בריטניה: עימותי הבחירות - ללא מחיאות כפיים
נציגי המפלגות המובילות גיבשו הסכם המאפשר לקיים לראשונה עימותים טלוויזיונים לקראת הבחירות. בבריטניה חוששים שהמשדרים לא ימשכו צופים - כי הקהל ייאלץ לשמור על שקט
הבוחרים בבריטניה יוכלו להשמיע את קולם בקלפי - אך לא בטלוויזיה. העימותים הטלוויזיונים בין גורדון בראון, דיוויד קמרון וניק קלג ייערכו בדממה כמעט מוחלטת, לאחר שרשתות הטלוויזיה נאלצו להסכים לקיימם ללא מחיאות כפיים בקהל. שלושת המפלגות המובילות חתמו אתמול (יום ג') על הסכם תקדימי, שיאפשר לראשונה לקיים עימותי פומבי לפני הבחירות .
העיתון הבריטי "דיילי מייל" דיווח כי ההחלטה לאסור על היושבים בקהל למחוא כפיים נועדה לאפשר למשתתפים יותר זמן שאלות. עם זאת, נראה כי הסיבה האמיתית היא חשש מצד שלוש המפלגות, שתגובות הקהל באולפן ישפיעו על עמדת הצופים בבית.
שלושת העימותים הטלוויזיונים צפויים לעמוד במרכז קמפיין הבחירות, אך רבים חוששים שאופן התנהלותם יותר את הצופים הרחק ממסך הטלוויזיה. רבים במערכת הפוליטית חוששים שהעימותים יהיו יבשים, משעממים ולא ימשכו אליהם צופים רבים.
ההסכם שנחתם אתמול בתום חודשים של משא ומתן, מכסה כל היבט של העימותים - שיימשכו 90 דקות כל אחד וישודרו בשלושת ערוצי הטלוויזיה המרכזיים. הצופים באולפן ייבחרו באופן בלתי-מוטה, ויורשו לשאול שאלות "רק לאחר שאלו יקבלו אישור" מכל המטות. שאלות אישיות למועמדים נאסרו לחלוטין, והמשתתפים יורשו להציג אך ורק שאלות המתייחסות לשלושתם באופן שווה. הצופים בבית יורשו לשלוח שאלות לאולפן באמצעות הדואר האלקטרוני.
העימות הראשון ייערך בצפון-מערב אנגליה, ויתמקד בנושאי פנים כמו בריאות, חינוך, פשיעה והגירה.
העימות השני יתקיים בדרום-מערב המדינה ויתמקד בנושאי חוץ וביטחון. העימות הסופי ייערך במרכז ויתמקד בכלכלה. את העימותים ינחו שדרנים בכירים מרשתות ITN, BBC וסקאיי.
לפי שעה, טרם נקבעו המועדים בהם ייערכו העימותים. הדבר תלוי בעיקר במועד הבחירות - שטרם הוכרז על ידי ראש הממשלה. שני המועמדים המובילים, בראון וקמרון, כבר שכרו כמה מיועציו המובילים של נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, כדי שיסייעו להם בקמפיין. ה-BBC מתכוון לערוך עימותים נפרדים גם בסקוטלנד, וולס וצפון אירלנד.