שתף קטע נבחר

הפדופיל ששמר: חקירה נגד חברת כוח האדם

החוק דורש ממוסדות שבהם חוסים קטינים לבדוק שהעובדים לא הורשעו בעבירות מין. בעמותת מטב חשבו אחרת, ולכן לא בדקו את הרוצח והפדופיל שהועסק אצלם, ותקף נערה: "מגיע סבא חביב, מסביר כי הוא עובד בחברות נוספות, המחוקק אוסר עלינו לבקש תעודות יושר"

מנכ"לית חברת כוח-האדם מטב זומנה לחקירה במשטרת כפר סבא, בעקבות החשדות שעובד שלה, רוצח ופדופיל מורשע, ביצע מעשים מגונים בנערה אובדנית בבית החולים מאיר. בנוסף יזומנו לחקירה בכירים בבית החולים, כדי לבדוק כיצד הועסק החשוד בהשגחה על ילדים.

  

בעמותת מטב, שהעסיקה את יוסף נינו בן ה-70, הופתעו לגלות על עברו הפלילי העשיר והסבירו כי החוק אוסר עליהם לבקש תעודת יושר. רוניתה טביב, מנהלת סניפי מרכז וצפון במטב - עמותה לשרותי טיפול ורווחה, אמרה ל-ynet כי "כרגע כל שאנו יכולים הוא לבקש מהמועסקים שלנו לחתום על מסמך שאין להם עבר פלילי, כי החוק אוסר עלינו לבקש תעודת יושר". 


"מגיע סבא חביב". מנסים להסביר מה קרה בבית החולים (צילום: עידו ארז)

 

היא הוסיפה כי נינו מועסק בחברה מזה כחודשיים וכי הוא עובד בחברות נוספות. "מגיע סבא חביב, מסביר כי הוא עובד בחברות נוספות, המחוקק אוסר עלינו לבקש תעודות יושר וכך על פי כישורים מתאימים מקבלים אותו. לפתע קורה לצערנו הרב מקרה כזה ואנו מגלים כי הוא ישב עשרות שנים בכלא על עבירות חמורות. הדיון הציבורי צריך לעסוק בחוק הזה, מדינת ישראל צריכה לשקול מחדש את החוק".

  

טביב הוסיפה כי בחברה מועסקים 17 אלף עובדים, רובם משכבות חלשות. לדבריה, בחברה מצרים על המקרה, "נגרם לנערה עוול גדול והיא הנפגעת כאן".

 

מתברר שהחוק דווקא מחייב את חברת מטב לנהוג אחרת מכפי שנהגו. לפי חוק למניעת העסקת עברייני מין, כל מוסד שבו שוהים קטינים או חוסים צריך לבדוק שהעובדים בו לא הורשעו בעבר בעבירות מין. החוק מתייחס רק לגבי עובדים גברים, ולפיו על המוסד לקבל אישור מיוחד מהמשטרה כי לאותו עובד אין עבר של עבירות מין.

 

"המדינה לא עשתה כלום ליישם את החוק"

ד"ר דנה פוגץ', ראש מרכז נגה בקריה האקדמית אונו, העוסק בסיוע לקורבנות פשע סיפרה כי החוק קובע כי כל אדם שמעסיק עובדים במקומות, ומוסדות שמטפלים בילדים ובמוגבלים שמוגדרים בחוק, "חייב לפנות למשטרה ולקבל אישור על העסקה. אין שום קשר לתעודת יושר, זו דרישה בפני עצמה - אישור שלא מדובר בעבריין מין מורשע".

 

פוגץ' מתחה ביקורת על התנהלות הרשויות ואמרה כי ניתן היה למנוע את המקרה. "החוק הזה קיים משנת 2001 אך אף אחד לא מכיר אותו, כולל מעסיקים שאמורים לפעול על פיו. המדינה לא עשתה כלום על מנת ליישמו. אני מאוד מקווה שהמקרה הזה יהיה דגל שגם במשטרה וגם רשויות האכיפה יתעוררו".

  

מנכ"ל המועצה לשלום הילד, ד"ר יצחק קדמן, קרא בשיחה עם ynet להעמיד לדין את בית החולים וגם את החברה הקבלנית שהעסיקה את יוסף נינו. הוא חשוד כי תקף מינית נערה עליה שמר בבית החולים. "הם לא עשו את המוטל עליהם, אם הם היו מבקשים הם היו מקבלים מהמשטרה פלט קצר, בו היה מצוין שהוא הורשע". הוא קרא לבדוק את העניין עד תום. 

 

קדמן מתח ביקורת על המצב שבו בית החולים שוכר אדם לתפקיד כל כך רגיש ואמר כי "זה פשוט לא ייאמן. גם אילולא היתה עבירה, זו פעם ראשונה שאני שומע שמציבים משגיח לא מסגל בית החולים על אדם במצב כל כך מסובך. זה שמציבים עובד קבלן לפי שעות, זה משהו שהדעת לא תופסת. אם הפרטים הללו נכונים, זו שערורייה בפני עצמה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
החקירה מסתעפת. בית החולים מאיר
צילום: עידו ארז
מומלצים