שתף קטע נבחר

מה עוד מסתירים בכנסת? נסו לגלות עלות טיסה

באתר הכנסת מפורטת העלות של כל משלחת שיצאה מהכנסת ה-16 וה-17, אך לא מהנוכחית. בכנסת הבטיחו כי "שוקדים על דו"ח סופי". ומה לגבי שדרוג הטיסות? מתברר שזה בסך הכל "עיגון דה-יורה של המצב דה-פאקטו". אתם הבנתם את זה?

מה יש להם להסתיר? זמן קצר אחרי שהתברר כי הח"כים "סידרו" לעצמם טיסות במחלקת עסקים, נראה כי לא רק הנוהל הזה הוסתר מעין הציבור. בדיקת ynet מגלה כי באתר הכנסת, בו מופיעים רשימת המשלחות היוצאות של הכנסת לחו"ל, לא מופיעים פירוטי עלויות המשלחות של הכנסת ה-18 - וזאת בניגוד לפירוט המופיע באתר בכל הנוגע למשלחות ששיגרו הכנסת ה-17 והכנסת ה-16.

  

מדוע פירוט העלויות לא מופיע באתר? "הכנסת החליטה כי יפורסמו באתר העלויות הסופיות של המשלחות כדי למנוע פרסומים חלקיים, כפי שקרה בעבר", נטען היום (ב') בתגובה לפניית ynet. "ההתחשבנות מול משרד החוץ, המתאם את שהיית המשלחות באמצעות נציגויותיו, עורכת מספר חודשים עד הגשת כל העלויות לחשבות הכנסת. בימים אלה שוקדת חשבות הכנסת על דו"ח הוצאות סופי, שיפורסם בזמן הקרוב באתר האינטרנט של הכנסת".

  

האומנם מספר חודשים? יש לציין כי פירוט המשלחות המופיע באתר הכנסת כולל משלחות שיצאו לפני חודשים רבים, למשל בחודשים מרס-מאי. למרות הזמן שחלף מאז, לא פורסמו הנתונים לציבור.

 

אגב, פירוט המשלחות בשנת 2010 עדיין לא מופיע כלל ברישומים באתר. על כך השיבו בכנסת כי "באתר מפורסמות המשלחות שיצאו מטעם הכנסת עד 31 בדצמבר 2009. בימים אלה יפורסמו המשלחות שיצאו בחודש ינואר - משלחת הכנסת לפולין ביום השואה הבינלאומי ומשלחת חברי ועדת חוץ וביטחון שיצאה במוצאי שבת לוושינגטון לשיחות בקונגרס האמריקני".

 

הצעה: תקופת צינון ליו"ר הכנסת, כדי שלא יחלק "צ'ופרים"

ומה באשר לנוהל החדש שקבע מנכ"ל הכנסת, לגבי טיסות במחלקת עסקים? מערכת ynet הפנתה לכנסת את השאלה הבאה: מתי התקבל הנוהל, האם קדמו לו דיונים, ואם כן - באילו תאריכים ובאילו פורומים? על השאלה מתי התקבל הנוהל לא השיבו בכנסת, ולגבי נסיבות קבלתו נמסר כי: "הנוהל הוא עיגון דה-יורה של המצב דה-פאקטו (עיגון חוקי של המצב המתקיים בפועל - א.מ) שנהוג בכנסת זה שנים. אין ולא היה בו כל שינוי לעומת המצב הקיים. לכן לא התקיימו דיונים דרמטיים, אלא התייעצויות עם יו"ר הכנסת ומנהלת אגף קשרי חוץ בכנסת". 

  

אשר להמלצת הוועדה הציבורית בעניין זה, שכפי שפורסם ב-ynet, המליצה את ההיפך ממה שהוחלט, אומרים בכנסת כי "הוועדה הציבורית הגישה לוועדת הכנסת המלצה כזו, לאחר שהכנסת עיגנה בנוהל את המצב הקיים. ההמלצה מבקשת להשוות את הח"כים למנכ"לים במשרדי הממשלה, שנסיעותיהם מוסדרות בהוראות התק"מ, הקובע שבנסיעות מעל שש שעות טסים במחלקת עסקים.

אם ההמלצה הזו תתקבל, כמובן, יפעל מנהל הכנסת לפי החלטת ועדת הכנסת. ואולם, במצב שבו היה ואקום נורמטיבי, החליט מנהל הכנסת לקבוע נוהל, כמו בנושאים אחרים בהם לא היו נהלים מסודרים".

 

ההחלטה האחרונה בעניין הטיסות, שהיו מי שטענו כי אינה אלא "שוחד פוליטי" של יו"ר הכנסת ראובן ריבלין לח"כים, כבר הביאה לאוויר העולם הצעת חוק שיזם ח"כ מיכאל בן ארי, על פיה יו"ר כנסת יידרש לתקופת צינון בת ארבע שנים בטרם יוכל להתמודד לנשיאות. בדברי ההסבר להצעה נכתב, כי "ליו"ר הכנסת השפעה רבה על תפקוד ופעולות חברי הכנסת. לאור העובדה שחברי הכנסת הם אלה שבוחרים את הנשיא, ברור לכל בר אוריין, כי בהתמודדות לתפקיד נשיא המדינה של מי שהיה קודם לכן יו"ר הכנסת, טמון החשש שמא החלטותיו של זה במסגרת תפקידו כיושב ראש הכנסת בישראל יושפעו מכוונתו להתמודד בבחירות לנשיאות המדינה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מה עוד מסתתר שם?
צילום: דודי ועקנין
מומלצים