שתף קטע נבחר

 

אחרי 12 ימי מעצר: מח'ול יוכל לפגוש את סנגוריו

אחרי איומי הסנגורים להחרים את הדיון והפגנות מחוץ לאולם בית המשפט, הוחלט להסיר, הערב ב-21:00, את הצו האוסר על הסופר החשוד בריגול לפגוש את פרקליטיו. הדיון נדחה לשעה זו. הסנגורים: זה לא מספיק, תנו לפגוש אותו לפני הדיון

לראשונה - ייצוג משפטי לחשוד המרכזי בריגול. הדיון שהיה אמור להתקיים הבוקר (יום ב') בהארכת מעצרו של אמיר מח'ול, החשוד יחד עם עומר סעיד בריגול, נדחה לשעה 21:00 בערב. בשעה זו, קבע בית משפט השלום בפתח-תקווה, יוסר הצו האוסר עליו להיפגש עם פרקליטיו, והוא יוכל לפגוש אותם לראשונה, מאז מעצרו לפני 12 ימים. מחוץ לבית המשפט, הפגינו בזמן הדיון עשרות קרובים של מח'ול ופעילי שמאל.

 

בפתח הדיון הבוקר, הודיעו פרקליטיו של מח'ול כי יחרימו את הדיון, אם לא יתאפשר להם לפגוש אותו. עו"ד עביר בכר מצוות ההגנה של מח'ול אמרה ל-ynet כי צוות הסנגורים מתכוונים להעביר בקשה מיוחדת לפגוש את מח'ול עוד לפני תחילת הדיון, והוסיפה כי "אין סיבה למנוע את המפגש לאחר שצו האיסור יוסר".

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עו"ד בכר הבהירה כי אם לא תינתן לצוות ההגנה האפשרות לפגוש את מח'ול קודם לדיון, הם יבקשו שלא לקיימו. "לאחר הסרת הצו, אין מניעה שנשב עימו כסנגורים, נשאל למצב בריאותו ונברר מה עבר עליו", הסבירה, "על מנת לאפשר ייצוג משפטי יעיל".

 

הסופר בן ה-52 מחיפה, דמות מוכרת בחברה הערבית ואחיו של ח"כ לשעבר, וסעיד, פרמקולוג ופעיל בל"ד בן 50 מכפר כנא, נעצרו בחשד לריגול ולמגע עם סוכן חוץ מחיזבאללה. ערעור על הארכת מעצרו של סעיד עד יום חמישי, נדחה גם הוא היום על ידי בית משפט המחוזי בפתח-תקווה.

 

"כוחות החושך פועלים באור"

עשרות מפגינים, בהם השייח ראאד סלאח, מחו מחוץ לבית המשפט על המשך מעצרם של השניים, ובעיקר על הימשך האיסור לפגוש עורך דין. 

 

בשלטים שנשאו המפגינים מחוץ לבית המשפט בפתח תקווה נכתב: "כוחות החושך פועלים באור, לשחרר את אמיר מח'ול ועומר סעיד". אשתו של מח'ול, ג'נאן, אומרת שמאז מעצרו של בעלה, היא אינה יודעת דבר: "אני דואגת ממה שקורה לאמיר, אך אין לנו ממה לחשוש מהחשדות המיוחסים לו. אנחנו יודעים שאמיר מח'ול ראה רופא פעמיים עקב תלונותיו על כאבים אך אנחנו לא יודעים מה עלה מהבדיקות הרפואיות. לא נותנים לנו מידע על מצבו הרפואי".


גם השייח ראאד סלאח הפגין בפתח תקווה (צילום: עידו ארז)

 

היא ציינה שביקשה ש"רופאים לזכויות אדם" יבדקו את בעלה, "על מנת שתהיה לנו חוות דעת אובייקטיבית, לא חוות דעת של רופא של השב"ס, אך בקשתנו לא התקבלה. מה שקורה פה זה בלתי חוקי ומדאיג, לא ייתכן שבמדינת חוק יפגעו בזכויות של חשודים. החלטנו היום כמחאה לא להיכנס לבית המשפט". ח"כ לשעבר עיסאם מח'ול, אחיו של אמיר, אמר ש"זו בושה למדינת ישראל". עמו הפגין ח"כ עפו אגבריה מחד"ש. השניים הודיעו שיפעלו בארץ וגם בעולם נגד ההחלטה לעצור את השניים ולאסור מפגש עם עורך דין. 

 

בפעמים הקודמות, התקיימו הדיונים בהארכת המעצר באופן שבו הפרקליטים והחשודים לא נפגשו. תחילה נשמעו טיעוני הסניגורים, ואילו החשודים הוצאו מהאולם, ואחר כך הוכנסו החשודים ואילו הפרקליטים הוצאו.  

 

סנגורו של מח'ול, עו"ד חוסיין אבו חוסיין, אמר שהגיש שני עררים על החלטות בית המשפט למנוע מפגש עם מרשו, אך העררים נדחו. "זכות המפגש עם עורך דין היא זכות יסוד שגם עבריינים נאלחים מקבלים אותה. זו זכות שמוכרת גם על פי חוקי העולם. הגענו למסקנה היום שאין טעם שניכנס לדיון אם לא נותנים לנו לפגוש את החשודים. בית המשפט נותן גושפנקא לבקשות השב"כ לאסור את המפגשים והאזרח היחידי שהחשודים ראו מאז מעצרם זה את השופטת. למה שקורה פה אסור לתת יד".

 

להפגנה הגיע גם בנימין גונן, איש חד"ש והמפלגה הקומוניסטית. לדעתו, כך מתחיל הפשיזם, "שנים אני משתתף בהפגנות יחד עם מיעוטים, אם זה פועלים או ערבים ישראלים, מה שנעשה פה זה פשיזם והניסיון הסטורי מלמד אותנו שבכל פעם שפגעו במיעוט כולם אמרו שזה לא נורא, אבל אסור שזה מה שיקרה. למה צריך לקיים את הדיונים בבית משפט במחשכים? זה מזכיר לנו מדינות חשוכות. למה לא לתת להם לפגוש עורך דין? גם אני מסית נגד מדיניות הממשלה ונגד הכיבוש, שיעצרו גם אותי".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עדיין לא נפגש עם עורך דין. אמיר מח'ול
התחלת הפשיזם. בנימין גונן
עידו ארז
מומלצים