שתף קטע נבחר

פסטה בוורוד: ספגטי ברוטב סלמון

מצוקת ה"מה נאכל לצהריים" היתה בעיצומה כשבפריזר התגלה נתח פילה סלמון. הפסטה נכנסה לסיר, הסלמון פגש את הרוטב הוורוד - והמשבר הסתיים בהצלחה

הידעתם? דג הסלמון, או האלתית בשמו העברי, מקבל את צבעו האדמדם מהמזון אותו הוא אוכל. מיני הסרטנים ואחיהם חסרי החוליות, אותם צד הסלמון, ניזונים מאצות המייצרות פיגמנט אדום. הסלמון צובר את הפיגמנט במשך כל חייו ולכן הוא הופך אדום יותר עם השנים.

 

שקעתי במדעי הטבע ולא הבחנתי כי שוב הגיעה שעת הצהריים. הייתי כל כך מרוכזת בענייניי, עד ששכחתי מהצורך להאכיל שני גוזלים פעורי מקור. במקרר אין שום שאריות. בפריזר אין שניצלים מוכנים שרק צריך לחמם ולהגיש. פלאפל אספנו כבר אתמול על הדרך. "שוב פסטה ברוטב ורוד? פחמימות עם שומנים וסימני ויטמינים?", הרהרתי בקול רם. "נגמרו לי כל הרעיונות", הוספתי בשקט.

 

איך זה קורה לי בכל פעם מחדש. שעת הצהריים מגיעה ואני מתעטפת בתחושת חוסר אונים. אי אפשר בכל יום להמציא את הגלגל מחדש. עם זאת, אי אפשר לאכול יום-יום שניצל עם פתיתים. מה גם שהשניצלים כל הזמן נגמרים.

 

נזכרתי שבפריזר נשארה פיסת פילה סלמון מהנתח הטרי והמשובח שנרכש אצל שמחה בשבוע שעבר. הפשרתי בתכנית ההפשרה במיקרו, עיסיתי עם מעט מיסו וצ'ילי ושלחתי לטוסטר אובן ל-15 דקות בחום די גבוה. קיוויתי שתוך כדי הסעות ואיסופים תשרה עלי הרוח.

 

הישועה הגיעה מכיוון לא צפוי. שחר נזכרה במנה משובחת שהוזמנה כלאחר יד במסעדה איטלקית: ריגטוני (פסטה צינורות) ברוטב סלמון ורוד. אין פשוט מזה: מאחר והסלמון כבר חיכה לנו מוכן ואפוי, כל מה שהיה צריך לעשות הוא לבשל את הפסטה - עניין של 11 דקות - ובו בזמן להתקין את הרוטב הוורוד. לא היה לי ריגטוני (פסטה צינורות), אבל גם ספגטי, פטוצ'יני (פסטה ארוכה ושטוחה) או פרפאלה (פרפרים) יעשו את העבודה.

 

חשבתי להגיש את הרוטב והסלמון בנפרד, כך שכל אחד ירקח לו את מנתו, כרצונו. אבל שחר, שיודעת דבר או שניים בכל הקשור למזון שלה, הודיעה שהסלמון צריך להתבשל קצת עם הרוטב כך שיספגו זה את טעמו של זה - והיא צדקה. עוד משבר צהריים שהסתיים בהצלחה גדולה.


הרבה ורוד ברוטב אחד (צילום: נורית טל) 

 

פסטה ברוטב סלמון ורוד

מנה מהירה בפחות מחצי שעה לארבעה מקורים פעורים, ממה שהיה בבית. למיטב זכרוננו, טעימה אף יותר מהמקור. כלל ברזל בהכנת פסטה: הרוטב צריך להיות מוכן לפניה ולחכות לה.

 

המרכיבים:

כ-400 גרם פילה סלמון ללא העור

4 כפות מיסו לבן

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כף מירין

(ואפשר גם פשוט מלח ושמן זית במקום שלושת האחרונים)

צנצנת רוטב פומודורו

250 מ"ל שמנת לבישול 10% שומן

500 גרם פסטה 

 

אופן ההכנה:

  1. את הסלמון אפשר לאדות ואפשר לצלות קלות בגריל הטוסטר אובן. אפשר לכסות ולעסות במיסו צ'ילי ומירין או במעט שמן זית ומלח. מאדים כ-10 דקות או צולים כ-15 דקות בחום של 220 מעלות.
  2. בסיר עם תחתית עבה מערבבים את השמנת עם רוטב העגבניות וממליחים לפי הטעם. מחממים את הרוטב.
  3. כשהסלמון מוכן מפוררים אותו בגושים גדולים יחסית לתוך הרוטב. מבשלים עם מכסה כ-6 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מכינים את הפסטה לפי ההוראות ולא מגזימים בבישול. פסטה צריכה להיות נגיסה במידה, לא קשה מדי וגם לא קווטש.
  5. אוכלים מייד, רצוי עם פרמזן.

 

נורית טל כותבת את הבלוג תופינים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כלל ברזל: הפסטה מחכה לרוטב
צילום: נורית טל
מומלצים