שתף קטע נבחר

לקראת חתונה: החלטות כלכליות בתחילת הדרך

בין שלל התוכניות בדרך לחתונה תצטרכו לקבל גם החלטות פיננסיות לגבי עתידכם. חשבון משותף יחסוך לכם עמלות, אך לא בכל מקרה הוא כדאי. מהי ההתנהלות הפיננסית הנכונה בתחילת החיים המשותפים?

בשעה טובה החלטתם להתחתן. לאירוע המשמח יש השלכות רבות, גם בהיבטים פיננסיים. חתונה בדרך כלל היא אירוע "ידוע מראש" וישנה תקופה המאפשרת לכם לתכנן את ההוצאות כדי להתכונן אליו. כדאי לנצל את הזמן ואף להיעזר בטבלאות וברישומים שונים שיעזרו לכם לתכנון.

 

בכניסה לחיים המשותפים ישנם כמה "מוקדי הוצאות" אפשריים: אירוע החתונה עצמו, מציאת מקום מגורים בשכירות או משכנתא, מוצרים לבית ועוד הוצאות מתוכננות ולא מתוכננות - את כולם צריך לקחת בחשבון.

 

על השאלה איזה סוג אירוע תרצו, בוודאי כבר חשבתם. כעת, נסו לבדוק האם היא תואמת את היכולת הכלכלית שלכם. חשבו כמה כסף פנוי יש בידיכם? האם ובכמה המשפחות יכולות ומעוניינות לעזור במימון האירוע ומהו סכום הכסף המשוער שתקבלו מהאורחים.

 

מנהג מגונה אך מושרש היטב הוא לעשות חתונה ראוותנית בעלויות שמגיעות לעשרות אלפי שקלים ואף יותר. האבסורד הוא שלאחר מכן הזוג הצעיר מתחיל את דרכו המשותפת עם מינוס וחובות, בה בעת שעם חתונה קצת יותר צנועה ומחושבת, אותו זוג יכול היה להתחיל עם מספיק כסף לשכר דירה עבור מספר חודשים, רכב ואפילו פיקדון בבנק.

 

נסו לענות בצורה אמיתית על השאלות, ובנוגע להוצאות, קחו תמיד טווח של חריגה כלפי מעלה. צאו מנקודת הנחה שעדיף להתחיל את החיים המשותפים בפלוס ולא במינוס, הוצאות עוד יהיו בהמשך.

 

כדאי להחליט כמה שיותר מוקדם איך תנהלו את התקציב המשפחתי. הסכום המשמעותי הראשון שאותו תקבלו ולגביו תצטרכו לקבל החלטה, הוא הכסף שתקבלו מתנה לחתונה.

 

אם לא נעשות החלטות נכונות, סכום נזיל של 50-100 אלף שקל יכול להתבזבז במהירות, צריך לעשות הבחנה בין מה חשוב ומה פחות חשוב וכדאי לנצל את הדיון על כספי החתונה, כדי לגבש את האסטרטגיה העתידית.

 

האם לפתוח חשבון משותף?

החלטה האם לפתוח חשבון משותף, בו תנהלו את ההוצאות בגין האירוע, ואליו גם תפקידו את הצ'קים שתקבלו (בתקווה שיהיו רבים), יכולה להתבצע לפני החתונה או אחריה.

 

כיום, כל אחד מבני הזוג מנהל חשבון נפרד, אך מבחינה כלכלית נכון לנהל חשבון משותף אחד.

 

החיסכון הוא בגובה העמלות ובהוצאות הניהול של שני חשבונות נפרדים בעיקר כאשר הפעילות של כל אחד מבני הזוג היא מצומצמת יחסית.

 

עם זאת, במקרה ואחד מבני הזוג מנהל עסק עצמאי, מומלץ להפריד בין החשבון של משק הבית (שהוא החשבון המשותף) ובין החשבון של העסק, וזאת בכדי שתהיה שליטה על ההוצאות וההכנסות לגבי העסק (בו יתכנו שינויים מדי חודש ) לבין חשבון משק הבית (ההוצאות פחות או יותר ידועות ) ותמיד יהיה ברור היכן הדברים עומדים.

 

סעיף אריכות ימים

בעת פתיחת חשבון משותף תוכלו לבחור בחשבון עם "סעיף אריכות ימים". סעיף זה אומר שבמידה וחלילה אחד מבני הזוג הולך לעולמו – מה שקיים בחשבון עובר לניהולו של השותף הנותר (מאותו שלב השותף הנותר – ולא הבנק – יהיה אחראי על הכספים כלפי כל יורשי הנפטר).

 

בחשבונות בהם לא קיים סעיף אריכות ימים – הפעילות בחשבון נעצרת עם פטירת אחד השותפים עד להמצאת צו שיפוטי שיורה כיצד לנהוג בכספים שבחשבון.

 

אם פתחתם חשבון משותף, תוכלו להגדיר שכל אחד מכם בנפרד יהיה מורשה חתימה (על שיקים, העברות וכדומה) וזאת לצורך תפעול קל של החשבון ובהסתמך על יחסי אמון בין בני הזוג. במצב שונה ייתכן ויוחלט שכל משיכה בחשבון תחייב חתימת שני בני הזוג יחדיו.

 

נכתב בשיתוף מומחי מזרחי-טפחות

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים