שתף קטע נבחר

איתן והגמלאים חוזרים לביצה. "איך הוא מעז?"

שרוני בטוח שהמצביעים לא טיפשים, גלזר מדגיש את הדעות הקדומות וגלנטי דווקא מאמין שזה אפשרי. הגמלאים בגמלאות עוקצים ומנתחים - יש סיכוי לתקומה?

לאחר ששבתה את לבבות הבוחרים וצברה שבעה מנדטים בבחירות 2006, התרסקה מפלגת הגמלאים בבחירות 2009 וצפתה באחוז החסימה מלמטה. אתמול (יום ד') הודיע מנהיג המפלגה רפי איתן על קאמבק, וטען כי הכישלון הצורם היה ארגוני וכי הגמלאים בדרך ל"מכפיל כוח". אבל חבריו לסיעת גיל ההיא, לא כל כך משוכנעים.

 

"הבוחר הרבה יותר פיקח ממה שהם חושבים, איתן מחפש כותרת אז שייתן כותרת אמיתית ויאמר: אני הכשלתי ונכשלתי, אתן לאחרים להוביל", מסביר משה שרוני, לשעבר יו"ר סיעת הגמלאים בכנסת, שצופה למפלגה החדשה כישלון חרוץ.

 

שרוני הודח מתפקידו בשל מחלוקת עם איתן בשנת 2007, וטוען ש"המצביעים לא טיפשים - אלה האנשים שהכשילו את החוקים למען הגמלאים. לא צריך להחליף מפלגה, אלא להחליף אנשים. זה פטנט חדש, מי שמע על דבר כזה? מי שנכשל מקימים מפלגה עם שם חדש? הם היו צריכים להסיק מסקנות".

 

הוא מזכיר ש-200 אלף מצביעים הפכו ל-17 אלף, וממשיך לתקוף: "זה מראה כי הבוחר יותר פיקח ממה שהם חושבים, אחרת הוא שוב היה בוחר בהם, באנשים הללו שמחפשים רק תפקיד. איתן נותן תירוצים לכישלון שהוא גרם לו? הוא מטיל אותו על אחרים? הוא שהכשיל את כל חוקי הגמלאים, מעז?".

 

להרחיק את מחפשי הג'ובים

אלחנן גלזר כיכב אף הוא באותם ימי עליזים, כשפרש והקים סיעת יחיד בכנסת ה-17. גם הוא לא רואה סיכוי להצלחה מחודשת. "פרשתי מהמפלגה כי הגעתי למסקנה שאנחנו לא מצליחים לתת תשובות לבוחרים ששלחו אותנו למטרה מסוימת אותה הבטחנו.

 

"למרות שיש מקום למפלגה שתדאג לגמלאים ולעוולות המרובות, בקרב הציבור יש דעות קדומות על המפלגה, והוא מאמין כי היא איננה רצויה", מוסיף גלזר. "הציבור מרגיש שהבטחנו ולא קיימנו, לכן מפלגה כזו שאין לה תחליף לא תקום והציבור שלא רוצה בה, ימשיך לסבול בגזרת גמלאיו".

 

יצחק גלנטי, שהחליף את שרוני כיו"ר סיעת גיל, דווקא מאמין שהצורך החברתי, בשילוב כמה תנאים, יכול להקים את סיעת הגמלאים מעפר. "אם אכן ייבחרו האנשים המתאימים, שמסוגלים ויכולים - לא רק רוצים - אז יש סיכוי טוב לדרך הזו". מה צריך, אם כך? "להרחיק כל מיני אינטרסנטים שמחפשים עבודה, ולא ללכת להכרזות בומבסטיות. יש צורך בארגון מתאים, ולא כפי שהתנהלה אותה קבוצה שנבחרה בשעתו".

 

גלנטי מסביר כי לצד הניהול הנכון, על המפלגה לגעת בתחומים נוספים על מנת לסחוף בוחרים. "למעלה מ-700 אלף גמלאים מסוגלים להרים מפלגה לא מתוך אינטרס של כסף, אלא מתוך ראייה חברתית ובראשה החינוך. המפלגות הקיימות מתחרות על כיסאות ולא אידיאולוגיות, ולדור מייסדי המדינה יש הרבה מה להגיד ולעשות, על מנת להחזיר את המדינה אל הפסים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רפי איתן בדעתו
צילום: עופר עמרם
שרוני. "איתן מחפש כותרות"
צילום: ירון ברנר
צילום: גיל יוחנן
גלזר. אין סיכוי להצלחה
צילום: גיל יוחנן
צילום: גיל יוחנן
גלנטי. "להרחיק אינטרסנטים"
צילום: גיל יוחנן
מומלצים