שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    זיכרונות מבית סבתא: בורגול עם תערובת גבינות

    מדי קיץ הייתה מבלה אלומה בליליוס אצל סבתה במשך שבוע שלם, ואחד הזיכרונות העיקריים ממנו הוא מנה של בורוגול, אטריות מטוגנות ותערובת גבינה. פינוק קיצי שכדאי להכין עם הרבה אהבה

    אני משערת שגם אצל אחרים זה היה ככה, כשנגמרה הקייטנה בחופש הגדול, היינו עוברים לקייטנת סבתא וסבא. תמיד לקראת אמצע חודש אוגוסט היינו נופשים, כל אחד בתורו, אצל סבתא לשבוע - ישנים על הספה בסלון.

     

    בבוקר סבא היה מכין מיץ תפוזים עם מיץ רימון לסבתא ותה לנכדים. הוא היה קונה לחמניות טריות של אנג'ל מהמכולת, עם גבינת חמד בצד. זה היה הפינוק שלנו לארוחת בוקר, לצד מלפפון ירוק. אחרי ארוחת הבוקר סבא היה יוצא לשוק וסבתא הייתה מתחילה במלאכת הכנת הארוחת הצהריים. במהלך השבוע היו לה מנות קבועות, אבל כשהיינו רוצים להתפנק על מנה קלילה לחום יולי אוגוסט היינו אוכלים בורגול עם תערובת גבינות.

     

    זו מנה שלא באה כתחליף לארוחת צהריים, אלא שימשה כארוחת אחר-צהריים או ערב. סבא ז"ל נהנה לאכול אותה ביום שבת אחר הצהריים, כמו הקומפוט של הפולנים. אני משערת שכל אחד קורא למאכל הזה שם אחר, אנחנו היינו קוראים לה רק בורגול. זו מנה טורקית שכוללת בורגול גס עם אטריות דקיקות, מטוגנות עד להזהבה בסיר, ותערובת גבינות הכוללת את מה שיש במקרר. אחר כך פשוט חופרים בצלחת ונהנים מכל ביס.

     

    אצלנו תמיד היה סיר נירוסטה ענק עם תערובת הבורגול והאטריות, ובקערית נפרדת הייתה תערובת הגבינות. נהנתי להסתכל על סבתא עושה את המאכל הזה, ואם להודות באמת, זהו מאכל אהוב שאני עדיין מנסה להתחקות אחריו, כי סבתא תמיד עשתה אותו עם מלא אהבה, כך שיצא לה טעים יותר.

     

    כשחג השבועות מסתיים, אנחנו תמיד נתקעים עם הררי גבינות ונגזרותיו. לכן חשבתי להביא את המנה הזאת, שתשמש ספוג מצויין לכל הגבינות שנשארו בבית. בנוסף, זו גם מנה מעולה לשרב האופף את ארצנו. הבורגול המבושל יכול להתאים גם לסלט ירקות, אפונה מבושלת, מטפונה, או כל דבר אחר שאתם אוהבים לאכול עם אורז.

     

    בורגול עם גבינה

    אין להוסיף את תערובת הגבינות אם אתם לא מתכוונים לאכול מיד. אתם יכולים להוסיף כל גבינה שיש לכם בבית, רק לא להוסיף גבינות יבשות או גבשושיות. מאכל שהוא מעדן עם אבטיח או מלון קר

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    4 כפות שמן

    1 כוס אטריות דקות קצרות (לא אטריות ביצים)

    כוס וחצי בורגול גס, נקי מאבנים ושטוף (לא להשרות)

    1 כפית מלח

    1/4 כפית פלפל שחור טחון

    1/2 חבילה גבינה לבנה

    1 אשל

    1 גיל

    1 שמנת חמוצה (אפשר גם עם 9% שומן)

    1 יוגורט

    1/2 כפית מלח


    (צילום: יולה זובריצקי)

     

    אופן ההכנה:
    1. מחממים סיר ומוסיפים את האטריות. מטגנים אותן עד שהן מזהיבות.
    2. מוסיפים את הבורגול השטוף ומערבבים כ-3 דקות. מוסיפים את התבלינים ושתיים ורבע כוסות מים.
    3. מביאים לרתיחה, מחלישים ללהבה נמוכה ומכסים את הסיר. מבשלים כ-20 דקות, או עד שכל הנוזלים מתאדים.
    4. נותנים לבורגול להתקרר טרם הוספת תערובת הגבינות.
    5. בקערה נפרדת מערבבים את כל תערובת הגבינות והמלח. אפשר להוסיף מעט שמן זית אם אתם אוהבים.
    6. שמים בקערות את תערובת הבורגול ומוסיפים תערובת גבינות לפי הטעם, אך רצוי שהתערובת.לא תהיה נוזלית מדי.

     

    אלומה בליליוס היא שפית וקונדיטורית המציעה שירותי שף פרטי ללקוח וקייטרינג לאירועי בוטיק.

     

    צילום וסטיילינג יולה זובריצקי 

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים