שתף קטע נבחר

ביידן על איראן: "כמו ישראל, בעד סנקציות קשות"

סגן הנשיא האמריקני שיגר מסר מרגיע באשר לעמדת וושינגטון על הדרישה להטיל על טהרן עיצומים חריפים. "זה הצעד המשמעותי ביותר לקראת השגת יציבות במזרח התיכון"

רגע לפני שהמריא בחזרה לארצו, שידרה רשת "אל ג'זירה" ראיון עם סגן נשיא ארצות הברית, ג'ו ביידן, שבו הדגיש כי בין וושינגטון לירושלים שוררת תמימות דעים באשר לצורך להטיל על איראן סנקציות חריפות. הוא אמר כי המשך פיתוח תוכניתה הגרעינית מערער את היציבות באזור כולו.

 

"אנו מאוחדים עם שאר מדינות העולם סביב הצורך להטיל סנקציות על איראן בגלל שאיפותיה להשיג נשק גרעיני. זה הצעד הגדול ביותר לקראת השגת יציבות, לא רק ביחס לישראל אלא גם ביחס לעולם הערבי כולו. זה לא סוד כי גם הממשלות במזרח התיכון חוששות מכוונותיה של טהרן", אמר ביידן.


נפרדים לשלום. ג'ו ביידן ואשתו ג'יל (צילום: AFP)

 

"העובדה שממשלת איראן מצליחה להמשיך ולפעול בניגוד להסכמות היא דבר שעל העולם להתנגד לו. אני סבור שנעשה זאת באמצעות הטלת סנקציות רציניות עליה. ישראל וארצות הברית מאוחדות בעמדתן בסוגיה, ולכך שותפות גם שאר מדינות העולם".

 

באשר לחידוש המגעים בין ישראל לפלסטינים, הביע ביידן תקווה כי הצדדים יוכלו לשוב למשא ומתן מלא כבר בתוך זמן קצר. "אני מצפה לשיחות ישירות בעוד ארבעה חודשים.

הבעיה לא תיפתר בכוונות הטובות של הליגה הערבית או במאמצים של ארצות הברית, למרות שהם הכרחיים כדי להביא את הישראלים והפלסטינים לשבת לדבר".

 

ביידן נשאל על המצב ברצועה והשלכות השסע בין פתח לחמאס על הזירה המדינית. "לא ייתכן שהאמריקנים ירצו בשלום יותר מהפלסטינים. הצעד המשמעותי ביותר להשגת פיוס בין הפלסטינים עצמם הוא אופק מדיני. אני סבור שרוב הפלסטינים יקבל את פתרון שתי המדינות, אך עדיין קיימים גורמים המהווים מיעוט, הן בעזה והן בגדה, שאינם רוצים בכך".

 

הוא התייחס גם להמשך קיומו של שלטון חמאס ברצועה: "במציאות תקום מדינה פלסטינית מאוחדת שתהיה מקושרת לעזה, אך אנחנו חייבים להתחיל בנקודה כלשהי. אם תהיה התקדמות אנו נראה השתלבות בעמדות בין הממשל בגדה לבין זה שברצועה, מה שיסייע לשכנע את האנשים בצורך לקיים דיאלוג".


הכנות לסיור בשמי הארץ (צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון)

 

"ביידן הבין שלא הייתה כוונה להביך אותו"

לפני שעזב את האזור, נועד ביידן עם שר הביטחון, אהוד ברק, בפגישה בארבע עיניים בתל אביב. על רקע המבוכה סביב פרסום המכרז לבנייה במזרח ירושלים, אמרו בסביבתו של ברק כי לכל אורך הפגישה נשמרה אווירה טובה.

 

"לאחר הטיסה בשמי הארץ התקבלה תחושה שביידן הבין כי לא הייתה כל כוונה להביך אותו. ברק הסביר שהבנייה לא נעשית מחר, שמדובר בתהליך ארוך וכן שבסך הכל מדובר בירושלים. אין שום דבר שנעשה בזדון", הסבירו.

 

ברק עצמו אמר לביידן כי "ממשלת ישראל אמצה את מפת הדרכים ואת עקרון שתי המדינות. הכניסה למשא ומתן הוא אינטרס ישראלי, ובהיעדרו יירשם ניצחון הגדול לקיצונים. מצב של קיפאון עלול לדרדר את האזור לאלימות, ולכן ישראל שואפת גם לקיים משא ומתן עם סוריה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים