שתף קטע נבחר

משבר הקוריאות: סין תצטרף לחזית נגד הצפון?

העימות שפרץ בחצי האי הקוריאני דחק את סין לפינה ואילץ אותה לבחור בין שתי בעלות ברית. בייג'ינג מסרבת בינתיים לנקוט עמדה, אך גורמים אמריקנים טוענים שהיא רמזה על נכונותה לגנות את הצפון

סין מעדיפה בינתיים לא לנקוט צד בעימות שהתגלע בין שתי הקוריאות ומסתפקת בהצהרה לקונית בלבד. גם רוסיה לא מיהרה להיכנס לקלחת ואף הודיעה היום (ה') כי היא רוצה לראות הוכחות חותכות למעורבות צפון קוריאה בהטבעת ספינה של הדרום.

 

דו"ח של צוות חקירה בינלאומי, שקבע כי צפון קוריאה ירתה טורפדו שהטביע את ספינת הקרב הדרום קוריאנית "צ'אונן", זכה לתמיכה מצד וושינגטון, טוקיו

וסיאול. אולם המשטר הקומוניסטי בבייג'ינג סירב עד להפנות אצבע מאשימה לעבר בעלת בריתו בפיונגיאנג.

 

גורמים אמריקנים טענו היום שסין רמזה כי היא עשויה להצטרף לחזית המערבית המתגבשת לקראת דיון בנושא במועצת הביטחון של האו"ם. אולם דובר משרד החוץ הסיני, מה ז'אושו, פרסם הודעה המבליטה את העמימות של ארצו. "זהו נושא מאוד מורכב", אמר. "לסין אין מידע ממקור ראשון, ואנחנו בוחנים בזהירות את המידע שמספק כל צד. עמדת סין לא השתנתה".

 

תקיפת הספינה "צ'אונן", שבה נספו 46 מלחים דרום קוריאנים, דחקה את סין לפינה ואילצה אותה לבחור בין בת-בריתה המסורתית, צפון קוריאה הקומוניסטית, לבין דרום קוריאה, שעימה היא מנהלת קשרי מסחר ענפים. שמירה על ניטרליות אמנם תשמר את ציר פיונגיאנג-בייג'ינג, אך תפגע במעמדה של סין בזירה הבינלאומית.

 

הנושא צפוי להשתלט על סדר היום בפסגת המשולשת של סין, דרום קוריאה ויפן שאמורה להיפתח בסיאול בסוף השבוע. מועד הכינוס נקבע עוד לפני התקרית שטלטלה את חצי האי הקוריאני, והנציג הסיני הבכיר יהיה ראש הממשלה,

וון ג'יבאו. גורמים אמריקנים אמרו שוון צפוי להשאיר "דלת פתוחה" לסנקציות באו"ם, על אף שארצו מחזיקה בזכות וטו במועצת הביטחון.

 

מעצמה נוספת שלא ממהרת לנקוט עמדה היא רוסיה, שטרם הכירה במסקנות הדו"ח. "אנחנו זקוקים להוכחה של מאה אחוזים למעורבות צפון קוריאה בטביעת הספינה", אמר דובר משרד החוץ במוסקבה, איגור ליאקין-פרולוב. "המומחים שלנו בוחנים את ממצאי החקירה, ונסיק בעצמנו את המסקנות. הכל תלוי בהוכחות".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נדחק לפינה. וון
צילום: AP
מחכים להוכחות. מדבדב ופוטין
צילום: AFP
יישאר לבד? קים ג'ונג איל
צילום: רויטרס
מומלצים