שתף קטע נבחר
 

משלוח מנות ידידותי - גם לסביבה

פיליס גלזר תמיד שומרת סרטים צבעוניים וקופסאות פלסטיק של ירקות, כדי שבפורים תוכל להשתמש בהם להכנת משלוחי מנות. הנה טיפים לאריזות אקולוגיות, רעיונות למתנות ושני מתכונים: מאפינס קישואים ואוזני המן עם נוטלה

כל השנה החברים שלי צוחקים עלי שאני שומרת חוטים, סרטים צבעוניים, סלסלות של פטריות מפלסטיק ונייר עטיפה. בפורים הם מבינים שאני משתמשת בשלל שלי למשלוח מנות. אם אין לי מספיק אני קונה צלחות מתכלות או צלחות מתנה מחנויות יד-שנייה או שוק הפשפשים, וחוט קשירה מחומר טבעי ומתכלה.

 

היום הרבה מאיתנו מתעצלים וקונים משלוחי מנות מוכנים לחג, אבל אני בטוחה שתקבלו הרבה יותר נקודות זכות בקרב החברים והמכרים אם תשקיעו קצת זמן ומאמץ בהכנה. אם יש לכם ילדים שיכולים להשתתף בעשייה, מה טוב. אם אין, תזמינו חבר או חברה שיעזרו. 

 

  • לכו על קטן: עשו עוגיות קטנות או מיני עוגות. הן חמודות, ניתן לחלק אותן בין הרבה צלחות והאפייה הקצרה חוסכת זמן ואנרגיה.
  • אריזה שימושית: רעיון של המעצבת נטשה סליס - שימו צלחת מלאת כל טוב באמצע מגבת מטבח יפה, הרימו וקשרו את הקצוות למעלה עם רפייה או חוט טבעי. אריזת המגבת הרבה יותר שימושית מאריזה שנשלחת לזבל.
  • הגשה באריזה: אפשר להגיש עוגת אינגליש קייק או לחם על קרש חיתוך מעץ. קושרים בסרט ואם זה תוצרת בית מוסיפים את המתכון.
  • קניתם או עשיתם ממתקים? פתחו את האריזה וחלקו אותם בין מנג'טים קטנים צבעוניים.
  • תערובת תבלינים: חומץ מתובל, ריבה וכו', שמכינים לבד בבית, אורזים בצנצנות ממוחזרות.

 

מיני מאפינס שוקולד עם הפתעה

המאפינס האלה נהדרים לפורים ואף אחד לא ינחש שיש בהם קישואים

 

המרכיבים (ל-48 מיני מאפין):

100 גרם שוקולד מריר, חתוך קצוץ

1/2 כוס שמן קנולה

3/4 כוס קמח רב-שימושי של שטיבל, קמח עוגיות של שטיבל, או קמח כוסמין לבן

1/4 כוס קקאו (לא אבקת שוקו)

1 כפית אבקת אפיה

1 כפית סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

3/4 כוס + 2 כפות סוכר חום מוזהב או דמררה

2 ביצים

1 כפית וניל טבעי

1/4 כוס ריוויון

1/2 1 כוסות קישואים מגוררים על פומפיה בינונית

אבקת סוכר


(צילום: jupiter)

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית מיני מאפינס (או גדולה יותר) במנג'טים. משמנים ומפזרים קצת קקאו (בנוסף לכמות מוזכרת במרכיבים).
  3. שמים את השוקולד והשמן בקערת זכוכית וממיסים על חום נמוך במיקרוגל במשך 2-3 דקות (אפשר גם להמיס בסיר כפול).
  4. בקערה בינונית מנפים קמח, קקאו, מלח, אבקת סודה ואבקת אפייה.
  5. שמים את הביצים בקערה וטורפים בעזרת מיקסר. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  6. מוסיפים את הווניל ואת תערובת הקמח לסירוגין עם הריויון, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  7. מוסיפים את השוקולד המומס. מערבבים היטב ומוסיפים פנימה קישואים. ממשיכים לערבב במהירות נמוכה.
  8. ממלאים כל אחד מהשקעים בתבנית עד ל-3/4 מהגובה.
  9. אופים 10-12 דקות, או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי.
  10. מקררים בתבנית 10 דקות לפני שמוציאים. מקשטים באבקת סוכר ואורזים למשלוח מנות. אפשר גם להקפיא.

 

אוזני המן במילוי נוטלה

למרות שאני בעד השימוש בקמח מלא, כשזה מגיע לאוזני המן, זה פשוט לא זה, כי הן יוצאות כהות וכבדות יותר. מה שכן, אפשר לעשות שדרוג ולהוסיף כמה כפות של נבט חיטה, להשתמש בקמח כוסמין לבן או להשתמש בקמח עוגיות, או קמח רב-שימושי של שטיבל (בכל רשתות השיווק) שמכילים תוספת ויטמינים. ועם כל הכבוד למילוי פרג (שאני אישית מתה עליו) או פירות יבשים (ככה ככה), שמתי לב שילדים מכל הגילאים תמיד יעדיפו מילוי "נוטלה", שהיא יותר מזינה מאשר ממרח שוקולד.

 

הערה: הבצק יהיה רך וקצת דביק, אך יתייצב אחרי קירור. אל תתפתו להוסיף יותר מדי קמח, כי האוזני המן יצאו קשות מדי.

 

המרכיבים (ל-36 יחידות):

2 ביצים

3/4 כוס סוכר טבעי מוזהב

1/2 כוס שמן קנולה

1 כפית תמצית וניל טבעי או כף וחצי קוניאק

1/4 3 כוסות קמח לבן רב שימושי (או קמח עוגיות או קמח כוסמין לבן)

2 כפיות אבקת אפיה

קמח נוסף לרידוד

1 צנצנת נוטלה


(צילום: אסף רונן)

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר חשמלי טורפים את הביצים עד שהן תופחות. מוסיפים סוכר, שמן ואת הווניל.
  2. מוסיפים פנימה את הקמח בהדרגה ומערבבים על מהירות נמוכה, עד לקבלת בצק רך. מוסיפים עוד כף או שתיים של קמח אם יש צורך.
  3. בעזרת לקקן מעבירים את הבצק לחתיכה גדולה של נייר שעווה או נייר אפייה ומגלגלים את הנייר סביב הבצק עד לקבלת צורה של נקניק עבה.
  4. סוגרים את הקצוות. שמים במקרר למשך 2-3 שעות או למשך כל הלילה.
  5. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפיה.
  6. חותכים את הבצק ל-3 חלקים. שמים 2 חלקים בחזרה במקרר ולשים את השלישי על משטח מקומח קלות.
  7. מקמחים גם את המערוך ומרדדים את הבצק לעובי קצת יותר מ-1/2 ס"מ.
  8. בעזרת כוס עם דפנות דקות או חותך עוגיות בגודל כ-7 ס"מ, קורצים עיגולים ושמים בתבנית. חוזרים על הפעולה עם שאריות הבצק וכל יתר הבצק שבמקרר.
  9. ממלאים כל עיגול בחצי כפית גדושה של נוטלה וסוגרים.
  10. אופים בתנור 12-15 דקות, עד שאוזני ההמן מוזהבות.

 

דבר אחד שאהבתי השבוע

השבוע נחשפתי לאלטרנטיבות בריאות גם לחיות המחמד שלי. נכון שחלקם אמנם יותר יקרים מהפתרונות הרגילים, אבל לאלה שיכולים להרשות לעצמם, הפתרונות – כמו אוכל אורגני לכלבים (להשיג רק בחנויות טבע), אוכל הוליסטי לחתולים (עם סלמון בר טרי מיובש), הם ממש מפנקים ולא מכילים חומרי שימור, מעכבי חמצון וצבעים מלאכותיים, כמו חלק מהמזונות הזולים יותר.

 

לפי ד"ר ברנרד הורוויץ, הווטרינר ויועץ של רשת PetPoint, המזונות המיוחדים האלו יהיו טעימים יותר לחיות המחמד שלנו, אבל לאלה שלא יכולים להרשות לעצמם לקנות מזון פרימיום, ניתן להסתפק באוכל יותר זול (בהתייעצות עם וטרינר) ולפנק את חיית המחמד עם קצת שמן חמניות או שומן עוף מומס מעל האוכל. יש גם שמפו אורגני לכלבים שלא גורם לגירויים (לא להם ולא לנו), ספריי וקולרים נגד פרעושים על בסיס צמחים, והכי חשוב לדעתי: חול לחתולים שלא מזהם את הסביבה. מסתבר שחול לחתולים הרגיל שהוא על בסיס חימר מוציא אבק הכולל חומר סרטני. כשאנו שופכים אותו לארגז עולה אבק שאנו נושמים והחתול מביא את האבק לתוך הבית וגם מלקק אותו כשהוא מנקה את עצמו. חול על בסיס חימר לא מתפרק בטבע ומזהם את הסביבה כמעט כמו חיתולים. הפתרון: חול על בסיס תירס או נסורת שלא רק מתכלה, אלא סופג יותר מחול רגיל (כך שאפשר להשתמש בשקית יותר זמן).

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים