שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    זמן דיאטה: שלושה סלטים מרעננים
    החגים תמו ואין ברירה אלא להכיר בעובדה שהקיץ הגיע ועמו שעתה של הדיאטה. יעל גרטי מגוונת לכם את רפרטואר הסלטים בעזרת חמוציות, דבש מיוחד, זרעי כוסברה, אנדיב ועוד הפתעות

    פסח, יום העצמאות ושבועות חלפו הלכו להם - וכעת מזומן לנו פסק זמן מהחגים, שמהווה הזדמנות מצויינת לקצת דיאטה. הנה שלושה סלטים קלילים, דיאטטיים וטעימים.

     

    סלט גזר, חמוציות מיובשות, תפוח עץ וזרעי דלעת

    מתכון של אמא שלי, רחל גרטי. היא מכינה את הסלט הזה עם גזר מגורר קנוי: תחילה הכנתיו עם גזר שגיררתי במעבד המזון. באופן מפתיע, התוצאה היתה פחות טובה מגרסת הגזר המגורר הקנוי. הכנתי שוב את הסלט, והפעם עם גזר מגורר קנוי, ששומר טוב יותר על צורתו, סופח את טעמי הרוטב ומשתבח כעבור שעות אחדות. למחרת, אגב, זה כבר לא זה.

     

    המרכיבים (ל-6 מנות):

    1 כפית שמן זית

    חופן גדוש זרעי דלעת קלופים

    1 שקית (400 גרם) גזר מגורר (להשיג במדף הירקות המצוננים במרכולים)

    חופן

    גדוש חמוציות מיובשות

    1/2 צרור פטרוזיליה, עלים בלבד, שטופים היטב ומיובשים, שלמים

    1/2 בצל סגול, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות

    1 תפוח עץ מזן חרמון (אדום) או מזן גרני סמית' (ירוק-חמצמץ), מגולען וחתוך לקוביות דקות וקטנות (פורסים כל רבע תפוח לפרוסות דקות וחותכים לקוביות)

    לרוטב:

    2 כפות שטוחות חרדל חלק איכותי

    8 כפות שמן זית

    4 כפות חומץ בן יין לבן או חומץ שמפניה

    2 כפות דבש

    3-4 כפות מים

    מלח

    פלפל שחור גרוס גס

     

    אופן ההכנה:
    1. מחממים כפית שמן זית במחבת על אש גבוהה וקולים זרעי דלעת. מניחים להם לקפץ במחבת במשך כמה שניות ומעבירים לקערת הגשה בינונית-גדולה.
    2. מוסיפים לקערה גזר מגורר, חמוציות, עלי פטרוזיליה, רצועות בצל סגול וקוביות תפוח עץ. מערבבים היטב.
    3. מערבבים את מרכיבי הרוטב בעזרת מטרף ידני עד לקבלת נוזל חלק ואחיד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך בעזרת מלח, פלפל או דבש, עד לקבלת טעם מאוזן.
    4. יוצקים את הרוטב על הסלט רגע קט לפני ההגשה ומערבבים היטב. מגישים מייד.


    סלט גזר, חמוציות מיובשות, תפוח עץ וזרעי דלעת (צילום: אסף רונן) 

     

    סלט חסה ואנדיב בווינגרט זרעי כוסברה

    בדרך כלל אני לא חסידה של סלטים ירוקים, אבל הסלט שאכלתי לא מזמן במסעדת "רפאל" של השף רפי כהן, היה פשוט מופתי: עלי חסה טריים מאוד ומשובחים, אנדיב לבן-לבן, כמו שצריך, גבינת פקורינו ו-וינגרט מעולה שהכיל זרעי כוסברה כתושים ומקורמלים. לא היתה לי ברירה אלא לשחזר את הסלט בבית. ויתרתי על קרמול זרעי הכוסברה ועל פיסות גבינת הפקורינו, ועדיין התוצאה היתה מצויינת.

     

    לסלט זה משתמשים בלבבות החסה היפים והעדינים ביותר. חסה יש לשטוף היטב (אלא אם קניתם חסה שטופה), אולם את האנדיב אין צורך לשטוף. מומלץ לרכוש אנדיב לבן מאוד. אנדיב בעל עלים ירוקים יהיה מריר יותר.

     

    הקפידו להשתמש בזרעי כוסברה טריים ולא בכאלה ששכבו ממושכות על מדף התבלינים שלכם. בחרו בדבש מיוחד ככל שניתן, כגון דבש אבוקדו כהה. אני השתמשתי בדבש שקיבלתי מחברה המתגוררת בניו זילנד, דבש מָנוּקה (Manuka) שמו, המיוצר מפרחי שיח בשם זה הגדל בניו זילנד ובאוסטרליה. התוצאה היתה מאוד מיוחדת.

     

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    1 חסה ערבית, לבבות בלבד, שטופה היטב וקרועה בעדינות

    4 יחידות אנדיב (2 חבילות), קצוות קטומים, פרוסות לפיסות ברוחב 1 ס"מ

    לרוטב:

    1 כף גדושה חרדל חלק איכותי

    4 כפות שמן זית

    2 כפות חומץ בן יין לבן או חומץ שמפניה

    1 כף גדושה דבש

    1-2 כפות מים

    מלח

    פלפל שחור גרוס גס

    1 כף זרעי כוסברה שלמים

     

    אופן ההכנה:
    1. מערבבים חסה קרועה ואנדיב חתוך בקערת הגשה.
    2. מערבבים את מרכיבי הרוטב, מלבד זרעי הכוסברה, בעזרת מטרף ידני, עד לקבלת נוזל חלק ואחיד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך בעזרת מלח, פלפל או דבש, עד לקבלת טעם מאוזן.
    3. כותשים את זרעי הכוסברה במכתש ועלי ומוסיפים לרוטב. מערבבים היטב.
    4. יוצקים את הרוטב על הסלט רגע קט לפני ההגשה ומערבבים היטב. מגישים מייד.


    סלט חסה ואנדיב בווינגרט זרעי כוסברה (צילום: אסף רונן)

     

    סלט גזר, שומר, בצל סגול וזרעי כוסברה

    המרכיבים (ל-4 מנות):

    2 גזרים קלופים

    3 יחידות שוּמר, מקולף וחתוך לרצועות דקות

    1/2 בצל סגול בינוני, קלוף וחתוך לרצועות דקיקות

    לרוטב:

    1 כף גדושה חרדל חלק איכותי

    4 כפות שמן זית

    2 כפות חומץ בן יין לבן או חומץ שמפניה

    1 כף גדושה דבש

    1-2 כפות מים

    מלח

    פלפל שחור גרוס גס

    1 כף זרעי כוסברה שלמים

     

    אופן ההכנה:
    1. קולפים את הגזרים בעזרת קולפן לרצועות דקיקות ככל שניתן לתוך קערת הגשה בינונית-גדולה. מוסיפים רצועות שומר ובצל סגול ומערבבים.
    2. מערבבים את מרכיבי הרוטב, מלבד זרעי הכוסברה, בעזרת מטרף ידני, עד לקבלת נוזל חלק ואחיד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך בעזרת מלח, פלפל או דבש, עד לקבלת טעם מאוזן.
    3. כותשים את זרעי הכוסברה במכתש ועלי ומוסיפים לרוטב. מערבבים היטב.
    4. יוצקים את הרוטב על הסלט רגע קט לפני ההגשה ומערבבים היטב. מגישים מייד.


    סלט גזר, שומר, בצל סגול וזרעי כוסברה (צילום: אסף רונן)

     

    אסף רונן  - צילום מזון, תדמית ופרסום 

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים