ומוכנה לשימוש נוסף. אין צורך בתחנת עגינה, מטען או כבל.  

 

סלולרייים

סלולרי מכני - אחד האתגרים הפופולריים בקרב מעצבים הוא שיפור השימוש בטלפונים סלולריים - טכנית, סביבתית וממשקית. מיכאיל סטאבסקי מרוסיה, מהזוכים בתחרות העיצוב הירוק שערך הבלוג Designboom, חש שהדרך להפוך את העולם למקום טוב יותר - בהנחה שמהסלולרים עצמם לא ניפטר כל כך מהר - היא להפוך את הטלפונים הניידים למכשירים מכניים. הסלולרי שהגה סטאבסקי, גאדג'ט נאה בפני עצמו, ששם הקוד שלו הוא Rotel01, לא זקוק לחשמל, רוח או שמש, רק למנואלה מעוצבת, שמתחברת לתחתית המכשיר ומאפשרת לכם לטעון אותו באנרגיה בכל מקום ובכל עת.

 

סלולרי שקוף - ה-Window Phone הוא אחד מיוצאי הדופן בסקירה שלנו; הוא מגניב לעילא, מעוצב למשעי ומצויד באפקט "וואו" שאי אפשר להתווכח איתו, אבל בו בזמן הוא מיותר ובלתי הגיוני בעליל. זהו טלפון סלולרי דק, עשוי חומר שקוף, שמציג את תחזית מזג האוויר ממש כמו חלון רגיל, שמתלחלח או מתערפל בהתאם לתנאי האקלים. מלבד היכולת הזו, הוא מסוגל לתפקד כסלולרי לכל דבר, בתנאי שתנשפו עליו מעט מהבל פיכם ותתייחסו למשטח השקוף כמו לחלון המכונית של הוריכם בנסיעה ארוכה ביום קר.

 

סלולר הולוגרמה - אבל למה צריך משטח בכלל, שקוף ככל שיהא, אם אפשר להסתמך על הולוגרמות? זה מה שעומד בבסיס ה-Trou Hologram Mobile Phone, טלפון סלולרי לכל דר ועניין, שבמקום בו אמור היה להיות ממוקם המסך רב הפעלים שלו יש חלל ריק, שיוחלף על ידי הולוגרמה תלת מימדית, המוצגת באמצעות מקרנים זעירים נסתרים. זה נשמע עתידני עד בלי די, אבל בעצם, למה לא? אחסנו בזכרון תמונה של החברים, שתוצג כאשר תשוחחו איתם, נווטו ב-GPS באמצעות דימוי מוחשי של פני השטח וגלשו באתרי אינטרנט שיתעוררו לחיים על פני כף היד שלכם.

 

מדפסות מוזרות

מדפסת תה - טרנד הצרכנות הירוקה הוא עניין חיובי בסך הכל, בעיקר כשנחשפים אל מאגר הרעיונות העיצוביים הבלתי נדלה שהוא מעודד. קחו את ה-RITI Printer למשל - מדפסת ידידותית לסביבה, שהופכת את שאריות הקפה או התה שלכם לדיו ומאפשרת לכם להדפיס (אקט בזבזני כשלעצמו, אבל למה להתקטנן) באופן חסכוני יותר. החסרון היחיד שלה הוא העבודה שמחסנית הדיו אינה מסוגלת לנוע לבדה, ודורשת מהמשתמש להניע אותה מצד אל צד כדי לבצע את ההדפסה עצמה.

 

לפטופ מקרטון - ואם כבר מיחזור ודאגה לכדור הארץ, אין גאדג'ט ראוי יותר לייצור מאשר המחשב הנייד הזה, שחלקו החיצוני עשוי קרטון ממוחזר, ובליבו פועם שבב ידידותי לסביבה. מבחינה תפעולית, מדובר אמנם בקונספט בוסרי למדי, שמציע לפטופ חד פעמי ומוגבל ביכולותיו, אבל בהתחשב בעובדה שהוא מועיל לא רק לאנושות בכללותה, אלא גם ללקוח הסופי - הוא קל יותר מכל מחשב נייד אחר בנמצא וזול לייצור - אפשר לקוות שיימצא מי שייענה לאתגר וייצר אותו.

  

מדפסת פינתית - אבל בואו נשוב לרגע למדפסות. אותם מכשירים בעלי יכולת שרידות גבוהה יותר משל תיקן מצוי. לא משנה כמה מומחים יחזו את היעלמן מהמשרד, מהבית ומהעולם - עדיין אין תחליף לנייר. מצד שני, באמת אין סיבה שהן ייראו כמו קופסאות שעיקר תפקידן הוא לצבור אבק ולתפוס מקום על השולחן. המדפסת הנתלית הזו, לדוגמה, נראית כמו רעיון גאוני בפשטותו: היא מעוצבת בצורת "ר", כך שניתן לתלות אותה על פינת השולחן ולהסתיר את כל המנגנון שלה תחת משטח העבודה. החלקים היחידים שתראו הם מגש הזנת הנייר וראש הדיו, שנחבאים בתוך עיצוב מהוקצע.

