שתף קטע נבחר

הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    מדריך: 8 טיפים להבטחת פרטיותכם בפייסבוק
    נמאס לכם כשחברים מעלים תמונות ומידע עליכם? כשאפליקציות שהוספתם שולחות פרטים עליכם לחברים? המייל-פייסבוק שלכם סתום מרוב הודעות? כך תשמרו על פרטיותכם ברשת החברתית הגדולה

    כאשר פייסבוק פרצה ב-2007 (הושקה ב-2004), איש לא שיער שבחלוף שלוש שנים מפריצתה יתברר שמדובר בתופעה חובקת רשת ועולם. מרשת חברתית תמימה ששימשה בעיקר על מנת לשמור על קשר בין נערי קולג', פייסבוק הפכה למפלצת שרוצה לדעת הכל עלינו, על הקשרים החברתיים שלנו ועל כל מה שמעניין

    אותנו.

     

    פייסבוק רוצה לדעת עלינו הכל על מנת לספק לנו תכנים רלוונטיים ואישיים יותר. מנגד, השליטה נשארת בידיה לכל אורך הדרך. היא קובעת מה נחשוף, וכמה נחשוף. מעטים טורחים לשנות את הגדרות הפרטיות בפרופיל האישי שלהם. ייתכן שלא ממש אכפת לכם ואינכם מחשיבים את המידע בפרופיל שלכם כפרטי, אבל אם אתם כן מעוניינים להחזיר לידיכם חלק מהשליטה על הגרף החברתי שלכם, הטיפים הבאים יכולים לעזור.

     

    1. ביטול התאמה אישית מיידית

    אולי ראיתם פעם את ההודעה הבאה בפרופיל שלכם:

     


     

    אפשר לראות את התכונה בפעולה בינתיים באתרים כמו Pandora.com, Yelp.com וגם Docs.com המשותף למיקרוסופט ולפייסבוק ובקרוב היא תופיע באתרים נוספים רבים (אין קשר אגב, לכפתור ה-Like שעומד להיות מוטמע גם הוא באתרים חיצוניים). תכונה זו הופכת את האתרים החביבים עליכם (מאלה המשתפים פעולה עם פייסבוק בעניין) לחברתיים, ומציעה לכם תכנים המותאמים אליכם באופן אישי.

     

    כמו כן, פעולות שתבצעו באתרים אלה ישפיעו על התכנים שיופיעו בפיד האישי שלכם בפייסבוק. נשמע נפלא, אך אם מקליקים על Learn More, מגיעים לדף הסבר אשר בתחתיתו הסבר קטן על השלכות הפרטיות לפיו אפשר להבין שלא שואלים אותכם: ההתאמה האישית הזו תתבצע אוטומטית אלא אם כן תבחרו להפסיק אותה. 

     


     

    לחיצה על Clicking here תציג את המסך הבא הנגיש גם באמצעות בחירה באפשרות Privacy Settings ומתוך Applications and Websites לחצו על Edit Settings מתחת ל-Instant Personalization.

     


     

    במסך שיוצג תוכלו להסיר את הסימון המאפשר לפייסבוק לעשות שימוש במידע הציבורי שלכם, כדי להתאים אישית כל אתר חיצוני על פי פעולות שתבצעו בפייסבוק ובאתרים שותפים.

     


     

    פייסבוק לא תוותר בנקל, אך אם תלחצו על Confirm במסך הבא שיוצג, לא תתבצע עוד התאמה אישית עבורכם.

     


     

    עם זאת, פעולה זו לא תמנע מחברים שלכם לעשות שימוש במידע הציבורי שלכם כדי להעשיר את חוויית הגלישה שלהם. כדי לא להיות משויכים כלל לאפליקציה מסוימת בפייסבוק, עליכם לחסום אותה כליל. לשם כך, עליכם להקליק על דף של אפליקציה מסוימת וללחוץ על Block. אפשר לראות רשימה של כל האפליקציות שאישרתם בעמוד הזה.

     

    עוד ב"חורים ברשת": בסן פרנסיסקו ייסדה פייסבוק את ה-Web 3.0

     

    2. לשלוט על השיתוף של החברים

    לא פעם חברים שמשתפים באתרים חיצוניים ובאפליקציות מידע אישי שאתם פירסמתם בפרופיל שלכם עלולים לגרום אי נחת. אפשר לשלוט בהגדרות השיתוף של חברים דרך דף Applications and Websites ובחירה ב-Edit Settings ליד What your friends can share about you. אפשר לקבוע, למשל, שאיש לא יוכל לשתף עדכוני סטטוס שלכם באתרים חיצוניים או כל מידע אחר שלא תרצו בשיתופו.

     


     

    3. חסימת אפליקציות מיותרות

    אפליקציות שאישרתם להם בעבר להשתמש במידע אישי שלכם עלולות להיות פתח לצרות: פרטים אישיים שנחשפים, התראות שנשלחות לחברים מבלי שאישרתם, ספאם וצרות אחרות. בדף זה תוכלו לראות את כל האפליקציות שאישרתם – בפייסבוק, באתרים חיצוניים ובדסקטופ – ולחסום את כל האפליקציות הישנות והמיותרות בהם אתם לא משתמשים.

     


     

    4. הגבלת חשיפה בתוצאות חיפוש

    כל מי שמחפש בפייסבוק ובמנועי חיפוש חיצוניים יכול לראות כעת עדכוני סטטוס שלכם בפייסבוק. כדי להגביל את החשיפה בתוצאות החיפוש, עברו לדף Privacy Settings ולחצו על Search. בעמוד זה תוכלו לקבוע מי יכול לצפות בתוצאות חיפוש שלכם בפייסבוק ואם עדכוני הסטטוס שלכם יהיו נגישים למנועי חיפוש חיצוניים.

     


     

    עוד ב"חורים ברשת": שלושה תוספים מומלצים לדפדפן כרום

     

    5. הגבלת חשיפה לאלבומי תמונות

    לא מוצא חן בעיניכם שזרים צופים בתמונות שלכם? חזרו שוב ל-Privacy Settings ובחרו ב Edit Settings לצד Photo Albums. בעמוד שייפתח תוכלו לקבוע מי יוכל לצפות בכל אלבום – חברים, חברים של חברים או כולם.

     


     

    6. מניעת פרסום בדף שלכם

    נמאס לכם שהפרופיל האישי שלכם נראה כמו מזבלה? תוכלו למנוע מחברים לפרסם עדכונים בקיר שלכם בעמוד Profile Information. אגב, ברירת המחדל קובעת שרק אתם יכולים לצפות בעדכוני סטטוס שפירסמו אחרים על גבי הקיר שלכם.

     


     

    7. הגבלת בקשות חברות

    סובלים מבקשות חברות סיטונאיות מאנשים שאתם לא מכירים? בעמוד Contact Information באזור Privacy Settings אפשר לקבוע שרק חברים של חברים יוכלו לבקש להוסיף אתכם כחברים חדשים ולשלוח לכם הודעות. אגב, כדאי לוודא שהגדרות הפרטיות לא יותר מדי נוקשות גם ביחס לציפיות שלכם, מצד שני.

     


     

    8. חסימת התראות במייל

    אפליקציות חיצוניות בפייסבוק אינן יכולות עוד לשלוח לנו התראות במייל אלא אם כן ביקשו וקיבלו במפורש את רשותנו לכך, ויש בכך ברוך שפטרנו גדול. עם זאת, פייסבוק ישלח לכם התראות במייל על מגוון רחב של פעולות באתר: הודעה חדשה שהתקבלה, בקשת חברות חדשה, Poke חדש, תיוג שלכם בתמונה, תגובה לתגובה שלכם על פוסט, תגובה לפוסט שגם אתם הגבתם לו ועוד. כדי להסיר חלק מההתראות האלה בקרו באזור Account Settings ובחרו בלשונית Notifications.

     


     

     

    עוד ב”חורים ברשת": ישראל הגישה לגוגל כמה בקשות לצנזר תכנים ב-2009

     

     

     

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים