שתף קטע נבחר

 

לבנת דורשת מברק לדווח על "הויתורים לפלסטינים"

ועדת חוקה אישרה את הצעת החוק של ח"כ ישראל כץ, על פיה יוחזרו פליטים לישראל רק ברוב של 61 חברי כנסת

ח"כ לימור לבנת פנתה הבוקר ליו"ר הכנסת, אברהם בורג, בדרישה לקיים דיון דחוף, בנוכחות ראש הממשלה, על הסיכומים אליהם הגיעו הצדדים במסגרת המשא ומתן בקמפ דייויד.
"לא יעלה על הדעת שדברים שערפאת יודע, הכנסת והציבור הרחב לא יודעים", אומרת לבנת.
לפני נסיעתו של ברק לקמפ דייויד, העבירה לבנת לידיו עצומה עם חתימות של למעלה מ-40 ח"כים, המבקשים לקיים דיון במליאת הכנסת בהשתתפות ראש הממשלה. בפנייה, דרשה לבנת מיו"ר הכנסת לדון בנושאים הבוערים: המו"מ עם הפלסטינים, עתיד ירושלים, ההתנחלויות ביש"ע, עתיד בקעת הירדן ודרישת הפלסטינים לזכות השיבה.
כעת, למרות שהועידה נכשלה, דורשים בימין לחשוף את פרטי ההסכם שנדונו בקמפ דייויד.

מחשקים את ברק בכנסת

בינתיים, מנסים בימין לחשק את ברק אם יחזור לשולחן המשא ומתן. ועדת חוקה אישרה היום לקריאה ראשונה את הצעת החוק של ח"כ ישראל כץ, על פיה לא יוחזרו פליטים למדינת ישראל אלא באישור של 61 חברי כנסת לפחות.
ח"כ אמנון רובינשטיין אמר כי הוא מתנגד בתקיפות לזכות השיבה של צאצאי הפליטים הפלסטינים. לדעתו "זוהי קביעה בלתי סבירה וזדונית, שאינה מתיישבת עם העקרון של שלום בין ישראל למדינה הפלסטינית, ונוצרה בגלל חוסר רצונן של מדינות ערב ליישב את הפליטים". עם זאת סבור רובינשטיין שאסור לכנסת לכבול את ידי הממשלה בעניינים מדיניים באמצעות חקיקה, ולכן יתנגד להצעת החוק.
בהצעת החוק המקורית ביקש יוזם החוק, ח"כ כץ, שהרוב הדרוש בכנסת יהיה 80 ח"כים, אך הוא התפשר על רוב של 61 חברי כנסת, כדי לאפשר לממשלה שלא להתנגד להצעתו.

לפנייה לכתב/ת
צילום: אורן אגמון
לפזר את הערפל. לבנת
צילום: אורן אגמון
מומלצים