 

הנדסה קולינרית - ונסיים את פרק המדפסות עם קונספט מוזר במיוחד: מדפסת תלת מימדית, שמאפשרת לכם ליצור לעצמכם אוכל. Cornucopia, מסבירים באתר MIT, הוא מפעל מזון פרטי, שמאחסן, מערבב ומבשל מספר מצרכי מזון באופן אוטומטי: בחלקו העליון נמצאים מיכלים בהם מאוחסנים מיני מזונות, אלו מוזרמים אל מנגנון שמסוגל לרקוח מהם תבשיל ושם הם מעוצבים, מחוממים (או מקוררים) ומעניקים ללועסים שליטה מוחלטת על טעמים, מרקמים, הרכב תזונתי וכל היבט אחר של הארוחה. אגב, אחד הסטודנטים שאחראים לפרויקט הוא הישראלי עמית צורן.

 

שלט תפוח חפשן העל

שלט תפוח - בישראל היא לא ממש פופולרית, אבל סדרת מוצרי VAIO של סוני היא בין האהובות על מעצבי מוצר בעלי דמיון. אחד הקונספטים העיצוביים החינניים שמצאנו הוא זה שמשמיש בצורה חכמה את צלחת התפוחים המסורתית, שמונחת בכל סלון מעוצב (ואוי למי שיעז לנגוס בהם). מדובר בשלט רחוק בצורת תפוח ירוק, שכולל חיישני תנועה, המאפשרים לשלוט על הטלוויזיה או המערכת - להחליף ערוצים, להגביר או להנמיך את הווליום וכיוצא באלה - בעזרת הידיים. אגב, כשמניחים אותם חזרה בקערה הם נטענים עד השימוש הבא.

 

נגן כפול - נכון שתקליטורים הם מדיום הולך ונעלם, ונכון שקבצי MP3 בודדים הולכים וכובשים את מקומו של האלבום המלא, שנערך והורכב בתשומת לב, אבל למה לוותר על משהו כשאפשר ליהנות מהכל? זה בדיוק מה שמציע ה-Dual Music Player, נגן מוזיקה נייד רגיל למראה, שכולל חיבור USB, מיקרופון, מסכון LCD וזכרון פלאש פנימי, אבל בהינף אצבע הופך לנגן תקליטורים נייד, שישמיע לכם את ה-CD האהוב עליכם בלי הרבה טרטורים: מחליקים הצידה את הסליידר, מניחים את התקליטור תחת עינית הלייזר המובנית וזה הכל.

 

דיסק גלוי - לפעמים נדמה שבכל הנוגע לדיסקים חיצוניים אין מה לחדש מלבד מראה. אבל בין כונן מעוצב אחד למשנהו יש לפעמים גם יציאות מעניינות יותר. חברת לנובו הסינית, שידועה יותר כיצרנית מחשבים, הציגה קונספט עיצובי לא רע, שעשוי היה לרענן קמעה את היצע כונני הגיבוי החיצוניים בשוק וחבל שלא הושק: דיסק עם משטח מגע חיצוני ומסך מובנה, שבנגיעת אצבע יציג בפניכם כמה מקום פנוי נותר בו, גם כאשר הוא לא מחובר למחשב, וכך חוסך לכם את עוגמת הנפש שנלווית לפעמים לגילוי שהתיקיה השמנמנה שרציתם לגבות מחייבת מחיקה של קבצים אחרים.

 

חפשן על - השילוב בין Augmented Reality לבין מחשבי Tablet מבטיח למנף את החיפוש המוכר באינטרנט לכדי תהליך שקוף לגמרי ויעיל בהרבה. כך לפחות מקווה המעצב המוכשר שהגה את הגאדג'ט הבא: מסך מגע משולב בסורק, מצלמה מובנית, חיבור Wi-Fi ואינסוף אפליקציות תומכות, שיוסיפו שכבה נוספת של מידע למציאות: כוונו אותו אל בניין ותקבלו את כל המידע הזמין עליו באינטרנט; סרקו טקסט והפכו אותו לבר חיפוש; הפנו את המכשיר לעבר מוצר כלשהו ותקבלו את רשימת הרכיבים מהם הוא עשוי; הביטו דרכו בכוכבים ותלמדו אסטרונומיה; היעזרו בו כדי לנווט ועוד ועוד. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ישר לחשמל. סוללה ירוקה
באדיבות Yanko Design
מומלצים