שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    אל תפספסו: המתכון להמבורגר הכי טוב בעולם
    170 יורו לקילו בשר טחון, זה מה שמשלמים עשירי פריז לקצב הצרפתי איב מארי לה בורדונק, שמאכיל את הפרות שלו בגרנולה ומשקה אותן בליטר יין אורגני מדי יום. לא פלא שההמבורגר שלו נחשב לטוב בעולם. הנה המתכון, כפי שפורסם ב"ידיעות אחרונות"

    הקצב הצרפתי איב מארי לה בורדונק נחשב לאחד הקצבים הטובים בעולם. באטליז שלו בפריז, ‭Le Couteau d'Argent‬ ("סכין הכסף"),‬ קונים כל עשירי צרפת ומפורסמיה, שיכולים להרשות לעצמם לרכוש נתחי בשר במחיר הלא ייאמן של 170 יורו לקילו.

     

    לה בורדונק, דמות ססגונית ומשעשעת במיוחד, ידוע בזכות כישורי החיתוך והטיפול הייחודיים שלו בבשר – הפרות שלו ניזונות מגרנולה ושותות ליטר יין אורגני מדי יום, מקבלות מסאז' יומי וחיות כל אחת בתא נפרד מרעותה. בזמן חיתוך הבשר הוא משתמש בתנועות ידיים תיאטרליות ומשמיע לבשר שבידיו מילות אהבה. אין פלא שב‭2009-‬ בחר הניו-יורק טיימס בהמבורגר שלו להמבורגר הטוב בעולם. הסוד: שימוש בנתחים הכי משובחים, בתוספת טוויסט קטן – שומן כליות.

     

    לה בורדונק, הנוהג להסתובב כאורח של מפעלי בשר בעולם כולו, הגיע בשבוע שעבר לביקור במפעלי "אדום אדום‭,"‬ ואמר כי זהו המפעל המתקדם ביותר לבשר שביקר בו מימיו. "אין לכם במה להתבייש, לפי מה שאני רואה כאן, איכות הבשר הטרי בישראל מעולה‭."‬ בין לבין גם שיחרר את המתכון הסודי להמבורגר המפורסם שלו, לא לפני שהחליף את שומן הכליות, הבלתי כשר מסתבר, בשומן בוקס, הלקוח מאזור מפשעת הפרה. שומן בוקס ניתן לבקש מכל קצב, או להחליף בשומן בקר.


    ההמבורגר של לה בורדונק (צילום: רפי דלויה) 

     

    ההמבורגר של לה בורדונק

    המרכיבים (ל‭4-‬ מנות):

    4 לחמניות

    1 בצל אדום פרוס דק

    לקציצות:

    300 גרם פילה בקר, ללא שומן וגידים

    300 גרם לב של ורד הצלע, ללא שומן וגידים

    50 גרם שומן בוקס

    מלח ופלפל

    לממרח:

    300 מ"ל קטשופ

    2 כפות וויסקי איכותי

    עלי תימין

     

    אופן ההכנה:

    1. קוצצים את הבשר לקוביות של 1 ס"מ, נגד כיוון הסיבים ובפריסה אחת.
    2. קוצצים את השומן לקוביות של 1 ס"מ.
    3. מערבבים היטב וצרים ארבעה המבורגרים דחוסים.
    4. הממרח: מערבבים את הקטשופ עם הוויסקי ועלי התימין.
    5. חוצים את הלחמניות ומחממים בתנור.
    6. צולים את ההמבורגרים עד למידת ההכנה הרצויה, ומפזרים מעל מלח ופלפל, לפי הטעם.
    7. מרכיבים את ההמבורגר: מורחים את החלק התחתון של הלחמניות בממרח, מניחים את הקציצות ומוסיפים את הבצל.

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    הקצב של המיליונרים. לה בורדונק
    צילום: רפי דלויה
    מומלצים