שתף קטע נבחר

שביתה בעברית: אין מעבדות ולימודי סגל זוטר

חברי הסגל הזוטר באוניברסיטה החליטו להשבית את פתיחת סמסטר ב' בשל קיצוץ בהיקף הסגל - שפוגע לדבריהם בסטודנטים. נשיא האוניברסיטה: "אנחנו משפחה אקדמית"

פותחים את הסמסטר ברגל שמאל. ארגון הסגל הזוטר באוניברסיטה העברית ישבית החל ממחר (יום א') את הלימודים באוניברסיטה. ציבור המסטרנטים, הדוקטורנטים, המורים מן החוץ ועמיתי ההוראה, החליטו שלא לפתוח את הסמסטר, בשל קיצוצים של יותר מ-10 אחוזים בהיקפי הסגל.

 

בעקבות האסיפה הכללית שהתקיימה השבוע, טענו אנשי הסגל כי ההנהלה לא קיימה משא ומתן בקשר לקיצוצים, שבמסגרתם בוטלו קורסים וכן מספר התלמידים בכיתות התרגול גדל "באופן שערורייתי". בסגל אמרו כי התקציב שהועבר לסמסטר ב' הוא בגובה 35 אחוז במקום 50 אחוז שהיו אמורים להעביר.

 

בסגל חברים כיום 1,700 אנשים, מאה פחות מבשנה שעברה, ומשמעות השביתה היא שלא ייפתחו מעבדות, וקורסי בחירה וחובה שמלמד הסגל הזוטר לא יתקיימו. כמו כן, לא יתקיימו מעבדות מדעים, מעבדות לשוניות ושיעורי הכשרת מורים.

 

יו"ר ארגון הסגל, ד"ר אסתר סרוק, אמרה כי "כולנו מבינים שלא רק המתרגל הבודד נפגע, אלא כל שדרת המחקר וההוראה נפגעו קשה. המסטרנטים והדוקטורנטים מגיעים מהר מאוד לתקרת זכוכית ומחפשים מקומות אחרים. הסטודנטים סובלים כי כיתות התרגול מכפילות את עצמן".

 

"חברי הסגל האקדמי נתנו מכספם"

נשיא האוניברסיטה העברית, פרופ' מנחם בן ששון, אמר בשיחה עם ynet כי "האוניברסיטה באופן כללי מקצצת בפעילותה ובין השאר, חברי הסגל האקדמי והמנהלי נתנו מכספם למען האסיסטנטים. השנה נתנו ליחידות האקדמיות את אותו הסכום של שנים קודמות. אין מקום שתהיה שביתה על חלוקת התקציב האוניברסיטאי".

 

הוא הוסיף, כי "לגבי התקנים, מדובר בחופש אקדמי,

אם האוניברסיטה מחליטה שהיא לא מלמדת נושא מסוים, אז הוא לא קיים יותר. אנחנו כל הזמן בקשר של משא ומתן מתמשך עם אנשי הסגל, אני מניח שמרבית המרצים ילמדו מחר, כי רובם ככולם קיבלו כתבי מינוי, אני מקווה שהסמסטר ייפתח כרגיל".

 

בן ששון הוסיף שהוא סבור כי "גם חברי הארגון יודעים שהם וחבריהם מועסקים ולכן ימצאו את עצמם על דלפק ההוראה ולא על בריקדות בהפגנות. אני מאוד אשמח אם הם יחזרו בהם מההחלטה לשבות, שכן יתרון האוניברסיטה העברית הוא שאנחנו משפחה אקדמית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
האוניברסיטה העברית. ארכיון
צילום: סבסטיאן שיינר
מומלצים