שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    יין: חולמים בספרדית

    לאחר היסוסים, התפתה אבי אתגר לטעום ארבעה ינות ריוחה ספרדים: אחד לבן ושלושה אדומים, והוא אהב את כולם

    ברגע הראשון התבוננתי בו בחשדנות מסויימת, אני חושב. ככה אני עם זרים, כשנכפית עלי אינטימיות פתאומית. אפילו הצליל של שמו, "קונדה דה-ואלדמאר", נסיכי ככל שזה נשמע, לא עשה עלי את הרושם הצפוי.
    במבט שני, עורג יותר, הבחנתי בקריצה שלו. הבהוב ירקרק של אור גנוז, מזמין, מפתה. היה משהו נעים, מחבק, כבר במחשבה עליו, עוד לפני שחשתי את טעמו בפי. זו ההבטחה, כנראה, לעתיד הזהוב הזה, הנשקף מתוך הזכוכית עטופת הכפור. התמסרתי.
    קונדה דה-ואלדמאר – בלאנקו הוא יין ריוחה לבן, שזה עתה עלה אלינו מספרד. הוא עשוי מזן ענבים הנקרא 'ויורה' (מתחרז עם גיורא), הזן הנפוץ ביותר ליינות ריוחה לבנים. ריוחה הוא איזור גידול היין העיקרי של ספרד, מקביל לבורגון ולבורדו של צרפת: לא אחת יוצאים משם יינות מצויינים, הרבה מעבר ליחסי-הציבור המנופחים לעתים של יינות צרפתיים מקבילים.
    על אף מחירו הלא-נורא, 65 שקלים לבקבוק, זהו יין רציני, שהותסס והתפתח בחביות עץ, מה שהעניק לו גימור של אלגנטיות, למרות תחושת הפריכות והפירותיות המתפרצת, האופייניים לפעמים ליינות פשוטים. בעניין טעמי הפרי, קשה להגזים במחמאות לקונדה הלבן הנפלא הזה. אבל לי לפחות קשה גם לזהות את רמזי הטעם. משהו רחוק, לא מכאן, אולי ניחוח כמהין, אולי משהו טרופי, אקזוטי, לא מוכר. אבל מה זה חשוב, בעצם - זה אחלה יין.

    ועוד ריוחה. גם האדומים, כמו זה הלבן, בסדרת קונדה דה ואלדמאר, הם מייקבי מרטינז בוחאנדה (מתחרז עם אוגנדה), שלהם שטחי הכרמים הגדולים ביותר בריוחה - איזור היין המפורסם של ספרד.
    שלושה יינות אדומים טעמתי בסדרה הזאת:
    קונדה דה ואלדמאר – קריאנזה 97'. שוב, יין מהנה, פרחוני וטעמי פרי מודגשים. בעל גוף בינוני, כדאי לשתות אותו קריר, ומפתיע לגלות עד כמה הוא מתאים לקשת רחבה של מאכלים. עם דגים ופירות ים, עם סלטים מתובלים, עם שיפודים על האש, עם גבינות או עם כלום. רק אתם והיין. קניה מצויינת, לדעתי, ב-56 שקלים לבקבוק כזה.
    השם קריאנזה מעיד על כך, שהיין יושן כשנה עד שנה וחצי בחביות עץ. יינות ספרדיים הנקראים רזרבה, שהו לפחות שנתיים בעץ, ואחר כך נשמרו כשנה בבקבוקים לפני שיצאו את היקב. למרות השנתיים בעץ, הוא שומר היטב על טעמי הפרי, וגם על צבעו האדום הבוהק. 85 שקלים לבקבוק רזרבה מבציר 95'.
    את קפיצת היין המשמעותית עושה הסדרה בגראן רזרבה 93'. גראן רזרבה הוא יין שמופק רק בשנות בציר מיוחדות, ומיושן כשלוש שנים בעץ, ועוד שנתיים בבקבוקים. זה שלפנינו בילה 44 (!) חודשים בעץ, מה שניכר בטעמי הוניל הרכים שלו. הוא מלא יותר, גם צבעו עמוק יותר, והוא מותיר בפה תחושת יין ממושכת. 125 שקלים לבקבוק עם התווית המוזהבת.

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    נדב נויהוז
    אבי אתגר
    נדב נויהוז
    קונדה דה ואלדמאר קריאנזה
    גראן רזרבה
    קונדה דה ואלדמאר בלאנקו
    מומלצים