שתף קטע נבחר

מזכ"ל האו"ם בירושלים: די למצור, די לירי מעזה

בפגישה עם נשיא המדינה, שמעון פרס, קרא מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, לישראל ולפלסטינים לעשות צעדים כדי להתקדם בתהליך המדיני: "המטרה המשותפת שלנו במשא ומתן היא להביא לתוצאות תוך 24 חודשים"

בשעה שבה הדרום מופגז, התייצב הערב (שבת) מזכ"ל האו"ם, באן קי-מון, בירושלים וקרא לקיצונים בעזה להפסיק לירות רקטות. מנגד, קרא לישראל להסיר את המצור על הרצועה. הוא דיבר בפני כתבים בפגישה עם הנשיא, שמעון פרס, במשכן הנשיא. באן קרא לחמאס לשחרר את החייל החטוף גלעד שליט, והנשיא פרס הודה לו על כך שייפגש עם הוריו של שליט במהלך ביקורו בארץ.

 

באן הבהיר כי "המוקד צריך להיות ביצירת מצב שבו המאמצים לשלום יצליחו להימנע מפעולות שפוגעות באמון. כוונתי להקפאת התנחלויות. המטרה כפי שקבענו באו"ם היא לדון ולסכם את כל נושאי הליבה תוך 24 חודשים".


נועד עם פרס, ייפגש עם הורי שליט (צילום: גיל יוחנן)

 

הוא הוסיף: "אני מבין את האתגרים שכרוכים בלהבטיח ביטחון לעם שלך. אנו עובדים עם הקהילה הבינלאומית כדי להביא ולבסס שלום יציב ובר קיימא בין ישראל לשכנים שלה, הפלסטינים שיוכלו לחיות בשלום זה לצד זה. אנו צריכים יחד עם זאת להביא לסיומם של כל מעשי האלימות". הנשיא פרס אמר: "האופק האופטימי שלי - שלום אפשרי. בואו נתחיל עכשיו מהר ככל שאנו יכולים להפסיק את העימות".

 

מוקדם יותר נועד מזכ"ל האו"ם במלונו בירושלים עם ראש אגף המודיעין, אלוף עמוס ידלין, וקיבל עדכון על תמונת המודיעין האסטרטגית במזרח התיכון. האלוף ידלין סיפר על נתיבי ההברחות מאיראן בדרכי הים, האוויר והיבשה והסיוע שמעניקה איראן לגורמי הטרור השונים במזרח התיכון. כמן כן סקר את המצב בדרום לבנון, הפרות חיזבאללה את החלטת האו"ם 1701. ידלין גם סקר את נושא פרויקט הגרעין האיראני.

  

לפגישת פרס ובאן קי-מון הצטרף ראש אגף התכנון בצה"ל, האלוף אמיר אשל, שסקר את הקשר של גורמי צה"ל עם סוכנויות האו"ם, כוחות שימור השלום הפועלים באזור, המצב בדרום לבנון וסטטוס החקירות של צה"ל בנושא "עופרת יצוקה".

  

שני נציגי צה"ל העלו בפני מזכ"ל האו"ם את סוגיית גלעד שליט וכן את התובנות ממלחמה בשטח אורבני צפוף. מחר ייפגש באן, לבקשתו, עם קצינים וקצינות שלקחו חלק במשלחת החילוץ והרפואה של צה"ל לאזור האסון בהאיטי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מזכ"ל האו"ם בבית הנשיא
צילום: גיל יוחנן
מומלצים