שתף קטע נבחר

מתנת חתונה תאילנדית: ביצים מטוגנות

"ביצי החתן" היא מנה תאילנדית מסורתית, הכוללת ביצים מבושלות ומטוגנות בשמן עמוק, המוגשות עם בצל מטוגן ורוטב דגים. שם המנה, אגב, בא לתאר את מה שיקרה לבחור שיתחתן עם הבת שלך. עדי עליה מדגימה איך מכינים

(הפקה ובימוי: אלעד רובינשטיין)

 

ביצי החתן (Khai look koei)

מתכון באדיבות עדי עליה

 

ההומור המקאברי של התאים בא לידי ביטוי בשמה של המנה הזאת. המילה ביצים היא דו משמעית, ותהליך ההכנה - הכולל בישול במים רותחים, טיגון בשמן עמוק וקישוט בפלפלים חריפים - מתאר בעדינות את מה שעלול לקרות למי שיתחתן עם הבת שלך. המנה עצמה יכולה לשמש פתיח מוצלח לארוחה והיא מתאימה מאוד למזנון פתוח

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

6 ביצים

שמן לטיגון עמוק + 2 כפות נוספות

1 בצל קטן קצוץ (או 4-5 בצלי שאלוט פרוסים דק)

4 כפות רוטב דגים

2 כפות סוכר

1-3 כפיות צ'ילי יבש גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את הביצים במים במשך 6-8 דקות. מעבירים למים קרים למספר דקות ומקלפים בזהירות.
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר או בווק. כשהשמן מתחמם היטב מכניסים בעזרת כף את הביצים פנימה.
  3. מטגנים אותן עד שהן משחימות מצד אחד ואז והופכים בעדינות ומשחימים את הצד השני.
  4. מוציאים את הביצים מהשמן לנייר סופג או ומצננים.
  5. חוצים כל ביצה לאורכה, מסדרים על צלחת הגשה ומניחים בצד.
  6. מחממים את 2 כפות השמן הנוספות בווק ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
  7. מוציאים לקערה קטנה ומשאירים מעט מהשמן במחבת.
  8. מוסיפים את רוטב הדגים, הסוכר והצ'ילי. מבשלים לאט, תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס (כדקה) והתערובת מסמיכה.
  9. מוסיפים את הבצל, מערבבים ומסירים מהאש.
  10. יוצקים את הרוטב על הביצים ומגישים.

 

עדי עליה, מחברת הספר "סאנוק - אוכל, אנשים ומקומות בתאילנד". פרק מתוך הספר ופרטים נוספים תוכלו למצוא כאן

  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים