שתף קטע נבחר

עוגת גבינה עם פירות העונה

עוגת גבינה טעימה ומיוחדת זו משלבת בין מרקמה העדין והיציב של גבינת הריקוטה ובין ניחוחות התפוז והלימון, ומתיקות הפרי

עוגת גבינה עם פירות העונה

המרכיבים (לתבנית פאי בקוטר 26):

לתחתית הקראמבלס:

80 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

100 גרם סוכר

100 גרם קמח

קורט מלח

1/2 כפית תמצית וניל

לסירופ:

4 אגסים קלופים, מגולענים וחצויים

200 גרם תותי שדה טריים מרוסקים בבלנדר

300 מ"ל מים

250 גרם סוכר

1 כף מיץ לימון

למלית הגבינה:

500 גרם גבינה ריקוטה גד

200 גרם אבקת סוכר

30 גרם קורנפלור

5 חלמונים

5 חלבונים

קליפה מגוררת מחצי לימון

קליפה מגוררת מחצי תפוז

1 כפית תמצית וניל


(צילום: סטודיו דן לב)

 

אופן ההכנה:

  1. תחתית הקראמבלס: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר, המלח והוניל במהירות איטית במשך דקה. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת פירורים גסים. מעבירים למקרר.
  2. האגסים: יוצרים בעזרת סכין דוגמת שתי וערב על כל מחצית אגס. מביאים לרתיחה את מחית התותים, המים, הסוכר והלימון. מוסיפים את האגסים, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות (עד שהאגסים מקבלים את הצבע האדום של התותים). מסירים מהאש ומכסים את הסיר ל-20 דקות.
  3. המלית: טוחנים במעבד מזון את הריקוטה גד, אבקת הסוכר, הקורנפלור, החלמונים, גרדת התפוז והלימון ותמצית הוניל עד לקבלת מרקם חלק. מעבירים לקערה גדולה.
  4. מהדקים נייר אפייה לתבנית. מצפים את התחתית בשכבה אחידה של פירורי קראמבלס (ושומרים מעט בצד כדי לפזר על העוגה).
  5. מקציפים במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף עדין. מוסיפים שליש מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומאחדים את התערובת בעזרת מקצף יד. מוסיפים את יתרת הקצף ומקפלים עד לקבלת בלילה אחידה ואוורירית. יוצקים את המלית על תחתית הקראמבלס ומשטחים.
  6. מסננים את האגסים ומסדרים על גבי המלית. זורים את שארית הקראמבלס.
  7. אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך 30-35 דקות ומצננים.

 

גלית והנס ברטלה הם הקונדיטורים של מסעדת גאיה ברטלה

 

 


פורסם לראשונה 04/05/2010 19:49

 

לפנייה לכתב/ת
הקונדיטורים גלית והנס ברטלה
צילום: סטודיו דן לב
מומלצים