שתף קטע נבחר

מריחים את פסח: עוגת גזר, אגוזים ותבלינים

ההכנות לפסח עוד רגע מתחילות, אבל למי שכבר לא יכול להתאפק, הנה מתכון לעוגה נפלאה ונימוחה של גזר ואגוזים, עם קינמון, ציפורן, הל וציפוי קרם

עוגת גזר ואגוזים

העוגה מכילה שכבת קרם במרכזה, אולם אפשר בהחלט לוותר על השלב הזה ולמרוח את הקרם רק על השכבה החיצונית של העוגה

 

המרכיבים:

1/2 קילו גזרים קלופים

2 כוסות (200 גרם) אגוזי מלך טחונים

1 כוס סוכר (200 גרם)

100 גרם חמאה רכה

4 כפות קמח מצה

3 חלמונים

5 חלבונים

1/2 כפית הל טחון

1/2 כפית ציפורן טחון

1/2 כפית קינמון טחון

קורט אגוז מוסקט טחון

לקרם:

1 מכל שמנת מתוקה

1 שקית אבקת סוכר

1/4 כוס אגוזים קצוצים

 

עזרים: תבנית בקוטר 26 ס"מ


(צילום: index open)

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים במיקסר את החלבונים, עד שמתקבל קצף בהיר.
  2. בקערה נפרדת מקציפים את החמאה עם 3/4 כוס סוכר, עד שמתקבל קרם בהיר. מוסיפים את החלמונים, הציפורן, ההל, הקינמון ואגוז המוסקט. מקציפים דקה נוספת.
  3. מערבבים בקערה את האגוזים ויתר הסוכר. מוסיפים לקרם ביחד עם קמח המצה.
  4. מגררים את הגזרים דק ומוסיפים גם אותם לתערובת. מערבבים ידנית, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. מקפלים פנימה את קצף החלבונים, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך 45 דקות, עד שהעוגה משחימה.
  7. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים כ-20 דקות. משחררים מהתבנית ומצננים על רשת 20 דקות נוספות.
  8. בעזרת סכין רחבה חוצים את העוגה בזהירות לשתי חתיכות, לרוחב.
  9. הקרם: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר, עד שמתקבלת קצפת יציבה.
  10. מורחים 1/3 מכמות הקצפת על השכבה התחתונה של העוגה, ומעליה מניחים את השכבה העליונה.
  11. מורחים את השכבה העליונה בקצפת שנותרה ומעליה מוסיפים אגוזים קצוצים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים