שתף קטע נבחר

במטבח עם הגשש: קדירת שייטל וירקות ירוקים

שייקה לוי הלך לפגוש את השף אבי שטייניץ שלימד אותו להכין קדירה של קוביות שייטל ביחד עם המון ירקות ירוקים ואביביים

 

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

קדירת קוביות שייטל בירקות ירוקים אביביים

מתכון של השף אבי שטייניץ, באדיבות "אדום אדום"

 

תבשיל קדירה מהיר יחסית, שבסיום הבישול "מרעננים" אותו עם כל הירוקים של האביב

 

המרכיבים:

1 ק"ג קוביות שייטל 1.5X1.5

4 כפות שמן זית

עלים מ-3 גבעולי טימין

מלח פלפל גרוס

2 בצלים סגולים גדולים קלופים, חתוכים לקוביות

2 כרשות פרוסות

2/3 כוס יין לבן יבש

1/2- 2/3 כוס מרק עוף או מים

1 פלפל אדום חריף

לירקות הירוקים:

200 גרם אספרגוס

200 גרם פול ירוק מופרד מהתרמילים

200 גרם אפונת שלג

120 גרם אפונה סינית

120 גרם שעועית רחבה

לתיבול:

8 עלי בזיליקום קרועים

1 כף אורגנו טרי (רק עלים)

1 כף גדושה שום ירוק קצוץ דק עם חלקו הירוק

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את קוביות השייטל עם שמן הזית, המלח, הפלפל והטימין.
  2. מחממים סיר כבד נמוך וכאשר הוא חם מוסיפים פנימה את הבשר בשכבה אחת. נותנים לו לשבת דקה אות שתיים ואז מערבבים והופכים, כדי להשחימו משני הצדדים.
  3. חורצים את הפלפל החריף ומוסיפים למחבת ביחד עם הבצל והכרשה. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות נוספות.
  4. מוסיפים את היין הלבן והמרק ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית כ-3/4 שעה.
  5. חולטים את הירקות הירוקים, מלבד אפונה השלג, במים רותחים במשך 3-4 דקות. מוסיפים את האפונה ואחרי שתי דקות מסננים.
  6. בודקים שהבשר התרכך ומוסיפים את הירקות הירוקים ביחד עם הבזיליקום, האורגנו והשום הירוק. מערבבים, מתקנים תיבול ומגישים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
צילום: סי די בנק
צילום: סי די בנק
מומלצים