שתף קטע נבחר

הישראלי ש"חיסל": אשתי אמרה שאני לא דומה לו

מלווין אדם מילדינר, עולה מבריטניה תושב בית שמש, סיפר ל-ynet כי הופתע להתבשר ששמו ומספר דרכונו מעטרים גם את זה של אחד החשודים בחיסול מחמוד אל-מבחוח בדובאי. התמונה ותאריך הלידה אמנם לא זהים, אבל כעת הוא חושש מהצפוי לו: "מעולם לא הייתי במוסד, אני לא יודע מה יהיו ההשלכות". לפחות עוד שני שמות של ישראלים שימשו את "המחסלים"

מה הייתם עושים לו גיליתם יום אחד שאתם "שותפים" לחיסול, ולא לסתם חיסול, אלא לכזה של המוסד? למלווין אדם מילדינר, אזרח ישראלי-בריטי בן 31 המתגורר בארץ, זה קרה, ועכשיו הוא חושש שחייו ישתנו לבלי הכר. אחרי שנודע לו כי רבים מפרטיו האישיים מופיעים על דרכון אחד החשודים בחיסולו של מחמוד אל-מבחוח בדובאי, אמר אחר הצהריים (יום ג') ל-ynet כי הוא חושש שכעת תהיה לו בעיה לעזוב את גבולות ישראל. ל-ynet נודע כי מלבד מלווין החשודים בחיסול נשאו שמות של לפחות שני ישראלים נוספים: סטיבן דניאל הודס ופול ג'ון קיילי.

 

אמש חשפה משטרת דובאי את סרטוני מצלמות האבטחה בבית המלון שבו חוסל בכיר חמאס בחודש שעבר, וכן את

הזהות שבה השתמשו 11 חברי החוליה המחסלת, והיום טען מילדינר, תושב בית-שמש, כי אחד המחסלים השתמש בפרטים המופיעים בדרכונו.

 

לדברי מילדינר, הוא שמע לראשונה על כך שזהותו שימשה לכאורה את אותו חבר בחוליה רק מכלי התקשורת. "זהותי נגנבה או זויפה, אני לא יודע איך לקרוא לזה", סיפר אחר הצהריים ל-ynet, וציין כי הוא אינו יודע דבר וחצי דבר על החיסול. "ראיתי את החדשות, אני מכיר את הסיפור משם, אך אני לא יודע מה קורה, ולמה זה קרה, זה לא אני, אין לי שום קשר לעניין". הוא ציין כי דרכונו נמצא בבית, ולא מופיעה עליו חותמת של דובאי, כך שהמסמך עצמו לא נגנב כנראה.


'המחסלים'. האדם שהתקרא 'מילדינר' באמצע השורה העליונה (צילום: AFP)

 

"השם שמצוין בדרכון הוא שלי, וגם המספר, אבל התמונה לא שלי וגם תאריך הלידה לא נכון", סיפר מילדינר, שעלה ארצה לפני כעשר שנים. הוא נשמע כמי שמתקשה להתמודד עם הפרסום המפתיע, וביקש להבהיר: "מעולם לא הייתי במוסד, ולא ביקרתי בדובאי". לדבריו, בתחילה חשב שהתמונה המתנוססת על הדרכון מעט דומה לו, אולם אשתו שללה זאת לחלוטין.

 

בריטניה ואירלנד: הדרכונים והזהויות זויפו

מילדינר ציין כי כעת הוא מתכוון להתייעץ עם עורך דין, גם לאור הפחד שאוחז בו ובבני משפחתו. "כולם כועסים ומפחדים, בעיקר מהשאלה אם תהיה לי בעיה לצאת אל מחוץ לגבולות ישראל. אני גם לא יודע מה ההשלכות האחרות על הזהות שלי עכשיו". לדבריו, הוא לא יצא מהארץ זה זמן מה, כך שהנושא טרם עמד למבחן.

 

מוקדם יותר הודיע משרד החוץ האירי כי שלושת החשודים במעורבות בחיסול שהחזיקו לכאורה באזרחות אירית, אינם מופיעים במרשם האוכלוסין במדינה כמי שיש ברשותם דרכון חוקי. השלושה זוהו על-ידי משטרת דובאי כגייל פוליארד, אוון דנינגס וקווין דברון.

 

"אין באפשרותנו לזהות איש מהשלושה כאזרחים אירים. אירלנד מעולם לא הנפיקה דרכונים לאזרחים עם אותם שמות",

מסר משרד החוץ בדבלין לסוכנות הידיעות AP. באירלנד אומרים שמספרי הדרכונים שהוצגו על ידי הרשויות בדובאי מזויפים, ואינם כוללים ספרות או אותיות שבהן נעשה שימוש בדרכוני המדינה.

 

הערב הודיעו גם הרשויות בבריטניה שהן "מאמינות" כי ששת הדרכונים הבריטיים ששימשו את המחסלים מזויפים. ממשרד החוץ בלונדון נמסר: "אנחנו מודעים לכך שמחזיקי דרכונים בריטיים נקשרו בעניין הזה… אנחנו מאמינים שהדרכונים שבהם נעשה שימוש מזויפים, ופתחנו בחקירה". משרד החוץ הבריטי ציין כי הציע לסייע לחקירת איחוד האמירויות סביב הפרשה.

 

הבוקר ציטט העיתון הבריטי "דיילי טלגרף" גורמי ממשל בממלכה, שהפנו אצבע מאשימה לעבר המוסד הישראלי. בדיווח נכתב כי לבריטניה לא ידוע על כל "אימות" של זהות המעורבים במסדורות הממסד שלה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
מילדינר "המחסל". מי אתה באמת?
צילום: AFP
מסיבת העיתונאים אמש בדובאי. "המחסלים לא קיימים"
צילום: רויטרס
גופת אל-מבחוח. "הדרכון נמצא אצלי עכשיו"
צילום: AFP
מומלצים